Ana Sayfa » GİRESUN
Espiye İmam Hatip mezunları derneği kuruldu
04 Ocak 2016 Pazartesi 14:17


 Giresun Espiye İmam Hatip Mezunları Derneği Kuruldu

 

Merkezi Bursa’da bulunan (GES-İHMED) Giresun Espiye İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kurucu kurulu 30.11.2015 tarihinde resmi kuruluşunu verdikleri derneklerinin tanıtımını bir sabah kahvaltısı ile gerçekleştirdi.

Kurucular kurulu ve derneğin Bursa’da bulunan üyelerinin katıldığı kahvaltıda Espiye İmam Hatip Lisesi Efsanevi öğretmenlerinden Şahin Murat Duran ve İsmail Yoran’da katılarak dernek hakkında görüşlerini belirtiler.

Dernek Kurucu Başkanı Mehmet Necati Yener yapmış olduğu açıklamasında; Okullarının 1977’de Eğitim Öğretime başladığını belirtirken, 1983-1984 Eğitim Yılından itibaren yaklaşık 4000 Öğrenci mezun ettiğini söyledi.

Derneği kurmalarındaki amaçlarının Eğitim öğretim kurumları arasında çalışmalar yaparak, ihtiyaç sahibi öğrencilere katkı sağlamak ve okul mezun ve mensupları arasında birlik beraberlik, dayanışmayı sağlayarak, Eğitim ve öğretimin geliştirilmesine katkı sağlamak olduğunu belirten Yener; “Okulumuza karşı her zaman bir özlemimiz bulunuyor. Birlik Beraberlik içerisinde okulumuzun yanında olarak gücümüz nisbetinde okulumuza maddi ve manevi destek olmak istiyoruz. Derneğimizin Espiye, İstanbul ve Bursa olmak üzere 3 ayağı bulunuyor. Bu ayak ilerleyen dönemlerde daha da çoğalarak büyüyecektir. Hedefimiz her dönem mezundan derneğimize insanları katarak üye sayımızı artırmaktır. Kurucu yönetim olarak amacımız yeni kurulan derneğimizi kongreye götürerek, yönetime aday olacak arkadaşlarımıza teslim etmek olacaktır” dedi.

 

“28 Şubat’ta Kongreye Gidiyor”

 

Alınan karar sonrasında derneğin 28 Şubat 2016 yılından 1.Olağan Genel Kurulunun yapılmasına karar verilirken bu süre zarfında kurucular kurulunun yapacağı çalışmalarda masaya yatırıldı. Derneğin kurucular kurulu; Mehmet Necati Yener, Yılmaz Özdemir, Mehmet Usta, Mehmet Necati Vural, Yakup Gündoğdu, Hasan Abdioğlu ve Kutlu Turan isimlerinden oluşuyor.

 

“Memnuniyetlerini Dile Getirdiler”

 

Okulun efsanevi öğretmenlerinden Şahin Murat Duran ve İsmail Yoran derneğin kurulmasındaki duymuş oldukları memnuniyeti dile getirerek, yönetici arkadaşlara başarılar dilediler.

Abdurrahman Tığ başta olmak üzere kahvaltıya katılan davetlilerde okul yıllarında yaşamış oldukları anılarını paylaşarak, eski günleri yad ettiler. Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Erdal Avcı / Giresun Havadis

 

 

 

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Hakan, ÖzbayAydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 6328 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: