Ana Sayfa » GİRESUN
Cumhurbaşkanı'da Sistemi Eleştirdi
08 Temmuz 2010 Perşembe 07:55
YÖK'ün en az oyu alan adayı Giresun Üniversitesi Rektör Adayı olarak belirlemesi,bu konuda son kararı verecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e soruldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Benim de dikkatimi çektiği için bu konuyla ilgili YÖK'ten izahat istedim'' dedi. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nijerya'ya hareketinden önce Esenboğa Havalamanı'nda soruları yanıtladı.

Gül, rektör atamalarıyla ilgili olarak yöneltilen, ''YÖK tarafından yapılan atamalarda özellikle az oy alan adaylar tercih edildiğinde gözler size çevriliyor son olarak da Giresun'dan rektör adayı için böyle bir tercih oldu. YÖK'ün iki oy alan bir adayı ataması gündeminize gelecek, görüşünüz nedir?'' sorusu üzerine de şunları kaydetti:

''İkinci konuyla ilgili benim önüme herhangi bir şey gelmedi. Biliyorsunuz bir kaç gün önce Kazakistan'daydım. Bana herhangi bir dosya gelmedi bununla ilgili. Ama gazetelere yazılanları ben de gördüm okudum. Dolayısıyla dikkatimi çekti gerçekten. Onun için YÖK'ten izahat istedim dönünce, yani nasıl kriter uygulanıyor, nasıl değerlendiriliyor, nasıl yapıyorlar, neye önem veriyorlar? Benim de dikkatimi çektiği için bu konuyla ilgili izahat istedim.

Bu vesileyle şunu da söylemek isterim, daha önce de söyledim bunu ben. Üniversitelerdeki bu sistem, rektör seçim ve atamalarıyla ilgili bu sistem doğru değil. Hatırlarsınız, bütün bu sistem, 12 Eylül 1980 müdahalesinden sonra bir tepki olarak düzenlenen bir sistemdir. Bugünkü Türkiye çok farklı bir Türkiye; o günkü Türkiye değil. Dolayısıyla bunun gözden geçirilmesi, bununla ilgili doğru, en gelişmiş ülkelerde en gelişmiş üniversiteleri nasıl düzenleniyor? Bu işler nasıl oluyor? Buna uygun bir şekilde Avrupa Birliği ile tam üyelik müzakereleri yapan bir ülkede olması gereken şekilde düzenlenmesi gerekir. Bu konudaki görüşlerimi ve rahatsızlığımı daha önce de ifade etmiştim.''



Etiketler : Cumhurbaşkanı'da, Sistemi, Eleştirdi,


Bu Haber Toplam 6878 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: