Ana Sayfa
Dereli Kümbet Festivali Yapıldı
09 Temmuz 2012 Pazartesi 22:17
Uluslararası Dereli Kümbet Kültür ve Sanat Festivali'nin 24'üncüsü Aymaç Mevkiinde yapıldı.

Festival, Cumartesi gecesi şenlik ateşinin yakılması ve havai fişek gösterisi ile start aldı. Pazar günü devam eden festivalde binlerce kişi gönlünce eğlenirken Aymaç mevkii çok renkli görüntülere sahne oldu.
 
Festivale, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin,  Milletvekili Mehmet Geldi, İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç Dereli Kaymakamı Musa Evin, , İl Jandarma Alay Komutanı İsmail Çetinbaş, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, bazı belediye başkanları, siyasi parti başkanları , sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.   
 

 
Vali Dursun Ali Şahin  yaptığı konuşmada etkinliğe ikinci defa katıldığını ve bu güzellikleri anlatmaya kelimelerin yetersiz kalacağını söyledi. Kümbet Festivali’nin Giresun için bir marka haline geldiğini belirten Şahin, “Burada dostluklarımızı pekiştiriyoruz, burada akrabalıklarımızı, kardeşliklerimizi pekiştiriyoruz. Burada hep birlikte coşkuyla eğlenmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hani şair demiş ya ‘Karamsarlık ömre zarardır’ işte bu sözdeki gibi hiçbir zaman karamsarlığa düşmeyeceğiz. Hep birlikte daha iyiye, daha güzele, daha doğruya yol alacağız” dedi. “Burada herkesin yüzünün güldüğünü yakından görüyorum” ifadesini kullanan Vali Şahin, festivali canlı yayınlayan televizyonlar aracılığıyla Türkiye’de ve yurt dışında yaşayan Giresunlulara selam gönderdi. İnsanların birbiriyle dayanışma içerisinde olmasının, birbirine sevgi bağıyla bağlanmasının ve birbirini sevmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Şahin, Giresunluların bunu başardığını görmekten mutluluk duyduğunu söyledi. 

 

 

Milletvekili Mehmet Geldi ise konuşmasında Kümbet’in Türkiye’nin cennet köşelerinden biri, Giresun’un da en revaçta yaylası olduğunu söyledi. Geldi, Kümbet festivalinin ilimizde düzenlenen en büyük festivallerden biri olduğunu belirterek, bu tür buluşmaların hem dostluğu artırdığını, hem de turizmin gelişmesine katkı sağladığını kaydetti. İlimize yapılan hizmetlere de değinen Milletvekili Geldi, ilin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada hizmetlerin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

 

 
Dereli Kaymakamı Musa Evin de konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Karadeniz insanını yayladan ayrı düşünmek imkansız. Zamanında ‘Otçu Göçü’ olarak başlayan bu etkinlik artık bir festival havasına bürünmüştür. Festivalimizin bir başka güzelliği de gurbetteki ve sıladaki hemşehrilerimizin bir araya gelmesine, hasret gidermesine ve birlikte eğlenmesine vesile olmasıdır” ifadelerini kullandı.
Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, “Kümbet’in, Kulakkaya’nın İsviçre’nin Alplerinden farkı yoktur. Biz de Sayın Valimizin Kullandığı “Kümbet Türkiye’nin Davos’udur” sözünü müteakip defalar gündeme getirerek halkımızın kafasına yerleştiriyoruz. Ekonomik anlamda biraz eksiğimiz olsa da Sayın Valimizin, milletvekillerimizin, bizim ve sizlerin desteğiyle turizm konusunda çok önemli mesafeler alacağız” dedi.
İstanbul Milletvekili hemşehrimiz Mehmet Domaç da bu tür günleri, birlikte yaşamanın ve geleceğe taşımanın anlamlı olduğunu ifade ederek, Kümbet Festivali’nin bu manada çok önemli bir özelliği olduğunu söyledi.
 
Konuşmaların ardından çok sayıda yerel sanatçının sahne aldığı festivalde halk oyunlar oynayarak doyasıya eğlendi.
 
Festivale katılan yabancı ülkelerin temsilcilerinden oluşan grup söyledikleri Türkçe şarkılar ve oynadıkları oyunlarla izleyenlerden alkış aldı.
24. Uluslararası Dereli Kümbet Kültür ve Sanat Festivali Yayla Ağalığına geçen yılın ağası Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yeniden seçildi. 
 

 

 



Etiketler : Dereli, Kümbet, Festivali, Yapıldı,


Bu Haber Toplam 10284 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: