Ana Sayfa » Duyurular
Ergun Özdemir Olsa İş Bitmişti
01 Ocak 2011 Cumartesi 11:07
Giresun Tıp Fakültesi konusunda kimsenin devreye girmemesi üzerine A.Zafer Topşir "Şu an Ergun Özdemir müsteşar bile olsa bu işi bitirirdi" dedi.

   Giresun'da o kadar boş hastane dururken hala Tıp Fakültesi'nin açılmamasına bir anlam verilemiyor.AKP'nin ülke bazında söz sahibi Nurettin Canikli gibi bir marka değeri varken hala öğrencilerin Sivas'ta öğrenim görmeleri değişik yorumlara neden oluyor.

   Sağlık Müdürü Cengiz Cindemir'in Giresunspor'a verdiği desteğin yarısını Tıp Fakültesine vermesini öneren bazı vatandaşlar"Artık 2011'de olsun öğrenciler Sivas'tan gelmeli.Sağlık çok önemli.Biz sayın Canikli ve Cindemir'i eleştirmek istemeyiz ancak 2 milyon insanın geleceğini ilgilendiren Tıp Fakültesi konusunda kimsenin devreye girmemesi normal midir?

   Şu an Ergun Özdemir müsteşar bile olsa bu işi bitirirdi.Ama 3 milletvekili hala boş hastanelerden birini devreye sokamıyorsa bu normal mi?"diye sordular.

GİRESUN TIP FAKÜLTESİ  NİÇİN AÇILMIYOR?

Ergun Özdemir müsteşar bile olsa bu işi bitirirdi.

  Önceki gün Yüksek Öğretim Kurulu yetkililerine sordum. Giresun Tıp  öğrencileri niçin Sivas’ ta diye.Onlarda öğrencinin okuyacağı bina var mı diye sordular.Bende var dedim.(ki şu anda dekanlığın  bulunduğu bina zaten tıp fakültesi olarak tahsis edilmiş.Başka bir amaç için kullanmak tahsis amacına aykırı.)      

            Hastane var mı diye sordular. Ben de var dedim.(Ki Eski Sigorta Hastanesinin bir bölümü Poliklinik olarak açılır ve kullanılır.Diğer bölümlerinin de Sağlık Bakanlığınca  güçlendirme projesi yaptırılmış.Bu projeye göre güçlendirme yaptırıldığında işlem tamam olmuş oluyor.)  Bundan sonra kullanıma uygunluk raporu ve afet raporu kalıyor.Bu konuda rapor verecek kimse bulunmazsa Afet Uzmanı olarak rapor vermeye hazırım.Yani un var,şeker var niçin helva yok şaşılacak şey.

            Olması gereken;

              

·        Siyasi irade imkanlarını kullanacak.

·        YÖK biran önce asil Rektörü atayacak.

·        Tüm Giresunlular imkanlarını bir araya getirecek.

·        Kararlılıkla organize olunacak.

·        20012’ de Tıp Fakültesi Öğrencileri Sivas’ ta değil Giresun ‘da okuyacaklar. Aksi halde bu kısır döngü sürüp gider.Elbette Giresun ‘da tıp eğitimi başladı mı modern bir Tıp Fakültesi Hastanesi yapılır.Bizden söylemesi.

Kısaca dostlarım;At sahibine göre kişniyor sanırım.

*******************

Ergun Özdemir müsteşar bile olsa bu işi bitirirdi.



Kaynak: giresunaktuel Etiketler : Ergun, Özdemir, Olsa, İş, Bitmişti,


Bu Haber Toplam 9828 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: