Ana Sayfa » GİRESUN
BÜYÜK TAARRUZ’A GİDEN YOLDA SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ
04 Eylül 2018 Salı 20:53


 

Sakarya. Meydan. Muharebesi  belgeselimizin. Gala gösterimi büyük ilgi gördü

 

Avrasya gazetecşler derneğinin sosyal sorumluluk projesi olarak  içişler Bakanlığı. Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen. Gordion’un düğümü. Sakarya. Meydan. Muharebesi belgeselinin gala gösterimi   İstanbul. Eyüp. Sultan belediyesinin ev sahipliğinde. Zafer haftası dolsyısı ile 31   Ağustos.  Cuma günü. Akşam. Eyüp Belediyesi. Kültür ve. Sanat merkezinde gerçekleşti.  

Gala gösterimine   Türkiye büyük millet. Meclisi idare  Amiri . İstanbul milletvekili.  Hasan   Turan. son iki dönem Ak parti  merkez karar yönetim kurulu üyesi  olan. Eski. Kocaeli milletvekili. Zeki. Aygün  Eyüpsultan belediye başkanı. Remzi. Aydın. Türkiye’deki. 81. İl dernek ve vakıflarının çatı kuruluşu olan yedi renk tek yürek  Platformu genel başkanı. Ömer   Erdoğan. TRT. Belgesel kanal Koordinatörü   Süleyman. Tezgel   Kültür Bakanlığı telif  hakları Yetkilisi  Karadeniz  sivil. Toplum örgütleri başkan yardımcısı.  Giresun Dernekler Federasyonu başkan vekili  Fatih aydın. Kadem. Halkla ilişkiler başkanı. Bir çok sivil toplum  örgütü başkanı ile. Ulusal basın. Gala gösterimine yoğun ilgi gösterdi

Gala gösterimi öncesi. Sakarya. Meydan muharebesi tarihi  belgeler ve fotoğraflar  Sergisi açıldı   Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından şehitlerin ruhu İçin kuranı Kerim okundu. Eyüp sultan belediye başkanı. Belgeselin önemine dikkat çekerek. Belgesel gösterimin Eylül ve ekim aylarında devam edeceğini açıkladı

Belgeselin çekimine destek olan kurum ve şahıslara  teşekkür plaketi takdiminden sonra. Yaptığım konuşmada  Sakarya meydan muharebesinin. Zaferler tarihimizdeki yeti ve önemini anlattık

Hatıra fotoğrafları. Çekiminden sonra  Sakarya Meydan Muharebesi şehitlerine. Kitabımızdan hediye ettik   Belgesel  gala gösterimi ile ilgili basın yayın kuruluşlarında yer alan Haberi sizlerle paylaşıyorum

EYÜPSULTAN’DA “SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ” BELGESELİNİN GALA GECESİ YAPILDI

 

Devr-i Alem Belgesel Programı Yapımcısı İsmail Kahraman tarafından hazırlanan “Gordion’un Düğümü-Sakarya Meydan Muharebesi” belgeseli 31 Ağustos 2018 tarihinde düzenlenen gala gecesiyle izleyiciyle buluştu. AGRT ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı, iş birliğiyle hazırlanan, tarihimize ışık tutan Sakarya Meydan Muharebesi belgeseli ilk kez kamuoyuyla buluştu. Yaklaşık 2 yıllık bir çalışmanın ürünü olan belgesel, tarihe not düşüp zamana noterlik yapmanın yanı sıra bilinmeyenleri de ortaya çıkardı.

 

BÜYÜK TAARRUZ’A GİDEN YOLDA SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ

 

Türk tarihinde büyük önem taşıyan Sakarya Meydan Muharebesi, 30 Ağustos’a giden yolda en önemli kilometre taşlarındandır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihe geçen “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır.” sözünü Sakarya Meydan Muharebesi’nde söylemiştir. 1921 yılında gerçekleşen ve tarihin en uzun savaşlarından birisi olan Sakarya Meydan Muharebesi de 1922’de gerçekleşen Büyük Taarruz’a giden yolda en önemli dönüm noktasıydı. Sakarya Meydan Muharebesi’nde elde edilen zafer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlattığı Kurtuluş Savaşı’nda Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlanmasında ve 30 Ağustos’un gerçekleşmesinde büyük rol oynamıştı.

 

İKİ YIL SÜREN KAPSAMLI ÇALIŞMA

 

Sakarya Meydan Muharebesi için insanüstü bir gayretle çalışma gerçekleştiren, bu kapsamda Ankara’nın Polatlı ve Haymana ilçelerine defalarca giderek günler süren çekimler gerçekleştiren Devri Alem ekibi, kültür ve medeniyet tarihimize eşsiz bir eser kazandırdı. Zaferler tarihimizin mihenk taşlarından olan Sakarya Meydan Muharebesi’nin yapıldığı Mangal Dağı Bölgesi’nin Tarihi Milli Park olmasına öncülük eden ve bölgeyi koruma altına aldıran Devri Alem ekibi, kapsamlı çalışmanın ürünü olan belgeseli, kamuoyuyla buluşturmuş olmanın heyecanını yaşıyor.

 

SAKARYA ZAFERİ’NİN ÖNEMİ ANLATILDI

 

AGRT tarafından “Sakarya Meydan Muhaberesinin önemi ve şehitliklerin tanıtılması” adıyla başlatılan Sosyal Sorumluluk Projesi, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi tarafından desteklendi. Proje kapsamında şehitliklere gençler tarafından fidan dikilirken, birçok eğitim kurumlarında konferanslar ve seminerler düzenlendi. Polatlı Belediyesi iş birliğiyle geniş çaplı bir panel düzenlendi, fotoğraf sergileri açıldı. Sakarya Meydan Muharebesi zaferinin önemini anlatmak için televizyonlarda canlı yayınlar düzenlenirken, bu kapsamda geniş çaplı bir çalışma yapılarak, uzun uğraşlar sonucu belgesel çekildi. Hazırlanan belgeselin TRT tarafından ekranlarda izleyiciye sunulması kararı alındı.

 

EYÜPSULTAN KÜLTÜR MERKEZİ’NDE GALA GECESİ

 

Eyüpsultan Belediyesi tarafından organize edilen, “Gordion’un Düğümü: Sakarya Meydan Muharebesi” belgeseli Gala Gecesi, 31 Ağustos 2018 tarihinde, saat 19.30’da Eyüpsultan Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek kokteyl ile başlayan etkinlik, saat 20.00’de belgesel gösterimiyle devam etti. Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın hazırlanan belgeselden dolayı İsmail Kahraman’a teşekkürlerini sunarken, Kahraman da tarihe olan vefa borcumuzu ödeme ve geçmişi unutmama adına önemli bir eseri daha kültürümüze kazandırmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

HABER/GEBZE GAZETESİ

 

 

 



Etiketler : BÜYÜK, TAARRUZ’A, GİDEN, YOLDA, SAKARYA, MEYDAN, MUHAREBESİ,


Bu Haber Toplam 5628 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: