Ana Sayfa
Ercan Türk, Orta Öğretim Müdürü
24 Kasım 2011 Perşembe 19:33
Dereli'li hemşerimiz Ercan Türk, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü görevine vekaleten atandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda yeniden yapılandırma çalışmaları devam ederken; MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı Stratejik Yönetim ve Planlama Dairesi Başkanlığı görevini yürüten Derelili hemşerimiz Ercan Türk, Bakan Ömer Dinçer tarafından Ortaöğretim Genel Müdürlüğü görevine vekaleten atandı.

12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimlerinde Ak Parti Giresun Milletvekili Aday Adayı olan, Türkiye Hapkido Federasyonu Yüksek Danışma Kurulu Üyesi, İnsan ve Kültür Vakfı Üyesi, Kamu Kalite Derneği Kurucu Üyesi, İstanbul Giresunlu Eğitimciler Derneği Disiplin Kurulu Üyesi ve Kamu ve Eğitim Yöneticileri Derneği Kurucu Üyesi ve Genel Başkan Vekili olan Ercan Türk’e yeni görevinde başarılar dileriz.

Ercan TÜRK Kimdir?

1970 yılında Giresun İli Dereli ilçesinde doğdu

İlköğrenimini Dereli’de, ortaöğrenimini Giresun’da tamamladı.

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Yönetimi ve Planlaması bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Yönetimi ve Teftişi Ana Bilim Dalı’nda Yüksek Lisans yaptı ve “Cumhuriyet Döneminde Millî Eğitim Bakanlığı Merkez Örgütünde Yapı Boyutundaki Değişmeler” konulu tez çalışması ile  “Eğitim Yönetimi Bilim Uzmanı” oldu.

1988 yılında kamu görevine başladı.

Mesleki yaşamı süresince değişik unvan ve görevlerde bulundu. Görevleri ile ilgili konularda çok sayıda kurs ve seminere kursiyer, öğretim elemanı ve eğitim yöneticisi olarak katıldı. Eğitim ve yönetim alanında yürütülen önemli proje ve çalışmalara katkıda bulundu ve bazılarını yönetti.

Finlandiya, Belçika, Almanya, Malezya, Singapur, Dubai, İspanya ve İngiltere’de inceleme ve araştırma yaptı.

Teşekkür, Takdirname ve Aylıkla Ödüllendirme ile taltif edildi.

Bireysel çalışma ve ortak yayın olarak, akademik ve sınavlara yönelik olmak üzere   on bir kitabı bulunmaktadır. Basıma hazır bir kitabı vardır. “Millî Eğitim Bakanlığında Yapısal Değişmeler: Türk Eğitim Sistemi”, “Millî Eğitim Mevzuatı”, “Eğitimde Stratejik Planlama”, “Cumhuriyet Döneminde Türk Millî Eğitim Sistemindeki Gelişmeler” ve “Türk Eğitim Sistemi ve Yönetimi” adlı yayınlar akademik nitelikli kitaplarıdır. Bu eserlerden, “Türk Eğitim Sistemi ve Yönetimi” adlı kitap bazı üniversitelerde yüksek lisans düzeyinde ders kitabı olarak okutulmuş ve hâlen okutulmaktadır.

Bazı dergi, gazete ve internet sitelerinde makaleleri ve akademik yazıları yayınlanmıştır. Yazı çalışmalarına, köşe yazıları ile devam etmektedir.

Eğitim politikası, eğitim planlaması, stratejik yönetim ve planlama, strateji geliştirme vb. uzmanlık alanları olup çalışmaları bu konular üzerine devam etmektedir. 

Evli biri kız biri erkek olmak üzere iki çocuk babasıdır.

Türkiye Hapkido Federasyonu Yüksek Danışma Kurulu Üyesidir.

İnsan ve Kültür Vakfı (Üye), Kamu Kalite Derneği (Kurucu Üye), İstanbul Giresunlu Eğitimciler Derneği (Disiplin Kurulu Üyesi) ve Kamu ve Eğitim Yöneticileri Derneği Kurucu Üyesi ve Genel Başkan Vekilidir.

Millî Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Stratejik Yönetim ve Planlama        Daire Başkanı olarak görev yapmış ve Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğüne Genel Müdür olarak atanmıştır.

 

Ercan TÜRK der ki,

 

Yollar hem ayırır, hem buluşturur insanları… Amaçlar kâh böler, kâh birleştirir. Bizler ekmek için, aş için, okumak için gurbete yelken açmış ama bir gün geri döneceğimiz, üstelik doğup büyüdüğümüz köyümüze, şehrimize hizmet etme inancını hiç kaybetmemiş Giresun uşaklarıyız.

Bizi birbirimizden ayıran yollar gerektiğinde bir gün değişik şekillerde de olsa hizmet aşkıyla tekrar birleşmemizi sağlayacaktır. Ayrıca, gurbet, çoğu insanı doğup büyüdüğü ana ocağından ekmek için, aş için, okumak için alıp götürürken geride sahipsiz kalan topraklar değil, bir gün hizmet için geri dönülecek yuvaları inşa ettiğini düşünmemiştir. Lâkin aynı gurbet, bugün eli kalem tutan vatan evlatlarını “Sahipsiz olan memleketin batması haktır; sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.” düsturuyla memleket hizmetine göndermeye hazırdır. Buna içten katılıyorum. Sizin de bütün samimiyetinizle evet dediğinize inanıyorum.

Evet! Artık çemberi tamamlamak için sonu başa bağlamak lâzım. Bu işin başı da biziz sonu da… O hâlde yapılacak iş prangalarımızdan kurtulup yükte hafif pahada ağır birikimlerimiz ve deneyimlerimizle dümeni atiye çevirmek, yelkenler fora demir alma zamanı, çekin uşaklar kürekleri memleketimin sularına demektir.

Bilgi, birikim ve tecrübelerimle ben varım. Ülkemin, Giresun’umun ve Giresunlumun sevincine ortak olmak, kederini paylaşmak benim için en büyük onur olacaktır.



Etiketler : Ercan, Türk,, Orta, Öğretim, Müdürü,


Bu Haber Toplam 14518 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: