Ana Sayfa » GİRESUN
Espiye Pide Festivali Yapıldı
25 Temmuz 2010 Pazar 13:40
Lezzetli Espiye Pidesini Dünya Markası haline getirmek için yapılan Espiye Pide Festivali gerçekleştirildi.

Festivalin ilk gününde konser veren Ebru Yaşar, Espiyelilere unutulmaz anlar yaşattı.

Espiye Pide Festivali Trabzon Belediyesi Mehteran Takımı eşliğindeki kortej yürüyüşü ile başladı. Giresun Valisi Mustafa Yaman'ın da katıldığı festivale ilçe yönetiminin yanısıra çevre ilçe ve belde belediye başkanları da katıldı.

Espiye Pidesi Ebru Yaşar ile tatlandı

   Açılış konuşmasını yapan Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere, Espiye'nin bir çok kültür, sanat ve doğa güzelliklerini bünyesinde barındırdığını, bu güzelliklerin ortaya çıkarılmasında festivalleri bir araç olarak gördüklerini belirtti.

Espiye Pidesi Ebru Yaşar ile tatlandı

    Karadere, ”Espiyelilere iki gün boyunca dolu dolu bir festival yaşatacağız. Festivalin ilçemizin daha da gelişmesi, kalkınması yolunda bir heyecan unsuru olmasını diliyorum'' şeklinde konuştu.

     Festival açılışında Giresun Valisi Mustafa Yaman’a, Espiye Emniyet Müdürü Ramus Öztük’e, Giresun Tedaş İl Müdürü Köksal Çamaltı’ya katkılarından dolayı Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere tarafından teşekkür plaketi verildi.

     Konuşmaların ardından 60 yaşındaki Şaziye Dalman teyzenin söylediği türkülerle coşan vatandaşlar, yöresel sanatçılar Küçük Selda, Tuncay Uzun, Ali Gedik, Mehmet Ay’ın ve Grup Gaf ‘ın söylediği türkülerle bir birinden geçti.

    Gecenin finalinde ise ünlü sanatçı Ebru Yaşar vardı. Ebru Yaşar 1.5 saat süren konserinde eski ve yeni eserlerini seslendirdi.

    Zaman zaman ünlü sanatçının seslendirdiği bir birinden güzel parçalara eşlik eden Espiyeliler, unutulmaz bir gece yaşadılar. 

    Festivalin 2. gününde bu kez sahne sırası ünlü sanatçı Özcan Deniz'de olacak. 

Haber: Fikret Bıyık



Kaynak: göreleses Etiketler : Espiye, Pide, Festivali, Yapıldı,


Bu Haber Toplam 11743 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: