Ana Sayfa » GİRESUN
Derya Çakır,Münevver Karabulut
11 Temmuz 2010 Pazar 00:12
Münevver Karabulut ve Derya Çakır davalarının yargılama süreci başladı.Verilecek kararlar merakla bekleniyor.

Münevver Karabulut ve Derya Çakır.İkisi de vahşi bir şekilde öldürüldü.Münevver Karabulut cinayeti kamuoyunu aylarca meşgul etti.Bir babanın dramını aylarca zaman zaman bizlerde gözyaşlarına boğularak izledik.Sonunda olayın faili yakalandı.Ulusal basınımız aynı duyarlılıkla yargılama sürecini de takip ediyor.Bu kadar vahşice işlenen bir olayın failinin hak ettiği cezayı alması herkesin ortak dileğidir.

  

   Bir diğer olay Anaokulu Öğretmeni Derya Çakır’ın sınıfta öğrencilerinin gözleri önünde hem kurşunlanıp ve hem de bıçaklanarak boğazı kesilerek vahşice öldürülmesi idi.İlk görünüşe göre her iki olayın birbirinden öldürülme şekli olarak fazla bir farkı yok gibiydi.İkisi de vahşi bir şekilde öldürülmüştü.

  

   Münevver Karabulut olayında belliki bir birliktelik ve duygusal ilişki var.Ancak Derya Çakır olayı bunun tam tersi bir durum.Yani tek taraflı bir sevgi beslenmesi,karşılık bulmayınca da olayın bir insanın hayatına son verecek kadar ileri götürülmesi.Mahkeme aşamasında Ulusal basın,Derya Çakır olayını her nedense es geçti.Münevver Karabulut’un katil zanlısının yargı sürecini iyi takip eden ulusal basınımız,Derya Çakır olayının yargı süreci ile hiç ilgilenmedi.

  

   Esasında hiç affedilmeyecek vahşet Derya Çakır olayında yaşanmıştır.Olayın zanlısı sevdiğini söylüyor,karşılık bulamayınca da bu vahşeti planlayarak gerçekleştiriyor.Bakırköy adliyesindeki yargılamanın ilk duruşmasında bir avuç hemşerimiz adalet istiyor,Ulusal basının haberi bile yok.

   

   Adaletin ne kadar doğru işlediğini takdirlerinize sunarken,her iki olayında faillerinin hak ettiği cezayı almasını temenni ediyoruz.Ancak hem ulusal ve hemde yerel basın bu yargılama sürecini iyi takip etmez ise bir gün bakarsınız ki caniler aramızda dolaşıyor olabilir.

  

   Evet Derya Çakır olayı da Münevver Karabulut olayı gibi vahimdir ve her iki zanlı da hak ettiği cezayı mutlaka almalıdır.Ulusal basın Derya Çakır olayını görmezden gelip manşetlerine taşımasa da GİRESUN BASINI ve GİRESUNLULAR üzerine düşeni mutlaka yapmalıdırlar.

********************

NOT : Derya Çakır'ın katil zanlısının yargılanması

24 Ağustos Salı günü saat 11.00 e ertelendi.

***********************

Bir gazetecimiz olaya tepkisini şöyle dile getirmişti.

FARK NEREDE ?

Münevver Karabulut cinayeti gündemi meşgul etmeye devam ediyor..

Giresunlu öğretmen kızımız Derya Çakır cinayetinden,bırakın gündemi çoğu Giresunlunun haberi bile yok!

İki cinayette benzer olaylar..

Öğrencisinin gözleri önünde boğazı kesilip öldürülen rahmetli kızımızın başına gelenleri unutmak mümkün mü?

Ama gündemde Derya Çakır cinayeti yok…

Rahmetli Münevver’in babası günlerce TV önlerinde kızı için ağladı.

Suçluların bulunması için didindi,başardı da..

Derya kızımızın babasının bu yeteneği yoksa,başka ses getirecekler nerede?

********************

İlk Duruşmaya katılan Anaokulu Öğretmeni Bulancak'lı Derya Çakır'ın yakınları açtıkları pankartla tüm Türkiye'ye mesaj vermişlerdi." ÖĞRETMENLER ÖLMESİN,KARDELENLER SOLMASIN "...



Etiketler : Derya, Çakır,Münevver, Karabulut,


Bu Haber Toplam 15251 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: