Ana Sayfa » İlçeler
Canikli'den Eynesilli sel zedelere müjdeli haber!
24 Eylül 2016 Cumartesi 00:37


  




Canikli'den Eynesilli sel zedelere müjdeli haber!


Başbakan Yardımcısı Canikli ve İçişleri Bakanı Soylu selden etkilenen Giresun’un Eynesil ilçesinde incelemelerde bulundu..


Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu selden etkilenen Giresun’un Eynesil ilçesinde incelemelerde bulundu.

 

Selden etkilenen ve yıkılan köprüleri ve sular altında kalan ev ve iş yerlerinde inceleme yapan Canikli ve Soylu, burada mağdur olan vatandaşları dinleyerek gerekenin en yakın süre içerisinde yapılacağını söyledi.
 

Topaldere mevkiinde yıkılan ve 3 mahalleyi birbirine bağlayan köprü enkazında inceleme yaptıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Canikli, “Şehirler yıllar önce yanlış şehircilik anlayışıyla kuruldu. Şehir kurulduktan sonra onu düzeltmek kolay değil. Karadeniz’in ve tüm ülkemizdeki şehirlerin problemi budur” dedi.
 

Eynesil ilçesinde Beşikdüzü ilçesi kadar tahribat olmadığını belirten Canikli, ”Hamdolsun can kaybımız yok. Geçmiş yıllarda böyle bir sel olduğunda tahribat olurdu. Son yıllarda bütün derelerimiz ıslah edildi. Eğer ıslah edilmemiş olsaydı, bir facia yaşanırdı. Selden zarar gören vatandaşımızın ve esnaflarımızın zararlarını karşılayacağız. Köprüleri de en kısa zamanda yapacağız. Ancak yaya geçişini sağlamak için geçici bir çözüm bulmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.
 

“Şehir kurulduktan sonra onu düzeltmek kolay değil"
 

“Şehirler yıllar önce yanlış şehircilik anlayışıyla kuruldu. Şehir kurulduktan sonra onu düzeltmek kolay değil” diyen Canikli, “Karadeniz’in ve tüm ülkemizdeki şehirlerin problemi budur. Şehirleşme başladığında şehircilik kurallarına uymayacak şekilde yapılması, devletin de sonradan gelmesi. İşte gecekondulaşma dediğimiz hadise. Şehirlerin ana çatısı kurulduktan sonra onu düzeltmek çok zor ve çok maliyetli. Birçok şehirlerde dönüşüm projesi başlattık. Eski yapıları yıkıyoruz yerine yenilerini yapıyoruz. Bu çok maliyetli bir iş ama gerçek çözüm bu. Başladık yapıyoruz. Bu bütün şehirlerimiz için geçerli. İşte Beşikdüzü’nde gördüğümüz afetin temel nedeni de bu. Şehir yol kotunun altında kurulmuş. Yani bir çanak gibi. Buralarda afetin olmaması mümkün değil. Çözüm ise şehri yeniden yapmaktır. Kurallara uygun şekilde şehri adeta ayağa kaldırmak gerekiyor” şeklinde konuştu.
 

Dere ıslah çalışmalarının can kaybını önlediğini ifade eden Canikli, şöyle devam etti:

“Son yıllardaki dere ıslah çalışmaları tamamlanmış olmasaydı bu tahribatın boyutu, can ve mal kaybı çok daha fazla olurdu. Nitekim önceki yıllarda Karadeniz buna benzer afetlerle çok daha sık kalıyordu. Neredeyse 2-3 yılda bir afet. Ama son yıllarda afetin tahribat boyutu azaldı. O da bu yapılan alt yapı sayesindedir. Geçmiş olsun.”
 

Canikli ve Soylu incelemelerinin ardından Ordu-Giresun Havalanı’na hareket etti.

Günceleyen /AYDIN KÖMÜRCÜ
Fikret BODUR- Resul YANBUL -www.eynesilajans.com

 



Etiketler : vatangiresun.com/vatangiresungazetesi/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Hasan, Civak/,


Bu Haber Toplam 6642 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: