Ana Sayfa » GİRESUN
Çıra İçin Ormanlar Katlediliyor. Bu Vahşet Bitsin
11 Temmuz 2013 Perşembe 10:57


Örümcek ormanında koruma altına alınan Köknar ağaçlarının hemen yanındaki ağaçlardan çıra almak için en az 100 yaşındaki ağaçları yaralamışlar.


Genellikle Görele Tirebolu ve Çanakçı lı yaylacıların uğrak yerlerinde bulunan ve Gümüşhane il sınırları içerisinde yer alan Örümcek ormanı Taflanlı su mevkiinde  400 yaşında ve 65 Metre boyundaki Köknar ağaçları koruma alına alınmış ve etrafı çevrilerek uyarı tabelası asılmış olmasına rağmen bu ağaçların hemen yanında bulunan diğer Köknar ağaçlarından sorumsuzca Çıra alınmak için ağaçlar balta ile yaralanmışlar.
 

Yaylaya genellikle göç ile gidenlerin yatak yeri olarak kullandıkları bu ağaçların bulunduğu düzlük alanda ateş yakmak için bu ağaçların balta ve girebi benzeri araçlarla yaralanarak çıra alındığı tahmin edilmekte. Gümüşhane Orman bölge müdürlüğünden gelen Ormancı ve Orman şefleri tarafından bu ağaçlar ve bölge genellikle kontrol altında tutulmakta ve göç sahiplerine sıkıca tembih edilse de ormanın geniş bir alanı kaplaması sonucu tedbirler yetersiz kalmakta.


 



Kaynak: çanakcı.gen.tr Etiketler : Çıra, İçin, Ormanlar, Katlediliyor., Bu, Vahşet, Bitsin,


Bu Haber Toplam 9467 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: