Ana Sayfa » GİRESUN
Espiye Karaovacık Şenliği Yapıldı
17 Temmuz 2010 Cumartesi 10:09
Geleneksel Espiye Karaovacık yayla şenliği yapıldı.Şenliğe katılım hayli yüksek oldu.

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Espiye Karaovacık yayla şenliği yapıldı. Güneşli bir havada ilk kez  Cumartesi (10 – 07 – 2010 )günü gerçekleştirilen şenliğe Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere, Başkan yardımcısı Orhan Perçin,Espiye Garnizon Komutanı Üsteğmen Hüseyin Özkan, Espiye Emniyet Müdürü Ramus Öztürk,Soğukpınar Soğukpınar Belediye Başkanı Özcan Özdemir, Güce Belediye Başkanı Osman Karabatak, Orman İşletme Müdürü Vedat Saraç, Espiye Müftüsü Mehmet Yazıcı, Soğukpınar İlköğretim Okulu Müdürü Müdürü İsmail Çelik, AKP İlçe Başkanı Ali Kemal Akkaya,Teşklilat Başkanı Çoşkun Nakışoğlu, AKP İl Genel Meclis Üyeleri Mehmet Dursun, Hayrettin Öztürk,Güce İl genel meclis Üyesi M.Salih Bahadır,Espiye Esnaf Odaları başkanı Salih Yanık,2.Başkan Hüseyin Çelik, Belediye Meclis Üyeleri, Araştırmancı Gazeteci İsmail Kahraman, davetliler,Karaovacık Dernek Başkanı Özer Kır Başkan yardımcısı Mehmet Şahan, çevre ilçeler ve obalardan vatandaşlar katıldı.

    

Karaovacık Dernek Başkanı yardımcısı Mehmet Şahan, Soğukpınar Soğukpınar Belediye Başkanı Özcan Özdemir, Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere, Gebze Espiyeliler derneği Başkanı Mustafa Arslan,Gazeteci İsmail Kahraman şenlikle ilgili birer konuşma yaptılar. Karaovacık Dernek Başkan yardımcısı Mehmet Şahan, , şenliğe katılan sanatçılara ve vatandaşlara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

  

Espiye belediye Başkanı Erol Karadere ve Soğukpınar Belde Belediye başkanı Özcan Özdemir şenlikle ilgili yaptıkları  konuşmada,şenliğin her yıl gelişerek daha da büyüyeceğini ,Karaovacık yaylasında gerçekleştireceğimiz Otçu göçü şenliğinde sıla ile gurbet arasında köprü kurmaya çalışatık. Şenlikte Vatandaşlar bir yılın yorgunluğunu ve stresini üzerlerinden atmaya çalıştılar.

  

5 bin kişinin katıldığı ve önceki Şenliklere nazaran daha coşkulu geçen 13.Karaovacık Yayla Şenliğinde Ali Gedik,  Mehmet Ay, Kemal Şenpınar,Şerif Pir,Erdal Güvendi,Mehmet Hancı ve Esma Güzel’in söylediği türkülerle coşan ve  şenlik alanını dolduran vatandaşlar, hem eğlendiler hem de horon teptiler.   Yaylaya çıkan vatandaşlar, bir gün de olsa şenlik nedeniyle bir yılın yorgunluğunu üzerlerinden attılar. 13. Karaovacık Yayla Şenliği Tempo TV' den canlı olarak yayınlandı.  



Kaynak: espiyem.com Etiketler : Espiye, Karaovacık, Şenliği, Yapıldı,


Bu Haber Toplam 14017 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: