Ana Sayfa » Belediyeler
Engelliler Sarayı sazlı sözlü açılış yaptı
17 Haziran 2020 Çarşamba 13:34


 Engelliler Sarayı sazlı sözlü açılış yaptı

Koronavirüs salgını nedeniyle 3 aydır kapalı olan Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı, müzik sınıfı kursiyerlerinin verdiği mini konserle eğitime yeniden başladı. Kapasitesi yarı yarıya düşürülen Engelliler Sarayı’nda 10 sınıfta ders veriliyor. Uzun aradan sonra arkadaşlarıyla bir araya gelen engellilerin yüzlerinde mutluluk vardı.

Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında 16 Mart tarihinde kapatılan Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı, kontrollü eğitim-öğretim ile 15 Haziran’da yeniden açıldı. 3 ay boyunca kapalı durumdaki Engelliler Sarayı’nın açılmasıyla birlikte uzun süredir evde kalan engelliler, sınıflarına koştu. Arkadaşlarına ve eğitmenlerine kavuşmanın heyecanını yaşayan kursiyerler, kendileri için sosyal mesafe kuralına uygun şekilde düzenlenen atölyelerde eğitimlerine başladı.

İçimizdeki mücadeleyi görmeyi özledik

Bağcılar’ın gururu Altın Kızlar da ilk günden spor salonunda çalışmalarına başladı. Bu ortamı çok özlediklerini söyleyen milli sporcu Zübeyde Süpürgeci, “Pandemi sürecinde arkadaşlarımızla görüntülü görüşüyorduk. Ama buradaki gibi olmuyor. Bir arada çok anılarımız var. Evde fotoğraflarımıza bakıp duygulanıyorduk. Şimdi mesafe olsa da birbirimizi görebilmek çok güzel. Biz bir araya gelmeyi içimizdeki mücadeleyi görmeyi özledik. Artık yeniden dolu dizgin çalışmaya devam edeceğiz. Hedefimiz Tokyo 2020 Olimpiyatlarında ülkemizi en güzel şekilde temsil etmek ve altın madalyayı getirmek. Bize desteklerinden dolayı Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya teşekkür ediyorum” dedi.

Servislerle çocukları evden alıyoruz

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cengiz Pacci ise “Hem bizim hem engelli kardeşlerimiz açısından hasret sona erdi. Evlerinde onlara online olarak psikolojik desteğimizi sürdürdük. Yeni dönemde bütün tedbirlerimizi aldık. Temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarımızı tamamladık. Servisle çocukları evden alıyoruz. Bu sırada ateşlerini ölçüyoruz. Arkadaşları sosyal mesafe kuralına göre buraya getiriyoruz. Yarı kapasiteyle çalışıyoruz. Şimdilik 10 sınıfla eğitimlerimize başladık. Bunu zamana yaydık. İlerleyen süreçte diğer sınıfları da açacağız. Yeni dönemimiz hayırlı olsun” diye konuştu.

Müzik grubu kursiyerleri de ilk gün düzenledikleri mini konserle kursiyerlere moral verdi

HABER:BAGCILAR BELEDİYESİ BASIN MÜDÜRLÜĞÜ 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 4871 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: