Ana Sayfa
Dr. Erol Kentsel Dönüşüm Şart
01 Mayıs 2012 Salı 20:57
GOP Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol "Kentsel Dönüşüme STK'lar önem vermeli" dedi.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol, Giresun Federasyonu'nun ziyaretinde önemli konulara değindi.

Giresun STK Federasyonu'ndan Erhan Erol'a ziyaret...
 
İstanbul'da kurulu bulunan Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Başkanı Hasan Turan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol'u ziyaret etti. Giresun heyeti Başkan Erhan Erol'u 18-19-20 Mayıs'ta Eyüp Feshane'de düzenlenecek olan Giresun Günleri etkinliğine davet etti.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Erol, etkinliğe katılacağını söyledi. Daha sonra Giresun'un sosyo-ekonomik konularınada değinen Başkan Erol, fındığın çok yararlı  bir ürün olduğunu, süt gibi okullarda dağıtılması gerektiğini dile getirdi.
 
Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Arif Parlakkılıç'ında eşlik ettiği ziyarette, Nuri Yılmaz, Murat Aydın, Ali Şükrü Kara, Mustafa Eren, Abdullah Akgün, Zeki Kemal, Aydın Kömürcü, Serkan Cihan, Zeki Al, Temel Bilecen, İbrahim Balcıoğlu, Hüseyin Mersin, Sait Parlakkılıç, Şahin Pirdal, Avni Aydın yer aldılar.
 
 
İstanbul'daki Kentsel Dönüşüme STK'ların destek vermesi gerektiğini ifade eden Başkan Erol"İstanbul'da bir çok bina çürük! Bu binaların acilen yenilenmesi gerekiyor. Gaziosmanpaşa'da 40 bin civarında bina var. Olası bir depremde bunların % 10'u yıkılırsa 4 bin eder. Belediye olarak -acısı bir tarafa- bu enkazları kaldırıp, altyapıyı yeniden yapmamız 30 yılı alır. Bu sadece belediye imkanları ile olan süre...  Bu da demek oluyorki çeşitli yerlerden geldiğimiz bu İstanbul'da sıfırı tüketmiş olarak geldiğimiz yerlere döneriz. Zira altyapı, elektirk, doğalgaz verilemeyen binaları kimse alıp, satmaz... Yaşam durur. Bu nedenle Kentsel Dönüşüm konusunda STK'lar önemli görevler üstlenmektedir. STK'lar belediyelerle diyaloğa geçip, vatandaşları aydınlatma ve anlatma konusunda yardımcı olmalılar" dedi.
 
Sonucu seçim kaybetmek olsada bu işin yapılması gerektiğini ifade eden Başkan Erol "Kentsel Dönüşüm mutlaka yapılmalı. Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar 'Bu işi cesareti olan belediyelerle başlatacağız' diyor.  Cesaretten kasıt, seçim kaybetmeyi de göze almak demek. Bende bilirim Sarıgöl'deki belediye arsamızı 100 Trilyona satıp, sağda solda hergün etkinlikler, eğlenceler yapmayı. Ama biz ordaki arsamızı dönüşüm için kullanacağız. Gaziosmanpaşa adım adım kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. deprem riski altında insanlarımızı yaşatmamız, onların üzerinden seçim kazanmaya çalışmamız doğru değil." Şeklinde konuştu.


Kaynak: gophaber.com Etiketler : Dr., Erol, Kentsel, Dönüşüm, Şart,


Bu Haber Toplam 11082 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: