Ana Sayfa » Duyurular
Canikli ABD'de Giresunlularla Buluştu
16 Mayıs 2013 Perşembe 23:16
32. Türk gününe katılmak için Amerika'da bulunan, Ak Parti Grup Başkanvekili Canikli, Pannsylvania Eyaletine bağlı Langhorne kasabası Sheraton Oteli'nde, Giresun'lu iş adamlarıyla toplantı yaptı.

 

Canikli Gurbetçi Hemşerilerimiz İle Buluştu

 

Otuz ikinci Türk gününe katılmak için, TADF Başkanı Ali Çınar'ın özel davetlisi olarak Amerika'da bulunan, Ak Parti Gurup Başkanvekili Giresun Milletvekili Nurettin Canikli Pannsylvania Eyaletine bağlı Langhorne kasabasında Sheraton Otelinde, Giresunlu iş adamlarıyla toplantı yaptı.

 

Canikli toplantıda Giresun'a yapılan ve yapılacak hizmetler hakkında bilgi verdi iş adamlaryla fikir alışverişinde bulundu ve işadamlarını Giresun'a yatırım yapmaya çağırdı.

 

 

Sheraton otelindeki toplantıya TADF eski Başkanlarında Ata Erim, Atilla Pak, NJ Burlington Muslim Association Selimiye Camii Derneği Başkanı Yener Hendenoğlu, TADF Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş ,TAMCA Derneği Başkanı Bahri Ekiz, Din görevlisi Bayram Erkek, Amerika Giresunlular Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Cemil Kahyaoğlu, Zühtü Kahya, Murat Camii Derneği Başkanı İbrahim Yıldız işadamları ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

 

Canikli, bu sefer zamanımız kısıtlı başka eyaletlerdeki hemşerilerimizi görme imkanımız olmayacak.

 

 

Artık Giresun cazibe bir şehir haline geldi. Giresun'da olup bitenlerden haberiniz olsun ve sizlerinde düşünceleri bizler için çok önemli. Benim Siyaset'te son dönemim bizim partimizin tüzüğüne göre bir daha seçileme imkanımız yok. Seçilen arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz, iki yılımız kaldı kalan zamanı da Giresun'a hizmet konusunda bir şeyler daha yapmak istiyoruz. Milletimizce bize verilen onurlu görevi laikiyle yapıp tamamlamak istiyoruz. Bize verilen temsil görevini sonuna kadar Giresun'a, milletimize hizmet için kullanmak istiyoruz. Nurettin Canikli, tabi noksanlarımız, eksiklerimiz olmuştur yanlışımız vardır. Bizim 2002'den beri bir kuralımız vardı Giresun bizden ne isterse istesin alacaktı ve bunu da başardık, hizmet'te ayrım yapmadım. Giresun Ankara'da ne istediyse almıştır sonuna kadarda uyguladık bundan sonrada devam edeceğiz.

 

 

Her zaman söyledim Giresun için düşünülüp yapılması istenilen projeleri olan gelsin yapalım herkese söyledik, yine söylüyorum Giresun'un önünü açacak geleceğini aydınlatacak, çehresini değiştirecek büyük yatırımlardan bahis ediyorum.

 

Dünyanın ikinci Havalimanı yapılıyor inşallah en kısa zamanda onu da bitireceğiz. On dört ay sonra inşallah ilk uçuşu gerçekleştireceğiz.

 

 

2. Organize Sanayi bölgesi için istimlak çalışmalarımız başladı 600 milyonluk bir projeyi ilerliyor 8 bin kişiye iş sahası olacak . Giresun'da işsizlik Türkiye'nin altında yüzde altı oranında 2. Organize sanayi bölgesiyle Giresun dışarıdan işçi alacak konumuna gelecektir.

Giresun'da 82 bin sigortalı kişi vardır. 2002 yılında bu rakam 50 bin kişiydi. Bu Giresun'a yapılan yatırımlar ve açılan fabrikaları gösteriyor. Cevre illerden işçi alacak bir duruma geldik geliyoruz.

 

Bu zamana kadar eğitim alt yapısını 2006'da acılan üniversiteyle başlattık bütün ilçelerimize dağıttık iyi bir öğrenci alt yapısı oluşturduk" şeklinde konuştu. 

 

Hasan Çelik / ABD 



Kaynak: giresunhavadis.net Etiketler : Canikli, ABD'de, Giresunlularla, Buluştu,


Bu Haber Toplam 11597 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: