Ana Sayfa » Duyurular
DOKA'dan Giresun'a Mali Destek
18 Ocak 2012 Çarşamba 21:10
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) "2011 Yılı Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı" çerçevesinde mali destek almaya hak kazanan projeleri açıkladı.

Ajanstan yapılan açıklamaya göre; yapılmış toplam 81 proje başvurusundan 24’ü asıl desteklenecekler listesinde yer alırken ilimizden 3 proje mali destek almaya hak kazandı.
Ajansın 12.08.2011 tarihlinde ilana çıkan  teklif çağrısı süreci tamamlandıktan sonra Ajans uzmanları tarafından projelerin ön incelemeleri, bağımsız değerlendiriciler tarafından teknik ve mali değerlendirmeler ve Değerlendirme Komitesi tarafından da nihai kontroller yapılarak 06.01.2012 tarihinde ilimizde gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısında desteklenecek projeler listesi onaylanmıştır.

İlimizden Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali destek Programı kapsamında kazanan projeler;
·         Giresun Kültür ve Turizm Müdürlüğü – Fındık Büfe Projesi
 
·         Şebinkarahisar KHGB – Turizme Yelken Açalım Projesi
 
·         Eynesil Kaymakamlığı KHGB – Tarihin Sesini Eynesil Kalesinde Dinleyin
 
*** DOKA’ dan Bir Proje Daha Teknik Destek Almaya Hak Kazandı
 
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA)’nın Teknik Yardım Çağrısı çerçevesinde hazırlanan projelerden biri daha teknik destek  almaya hak kazandı.
 
DOKA tarafından kabul edilen ve teknik destek almaya hak kazanan  Giresun Memur ve İşçi Köylü Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (GİM-DER)’nin hazırladığı “Toprağını Tanı, Çevreni ve Cebini Koru”  konulu projenin sözleşmesi 13.01.2012 tarihinde Trabzon’da sözleşme imzalandı.
 
Bu projede; İlimizin 30 köyünde, fındık bahçelerinde; toprak numunesinin nasıl alınacağı, toprak tahlili ve gübreleme eğitimi vererek, verim artışına ve çevreye karşı duyarlılığın arttırılması hedeflemektedir.


Etiketler : DOKA'dan, Giresun'a, Mali, Destek, ,


Bu Haber Toplam 9062 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: