Ana Sayfa » GİRESUN
Doğankent Hes Kolin'in Oldu
20 Aralık 2015 Pazar 17:51


 DOĞANKENT HES KOLİN’İN OLDU

 

Doğankent HES'te bir zamanlar mühendis olarak çalışan, enerji sektörüne yaptığı yatırımlarla son yıllarda adından sık sık bahsettiren ünlü işadamı Naci Koloğlu'na ait KOLİN firması, eleman olarak çalıştığı Doğankent HES'in yeni patronu oldu.

 

Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğüne (EÜAŞ) ait; Giresun'da bulunan 74,50 MW kurulu güce sahip Doğankent HES ile Gümüşhane'de bulunan 85 MW kurulu güce sahip Kürtün ve 103,20 MW kurulu güce sahip Torul Hidroelektrik Santralleri ile bu Santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı.

 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) toplantı salonunda gerçekleşen ihaleyi, Giresun da birçok kamu hizmetlerine katkısı bulunan, halen Kürtün ilçesinde Akköy I ve Akköy II adında iki adet HES işleten KOLİN İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. aldı.

 

Nihai pazarlık görüşmelerinde 8 şirket katıldığı ihale sonucunda, Doğankent, Kürtün ve Torul HES'lerin özelleştirme ihalesini 1 milyar 225 milyon TL ile KOLİN İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. kazandı.

 

KOLİN A.Ş. nin ilimizde Giresun Adasının ışıklandırılması, Kale Mahallesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önündeki yolun genişletilmesinde, Kale yolunun bakım ve onarımı ile Zeytinlik Mahallesindeki tarihi evlerin restorasyonu başta olmak üzere birçok katkısı bulunurken, geçtiğimiz yıllarda Giresunspor’a da önemli destekleri olmuştu.

 

Doğankent HES’in yeni sahibi KOLİN A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Veysi Akın Koloğlu adına Doğankent ilçesinde elektrik üzerine eğitim gören birde Meslek Yüksek Okulu bulunmaktadır. Firma tarafından okul binası ve tüm malzemeleri eğitime hazır halde Giresun Üniversitesine devredilmiş ve bu yıl eğitim-öğretime başlamıştır.

 

Burada eğitim gören öğrencilerin stajları ve mezun olduktan sonra iş garantisi de yine KOLİN A.Ş. tarafından daha önce verilen taahhütler arasında yer alarak kamuoyuna yansımıştı.  

 

 

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 6693 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: