Ana Sayfa » GİRESUN
Espiye Pide yeşilpınar'da Hizmetinizde
25 Şubat 2010 Perşembe 22:08
Espiye Pidesi İstanbul Eyüp Yeşilpınar'da Giresun'u temsil etmeye başladı.

Espiye Pidesi İstanbul'da Giresun'u temsil etmeye başladı

Bir zamanlar Görele pidesi ile söz sahibi olurken,pide yemek için her Salı Giresun insanı Görele’ye pide yemeye giderdi.

Şimdilerde Giresun’un Bulancak’tan sonra en büyük ilçesi Espiye, pidesi ile öne çıktı.Hatta  Espiye Belediyesi pidesine sahip çıkarak her  yıl ‘Espiye Pide Festivali’ bile yapmaya başladı.

Kendine has damak tadı ile öne çıkan ve aranır olan Espiye pide için İstanbul’daki gurbetçiler,Espiye’ye gitmeye gerek bile duyulmuyor.Gurbetçi hemşerilerimiz ilçelerinin adını gurbette yaşatmaya çalışıyor.

İşte onlardan biri de İstanbul Eyüp Yeşilpınar’ da hizmet veriyor.Sahipliğini Tarık Saray’ın yaptığı ‘Saray Pide’ müşterilerine sadece Espiye pide sunarak hizmet veriyor.Tereyağı,peyniri ve eti Espiye ve Yağlıdere’den geliyor.

Kısa süre önce açılışı yapılan Eyüp Espiye pide’ye Sultangazi Basın ve Halkla İlişkiler Md.Yrd.Ali Usta,Bahat Sağlık Grubu Sultangazi  Hospıtal İdari Amiri ile bizlerde konuk olduk.

Müessese sahibi Tarık Saray,umduklarından fazla ilgi gördüklerini,sunduklar Espiye pide ile Espiye’yi aratmadıklarını ifade ederek;”Giresun ve Karadenizlilerin Espiye Pide’ye sahip çıkacaklarını biliyorduk.Bizleri yanıltmadılar.Evlere ve iş yerlerine servis yapıyoruz.Ben ve personelim adına hepsine teşekkür ediyorum” dedi.



Kaynak: www.vatangiresun.com Etiketler : Espiye, Pide, yeşilpınar'da, Hizmetinizde,


Bu Haber Toplam 9821 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: