Ana Sayfa » Güncel
Emniyet’in Silahını Giresun Üretecek
10 Ekim 2016 Pazartesi 23:17


 Emniyet’in Silahını Giresun Üretecek

 

 

GİRSAN, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tabanca ihalesini kazandı. 35 bin adet polimer gövdeli tabancanın üretimine hemen başlanacak. Fabrika müdürü Nesil: "MC 28 SA polimer gövdeli 35 bin adet tabancayı Emniyet Genel Müdürlüğümüze teslim edecek olmaktan dolayı gururluyuz”


Emniyet’in Silahını Giresun Üretecek

EMNİYET Genel Müdürlüğü'nün tabanca ihalesini kazanan GİRSAN Makina ve Hafif Silah Sanayi şirketi, polimer gövdeli MC 28 SA türü 35 bin tabancanın üretimine başlanacağı açıkladı.

GİRSAN Makine ve Hafif Silah Sanayi şirketinin fabrika Müdürü Yusuf Nesil, MC 28 SA model tabancanın tamamen Giresunlu mühendislerin ellerinden çıktığını söyledi. Nesil, 15 bin olarak belirlenen atış testini aşarak 60 bin atış yapan tabancayla girdikleri ihaleyi kazandıklarını söyledi.

Bu modeli Türkiye'de ve özellikle dünya pazarında kolluk kuvvetleri için ürettiklerini belirten Nesil, "Model üzerinde bulunan bütün taktik ve teknik özellikler tüm kesimlerin istediği yöndedir. En önemli özelliği emniyet mandalının opsiyonel olmasıdır. Silah, modern bir tabancada olması gereken bütün emniyet sistemlerini içeriyor" dedi. Fabrika Müdürü Nesil, şöyle konuştu: "MC 28 SA polimer gövdeli 35 bin adet tabancayı Emniyet Genel Müdürlüğümüze teslim edecek olmaktan dolayı gururluyuz. GİRSAN Silah Sanayi büyük bir silah ailesidir. Tasarımlarımızın devamı gelecek. Birçok farklı kullanıcının istekleri doğrultusunda farklı versiyonlar üzerinde de çalışıyoruz."

Yusuf Nesil, 1994 yılından bu yana Girsan Silah Sanayi adı altında faaliyete devam eden fabrikanın tamamen yerli imkanlarla üretimi ile yaklaşık 40 ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan ihalede de bütün testleri geçtiklerini ve 2 bin 500 Compac MC tabancayı tedarik edeceklerini hatırlattı.

Günceleyen/Aydınkömürcü   

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Adil, EmecanAydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 8000 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: