Ana Sayfa » İlçeler
Doğankent’e Tepeden Bakan Türk Bayrağı Boyandı
29 Haziran 2020 Pazartesi 02:21


 

Giresun’un Doğankent İlçesinde kurulu Kuzey Enerji Hidro Elektrik Santrali Denge Kulesinde bulunan Türk Bayrağı yapılan tadilat ile yeniden boyanarak ilçenin tamamına hakim tepeden ihtişamını sergilemeye devam ediyor.

TKD Kuzey Enerji Üretim Anonim Şirketin Denge Bacası yapısının gövde betonuna, Cumhuriyetimizin 75. yıl dönümünde 1998 yılında, 22 yıl önce, Doğankent Kaymakamlığı ve EÜAŞ Genel Müdürlüğü tarafından Doğankent’in simgesi haline gelen Bayrak Söğütağzı Köyünden Reklam Tabelacı işyeri sahibi Nuri Kara tarafından Atatürk ve Türk Bayrağı çizdirilerek boyatılmıştı.

Tirebolu-Gümüşhane Devlet Kara yolundan da görülen Muhteşem Türk Bayrağı Doğankent ilçesinin ve İşletmenin simgesi haline geldi.

Türk Bayrağı ilk yapıldığında, 25X15 metre ( 375 metre kare ) ebatı ile Türkiye de, yüksekte yapılan üçüncü sırada yer almaktaydı.

Türk Bayrağı, üzerinden geçen yılların verdiği tahribatla boyası aşırı yıpranmış ve aşınmıştı.

Doğankent’e gelen Kaymakamlar, Daire amirleri, Belediye ve halkın genel talep istekleri bayrağın tekrar boyanması yönünde oluşan kamu oyu sonunda karşılık buldu.

TKD Kuzey Enerji Üretim Anonim Şirketi yöneticisi Hüseyin Öztürk, Bu kapsamda Kurum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda ilçemiz ve Doğankent HES’in simgesi haline gelen Türk Bayrağı ve Atatürk resmi için yapmış olduğumuz çalışma neticesinde Türk Bayrağını İşletmemize ve Doğankent’e yakışır hale getirmek içi kolları sıvayarak çizimini ve ilk boyasını yapan ustası Nuri Kara’ya yeniden tadil ettirilerek görünümü yenilenerek Doğankent ve ülkemize yakışır bir hale getirildi. dedi.

Haber: Seyit Güvendi

 

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 5984 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: