Ana Sayfa » Duyurular
Diyanet-Sen, Şehitlere Hatim Duası
21 Mart 2011 Pazartesi 20:25
Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası nedeniyle Diyanet - Sen Giresun şubesi üyeleri tarafından okunan hatimlerin duası yapıldı.

DİYANET-SEN DEN ŞEHİTLER İÇİN HATİM DUASI

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası nedeniyle Diyanet -Sen üyeleri tarafından okunan hatimlerin duası yapıldı. Diyanet Sen İl binasında öne tüm katılan üye ve misafirlere yemek ikramı yapıldı. Daha sonra yapılan hatim duasına  Diyanet-Sen Giresun Şube Başkanı Fethi Karahüseyin, yönetim kurulu üyeleri, ilçe temsilcileri ve üyeler katıldılar. İl binasında yapılan törende Giresun Şube Başkanı Fethi Karahüseyin;  

ÇANAKKALE DESTANI-ŞEHİTLERİ ANMA (18 mart 1915)  , Aziz Milletimize nasip olmuş Çanakkale Destanı gibi bir onur abidesi, inanç ve azmin timsali, mazlum milletlere ve tarihe  ve istikbale model olacak istisnai bir destan hiçbir millete nasip olmamıştır. Bu  emsalsiz destanı Yüce Allah bu aziz millete bahşetmiştir.  

Dedikten sonra

 Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi...
Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.
Sana dar gelmiyecek makberi kimler kazsın?
Gömelim gel seni tarihe' desem, sığmazsın.

Dizelerinde şehitlik ve mertebelerinin gerek maddi ve gerekse mana anlamında büyüklüğü ancak bu kadar güzel anlatılabilir.dedi.

Daha sonra  Piraziz Merkez Cami imam-hatibi Emin Aydın   Kur’an-ı Kerim  okuduktan sonra  Giresun  Kapu  Cami imam-hatibi Ahmet Kudu  da  okunan hatimlerin  duasını yaptı.

 

Fethi KARAHÜSEYİN

Diyanet-Sen  

Giresun  Şube  Başkanı



Etiketler : Diyanet-Sen,, Şehitlere, Hatim, Duası,


Bu Haber Toplam 8736 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: