Ana Sayfa
Canikli, AKP ve Giresun'a Zarar
18 Nisan 2011 Pazartesi 09:40
Giresun'da her kesimden büyük tepki gören Ak Parti Giresun Milletvekili aday listesine bir tepkide Zeki AL'dan geldi.

Giresun Milletvekili Nurettin Canikli'nin sözleri;

CHP ile MHP ittifak yaptı!

 

*Canikli;”Giresun’da Ak Parti’nin 4.sıra adayı ile CHP’nin 1.sıra adayı yarışacak!”

*Canikli;”Giresun adına ne istediysek Ankara’dan aldık!”
*Canikli;”Giresunluları Ankara'da 4 milletvekili ile temsil edeceğimize yürekten inanıyorum.” (Giresun dışından aday olan Giresunluları kastetmiş olabilir mi?).
*AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, milletvekili aday listelerine bakıldığında CHP ile MHP arasında ittifak kurulduğunun çok iyi görüldüğünü söyledi.
*********************
Zeki Al'ın görüşü; 

CANİKLİ’NİN, AK PARTİ’YE VE

GİRESUN’A VERDİĞİ ZARAR!

Canikli Ak Parti aday tanıtımında yine Giresun’a her geldiğinde yaptığı gibi atmış, tutmuş.. MHP ile CHP’nin açıklanan seçim listelerinden, her iki partinin “ittifak” yaptığı sonucunu çıkarmış. Acaba söylediklerine kendisi inanıyor mu? Ben zannetmiyorum. Yine alay eder gibi sunumlar ile gönlünden geçenleri konuşmuş..

      Tabi hangi yöntem ile 70 milyonun tahmin edemediği bu ittifakı nasıl fark etmiş, onun açıklaması yok! İlahi güç olsa gerek! Bunu nasıl anladığı sorulunca, her halde açıklamasını yapacak...Herkesi merak içinde bırakmış.

      Giresun’da ki çekişmeye gelince..

      Canikli, Giresun’da kendisine olan tepkiyi anlamış olmalı ki milletvekili çekişmesinin Ak parti 4.sıra adayı ile CHP 1.sıra adayı arasında geçeceğini söylüyor. Ak Parti 1.sıra adayı ile MHP 1.sıra aday ya da CHP 3.sıra aday ile çekişeceğini erken anlamışa   benziyor.

      Ateş paçayı erken sarmış! 9 yıldır kimseye sıra vermeden 1.sıraya oturan Canikli’nin, alt sıralardaki arkadaşların gönlünü almak için bu tür açıklamaları her zaman olacak. Onlara şirin görünmenin başka yolu kalmadı. O da biliyor, bu seçimde 1.sıranın hakkı olmadığını..AK Parti Giresun’u 4 milletvekili ile temsil edileceğine yürekten inanıyormuş. Görmeye devam etsin. Aç tavuk kendini buğday ambarında görürmüş. Giresun’da Ak Partilileri de küstüren Canikli, hem Ak Parti’ye hem de Giresun’a zararı olmuştur.    

      Başbakan’dan bir şey istemediler ki!

      Tanıtımda, Canikli hızını alamıyor, açıldıkça açılıyor. Giresun adına her isteneni Ankara’dan aldıklarını açıklıyor. Canikli ve arkadaşları, Giresun adına yıllardır bir şey istemediler. Verilenle yetindiler. Başbakan’a tek proje götüremediler. Etkisine aldığı, zaman zaman kırgın olduğu milletvekilleri arkadaşları da Giresun’a gereken hizmeti yapamadılar. Nerede Ankara’dan aldıklarınız..?Yanlış mı görüyoruz, Giresun’da her şeyi Ankara aldı!  Bir de komşu illerin Ankara’dan ne aldığına bakmak lazım. Komşularının ne aldığını bilmeden yapılan konuşmalar bunlar. Trabzon, Rize ve Ordu’ya gelen hizmetlerden vaz geçtik,  Fatsa’nın nüfusu Giresun’u geçti. Ünye limanına giren gemi sayısı yılda 400 küsür, Giresun limanına giren 100 tane bile yok!.Yoksa başka bir yerde başka bir Giresun mu var? İlçeler arasındaki yolların  perişanlığı dururken, sağlık sorunları olan Giresunlular, İstanbul’u su seferi yaparken, turizmde tek konaklama tesisi yapılamazken, yurtlarda 15 öğrenciye bir yatak düşerken, Giresun Tıp Fakültesi öğrencileri hala Sivas’ta okurken, Sel zamanı Giresun’a Sarıyer Belediyesi, İzmir Belediyesi yardım ederken, Giresun’daki 5 milletvekilini 4’e indirirlerken, 9 yılda 103 bin Giresunlu il dışına göçerken,  9 yıl önce koltuğunun altında gezdirdiği projeler hala Nurettin Canikli’nin koltuğunun altında dururken, Ankara’dan ne istediler de aldılar. Yoksa; Giresunlunun verdiği vergi ile az-çok yapılan  zaruri ihtiyaçlar için harcananların Ankara’dan mı geldiğini düşünüyor.

      Evet aldılar. Giresun’a Vali istedikçe aldılar. 8,5  yılda 11 Vali değiştirdiler. Evet aldılar, Giresun’da TMO ile fındık aldılar.. Giresun için çaba harcamadan,  TBMM’de Giresun adına tek soru önergesi vermeden bol bol maaş ve yolluk aldılar..

      Canikli’ni Ankara’dan istemiyle Giresun ne kazandı?

     OR-Gİ, doğalgaz,Eğribel, SEKA, Koçkayası, Temiryolu, Liman, FKB, Sahil Yolu, Tıp Fakültesi, Yayla ve Sahil Turizmi, FKB hep Canikli’nin istediği gibi hepsi tarih oldu!

      Ne yazık ki Giresunluları mutlu edecek bir eser hala ortalarda yok! Var olanlar da telef oldu gitti. Batanlar, kiraya verilenler, üretimi duranlar, işlevini kaybedenler, işçilerini kapının önüne koyanlar diye say da say! Merkezde DP ve ANAP döneminde yapılan tesislerin yerinde yeller esiyor..

      Canikli’nin tek adam rolüne soyunduğu günden bu yana, Giresun’un kan kaybettiğini., küçüldüğünü, yoldan geçene sorsanız tastik edeceklerdir. Giresun o kadar küçük görülmektedir ki, Samsun’da Giresun sınırlarına kadar yol boyu tabelalarda Giresun adı dahi yoktur. Giresun; Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, ekonomide, sanayide, turizmde Karadeniz sonuncusudur. Eynesil’de okuyan çocukların çoğu Beşikdüzü’nde okumaktadır. Alucra’daki TOKİ evleri rezaleti insanın içini sızlatmaktadır.  

     Başka sözler de söylemiş..

     Hele son sözleri var ki çok ilginç. Canikli, CHP ve MHP'nin genel başkanlarının birbirlerini eleştirmelerinin çok fazla geçerli olmadığından söz etmiş. İyi de tüm dünya AK Parti ile CHP’nin bir birlerini eleştirmelerinden bıkıp, usanmadı mı? Ak Parti ile MHP’nin biri birlerini eleştirmelerine şahit olmadı mı? AK Parti’yi dışa çıkarıp, Canikli’nin CHP ile MHP kavgası varmış gibi  söylemlerine  kim inanır? Canikli,  MHP ile Yüce Meclis’te kavga ederken, ”biraz da Giresun için kavga et” diye yazılanları okumamışa benziyor.
     Canikli, verdiği sözleri tutmadı…

     Canikli,  milletvekili olmak için verdiği sözleri tutmadı. Giresunlulara yalan konuştu. Şimdi yine başka sözlerle Giresunluların karşısına çıkacak. Kendisini garantiye almış olgunluk içinde arkadaşları için oy isteyecek!

     Canikli, Karadeniz Master Planında Giresun’un “es” geçildiğini basından öğrendi.Sonra da “Tesbit ettik.Merak etmeyin.Eksikler tamamlanacak!” dedi..Fazla değil, Giresun basının çırpınışını da birazcık abartılı bulduğunu söyledi...Planın hepsi değişecek, kendisinin istediği seviyeye gelecek açıklaması yaptı..

     Canikli’nin söz verdiği vaatlerini yerin e getiremedi. Eski vaatleri boş verin, unutun! Sırada yenileri var. Nasıl olsa milletvekili olduktan sonra, ara-sıra Giresun’a gelip gidecek. Giresun’u otel gibi kullanmaya devam edecek..

      “Canikli’ye inansam mı acaba? Canikli’nin 8 yıldır söz verdiklerine bakınca, içimden inanmak gelmiyor. Geçmişteki tutum ve davranışları gözümün önüne gelince, bu seçimlerde Ak Parti’nin Canikli ile  Giresun’da tek milletvekili çıkarmaması  lazım! Bunu hak etmiyor. Giresun’u babasının çiftliği gibi görmesine artık insanlar tahammül edemiyor.

    Giresun’da Ak Partililer de gerçeği gördü!

     9 yıldır tek adamlığı ile ünlenen Canikli, milletvekili arkadaşlarını da pasifize ederek, her hizmette hep ”ben yaptım” havasında olunca kırgınlıklar da yaşandı. 9 yıllık dönemde gelip geçen öteki Giresun milletvekilleri, “şu müdürün atanmasına  ben  yardımcı oldum”,şu vatandaşı da işe ben koydurdum” diyemeden gittiler. Her tayinde, Giresun’a hizmette ve kavgada hep Canikli adı geçti..

     Artık Giresun’da Ak Parti teşkilatındakiler de Canikli’den rahatsız. Giresun sahil ilçe yönetimleri kazan kaldırma noktasında olduklarını bilmeyen yok!

    Ak partililer de gerçeği gördü! 12 Haziran seçimlerinde Giresun’dan, Canikli de dahil  tek milletvekili çıkarmaya hakkı bile yok.

***VATAN GİRESUN'un GÖRÜŞÜ, HALK MEMNUN SA...



Etiketler : Canikli,, AKP, ve, Giresun'a, Zarar,


Bu Haber Toplam 16672 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler:
  • Başbakan Erdoğan GOP'a Geliyor
    Başbakan Erdoğan 6 Nisan Cumartesi Günü Gaziosmanpaşa Sarıgöl'de Kentsel Dönüşüm'ü başlatacak....
  • İşte Yeni Kabine
    Kabinede beklenen değişiklik gerçekleşti. Kabineye 4 yeni isim girdi. ...
  • Prof. Hüseyin Öztürk Beykoz Adayı
    2014 yerel seçimlerde Beykoz'dan Aday adayı olacağını açıklayan Prof. Dr. Hüseyin Öztürk'le geniş bir söyleşi......
  • Nurettin Canikli Bakan Oluyor
    Ak Parti'nin kuruluşundan bugüne kendisi ile beraber olan yol arkadaşlarını kabiliyetlerine göre değerlendiren Başbakan Erdoğan, nihayet Nurettin Canikli'yi de unutmadı....
  • İddialar Belediye Başkanını Yaktı
    AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı'nın partiden ihraç edildiğini açıkladı. ...
  • Sıtkı Ada, Yerine Başkan Hazırlıyor
    GİRKON'dan, GİRDEF'e, CİMİDE'den KARKON'a bir çok STK'nın Başkan ve yöneticisi olan Giresun Dernekçiliğinin vazgeçilmez ismi Sıtkı Ada yerine geçecek ismi şimdiden yetiştiriyor....
  • Yeni Tirebolu ve Medya Tirebolu
    Yeni Tirebolu ve Medya Tirebolu bir süredir ara verdikleri yayın hayatlarına tekrar başladılar....
  • Sarıgül TT Arena'yı Biz Doldururuz
    AK Parti'nin stadyumdan taşan Arena kongresinin ardından Mustafa Sarıgül 'Biz de Arena'yı doldururuz' dedi ve 15 yıl önce Ecevit'in Taksim'de 600 bin kişiyi topladığını hatırlattı...
  • CHP Giresun'a Eşref Karaibrahim
    CHP Giresun İl Kongresi yapıldı. Eski milletvekili Eşref Karaibrahim 159 oy alarak CHP Giresun il Başkanlığına seçildi. ...
  • MHP Giresun İl Görev Bölümü Yaptı
    MHP Giresun İl teşkilatı Dr. Orhan Erzurum başkanlığında toplanarak görev bölümü yaptı....
  • Ahmet Demiray, AKP Yönetiminde
    Bahat Hospital idari amiri Ahmet Demiray, Ak Parti Sultangazi ilçe yönetim kuruluna girdi. ...
  • MHP Giresun'dan Basına Övgü
    MHP Giresun İl Başkanı Dr. Orhan Erzurum, gazetecilerin büyük bir fedakarlık ve özveriyle görevlerini yapmaya çalıştıklarını söyledi....
  • Ülkücüler Yeşil'i Falakaya Yatırdı
    Yüksekova Çetesi'ni ortaya çıkaran emekli Jandarma İstihbarat Astsubayı Hüseyin Oğuz, çeteler ve faili meçhul cinayetleri anlattı....
  • Giresunlular Naif Yavuz'u İstiyor
    Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'a yapılan saldırı tüm Giresunlular tarafından kınandı....