Ana Sayfa » Belediyeler
Esenler’e 1 Milyarlık Yatırım
20 Ağustos 2013 Salı 20:46
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile birlikte Esenler’de altyapıdan çevreye, ulaşımdan eğitime kadar yaklaşık 1 milyar TL’lik yatırımları

 Esenler’e 1 Milyarlık Yatırım

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile birlikte Esenler’de altyapıdan çevreye, ulaşımdan eğitime kadar yaklaşık 1 milyar TL’lik yatırımların toplu açılışını gerçekleştirdi.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Esenler’e kazandırılan yatırımların toplu açılış töreni yapıldı. Törene katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Mısır'da askeri darbeye karşı direnenlerin sembolü haline gelen Rabia işaretini yaptı ve Esenler Dörtyol Meydanı’nın adının Rabia Meydanı olarak değiştirilmesi için Belediye Meclisine teklif verileceğini söyledi.
 
Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenine; AK Parti Milletvekili Osman Aşkın Bak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Esenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem inat, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende ilk konuşmayı AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan yaptı. Bugün burada çok müstesna bir günü yaşadıklarını belirten Özkan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Esenlere 5 yıllık süre içinde yapmış olduğu hizmetlerin kurdelesinin kesileceğini söyledi. Özkan, “Esenlerin 5 yılık süre içinde İstanbullun değil, Türkiye’nin istisna beldelerinden, müstesna yerlerinden biri haline geldi” dedi.
 
İCRATTA TEŞKKÜR GÜNÜDÜR
Özkan’dan sonra konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise; Esenler’de çok güzel günlerden bir tanesini yaşadıklarını söyleyerek yaklaşık 4 yıldan bu yana Esenler’de hangi mesele varsa çözdüklerini,  özellikle şehircilik anlamındaki sorunların büyük oranda bitirmiş olduklarını belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Esenler’e verdiği bütün sözlerini tuttuğunu ifade eden Göksu, “Bugün bu sözün gerçekleştiği, Esenler halkının da Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ettiği gündür” dedi. Esenler için göstermiş olduğu özveri ve gayreti için Topbaş’a teşekkür eden Göksu, açılışını yapacakları 13 yatırıma ve temeli atılacak projelere dikkat çekerek konuşmasına devam etti.
Parkıyla, kültür altyapısı ve sosyal altyapılarıyla beraber Esenler’in kendi çıtasını yükseltirken, diğer taraftan da Esenler’in kendi ekonomik değerinin yükseltmeye başladığını söyleyen Göksu, “Altyapılarıyla, diğer bütün kurgularıyla beraber artık Esenler İstanbul’un diğer ilçeleriyle yarışabilecek pozisyona geldi. İstanbul’un diğer ilçeleriyle yarışabilecek pozisyona gelen Esenler’i bu noktaya getiren kahraman Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’tır” diye konuştu.
 
Konuşması “Esenler seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla kesilen Göksu, açılışı yapılacak ve  temeli atılacak yatırımlara da değinerek özetle şunları söyledi:
“Esenler adı gibi esenlik dolu bir şehir olmaya ve İstanbul’un merkezinde, İstanbul’un göbeğinde esenliklerle dolu olmaya devam edecektir. Bunun için emeği geçen herkese yürek dolusu teşekkür ediyorum. Bu açılışlarımızın ve temel atmamızın Esenlerimize, İstanbulumuza, insanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”
Tören, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak’ın konuşmasıyla devam etti. Bak, Topbaş’ın pek çok eseri Esenler’e kazandırdığını ve bu hizmetlerden dolayı herkesin mutlu olduğunu söyledi.  “Esenler daha güzel olacak”  diyen Aşkın Bak, “Esenler’e verdiği destekten dolayı değerli başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu meydanı Esenler’e kazandırdığı için de teşekkür ediyorum” dedi.
 
RABİA MEYDANI’NA MECLİS KARAR VERECEK
Törende son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş konuştu. Topbaş; 2009 seçimlerinde Esenler Dörtyol  Meydanı’nda Esenler halkıyla buluştuklarını hatırlatarak, Esenler’e bir meydan kazandırmanın sözünü verdiklerini ve bu sözü tutarak meydanın bu gün farklı bir meydan olarak ortaya çıktığını ifade etti.  Esenler Belediye Başkanı Göksu’nun Dörtyol Meydanı’nın adının Rabia Meydanı olarak konulması için talepte bulunduğunu söyleyen Topbaş, bunun kararını İlçe Belediye Meclisi ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nin vereceğini söyledi.
Mısır’da yaşanan olaylara dikkat çekerek konuşmasına devam eden Topbaş, modernleşen dünyada maalesef halen kan ve gözyaşının olduğunu vurguladı ve Mısır’da yaşanan olaylara karşı Türkiye’nin bir çok ülkelere örnek teşkil edecek bir yönetim anlayışını ortaya koymaya çalıştığını sözlerine ekledi.
BU PARA BU MEYDAN SIĞMAZ
Esenler’e bugün kadar 1 milyar TL yatırım yaptıklarını anlatan Topbaş, bu meblağın eski ifade ile bir katrilyon olduğunu hatırlatarak, “Bu parayı bu meydana koysak sığmaz” dedi. “Daha işimiz çok” diyerek konuşmasını devam eden Topbaş, “Buraya bir metronun geleceğini hayal edebilir miydiniz? Allah nasip ederse 18 Eylülde Mecidiyeköy’den Bağcılar’a, Mahmutbey’e gidecek olan 17,5 kim’lik metronun ihalesi yapılacak. Burada Esenler halkının rahatlıkla metroya ulaşabileceği bir sistem ortaya çıkıyor. Esenler’de oturan bir insan bilet aldığı zaman Londra’ya gitmek istiyorsa buradan gidecek. Uzakdoğu’ya gitmek istediği zaman buradan gidebilecek. Buradaki istasyonlardan bir tanesinden metroya bindiği zaman dünyanın herhangi bir yerine, doğu ya da batıya kadar erişebilecek. Birilerinin hayal edemediğinin çok daha ötesinde işleri yapmanın gururunu burada heyecanla ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu. Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki İstanbul Ulaşım AŞ’nin binasının üzerini kapatarak katlı otoparkla birlikte bir kültür merkezi kazandıracaklarının haberini veren Topbaş,  Esenler Kemer Stadyumu projesinin de ihaleye çıkmaya hazır hale geldiğini söyledi.  
ÇOK DAHA FARKLI OLACAK
Esenler’de çok ciddi adımlar attıklarını ve bunların birer birer yükselmekte olduğunu dile getiren Topbaş şöyle konuştu:
“İnsanların temel ihtiyacı olan alanların tekrar yapılması için yeni bir düzenlemeye yapıyoruz. Yani şehir yeniden yapılanıyor, şehir yeniden kendisine geliyor, şehir yeniden keşfediliyor. Esenler, bulunduğu konum itibariyle hem TEM hem de E5 üzerinde olması nedeniyle çok farklı bir özelliği var. Ama maalesef düzensiz ve plansız gelişmenin getirdiği bir sıkıntıyı burada görmekteyiz. Ama bunu aşmanın yolu da elbirliğiyle yarınlarımızı hazırlamak. Geleceğin İstanbul’u çok daha farklı olacak.
ESENLER’DEN TOPBAŞ’A ÇİFTE SÜPRİZ
Topbaş’ın konuşmasının ardından Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu,  Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş’a bir sürpriz yaparak, günün anısına bir fotoğraf albümü hediye etti. Törende ikinci bir sürpriz ise; Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çok kısa bir sürede inşa edilip hak sahipleri oturmaya başlayan Turgutreis Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutları  sakinlerinin Başkan Topbaş’a teşekkür plaketi ve çiçek takdim etmesi oldu. Aldığı hediyelerden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Topbaş, “Biz sizlerin hizmetkârıyız. Esas biz size çiçek takdim etmeliyiz” dedi.
Tören, Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş’ın Esenler Belediye Başkanı Göksu ve beraberindeki protokol ile birlikte Esenler’de hayata geçirilen yatırımların açılış kurdelesinin kesilmesiyle sona erdi.
 


Etiketler : İstanbul, Büyükşehir, Belediye, Başkanı, Kadir, Topbaş,, Esenler, Belediye, Başkanı, Mehmet, Tevfik, Göksu, ile, birlikte, Esenler’de, altyapıdan, çevreye,, ulaşımdan, eğitime, kadar, yaklaşık, 1, milyar, TL’lik, yatırımları,


Bu Haber Toplam 18579 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: