Ana Sayfa » Güncel
Çöp Sorununa En Güzel Çözüm
25 Kasım 2012 Pazar 21:54
Esenler Belediyesi Çevre Kontrol Müdürü ve GİMEV Başkanı Ali Aydın Giresun'da uzun yıllardır bulunan çöp sorununa önemli bir çözüm önerisi sundu.

GİRESUN'U ÇÖPTEN KURTARACAK PROJE...

Ali Aydın yaptığı açıklamada “ Giresun gündeminde uzun zamandır bir çöp sorunu bulunmaktadır. Sayın Valimiz, Belediye Başkanlarımız, Katı Atik birliğimiz ve bir çok yetkili bu konu hakkında çeşitli projeler hazırlamış, öneriler sunulmuştu. En son olarak Görele İlçemizin Çavuşlu Beldesine bir tesis yapılma kararı alınmış buna Çavuşlu haklıda tepki göstermişti. Şuana kadar hiçbir somut çalışma alınamamış çöp sorunu halen devam etmektedir” dedi.

Aydın Almanya’nın Essen kentinde bulunan bir çöp tesisinin örnek alınabileceğini bu tesisin aynı zamanda şehrimize büyük bir katkı sağlayacağını bildirdi. Aydın “ Almanya’da görüntülediğimiz bu çöp toplama tesisi 3 aşamadan oluşmaktadır. Birinci ünitede yakma işlemi, ikinci ünitede elektrik üretme işlemi ve son ünitede 120,000 kişinin yararlandığı bir ısınma sistemi bulunmaktadır. Yaklaşık 4 milyon dolara mal olan bu tesis şehrimiz için hayel değildir” dedi.

Yetkililere çağrıda bulunan Aydın “ Giresun’da bir komisyon oluşturularak bu tesis ziyaret edilip aynısı Giresun’a yapıldığı zaman şehrimizde çöp sorunu ortadan kalkacak ayrıca birde elektrik üretme ve ısınma tesisimiz olacaktır. Bu tesisin çevreye hiçbir zararı bulunmamaktadır” dedi.

http://www.girisim.web.tr/haber_detay.asp?haberID=663



Etiketler : Çöp, Sorununa, En, Güzel, Çözüm,


Bu Haber Toplam 21627 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: