Ana Sayfa » Duyurular
Bursa'da 20.Yıl Giresun Gecesi
18 Mayıs 2011 Çarşamba 12:29
Bursa'daki Giresunlular 20.Yıl Birlik Gecesini Bursa Atatürk Kapalı Spor Salonunda coşku içinde gerçekleştirdiler.

Giresunluların 20.Yıl Birlik gecesi Bursa'da yapıldı..

Bursa’ da kurulu bulunan Giresun Derneklerinin katkıları ve Bursa Giresunlular derneği tarafından oluşturulan komisyon tarafından gerçekleşen 20.Yıl Birlik Gecesi siyasetten uzak, birlik ve beraberliğin gölgesinde Bursa Atatürk Kapalı Spor Salonunda coşku içinde yapıldı.

Sunuculuğunu Salih Şahan’ ın yaptığı Geceye;  Bursa Giresunlular Derneği Kurucu Başkanı Mehmet Kabadayı,  Ak Parti Bursa Milletvekili Adayları Cafer Yıldız, Sadettin Cangül, Ak Parti Bursa İl başkan yardımcıları Ahmet Köken, İsmail Bilgiç, Mhp Bursa Milletvekili Adayları Gülten Sürücü ve Hasan Toktaş, Mhp Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu, Mhp Bursa İl Başkan yardımcısı Turan Toprak, Chp Bursa Milletvekili Adayı İlhan Demiröz, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Gemlik Belediye Başkan yardımcısı Muharrem Sarı, Nilüfer Belediye Meclis üyesi Adil Kayaoğlu, Halkın Sesi Partisi Bursa İl başkanı Osman Mestan ve  Milletvekili adayları Soner Aksoy, Fatma Koca, Mehmet Karakoyun, Demokrat Parti Bursa Milletvekili Adayı Yusuf Öz, Azmi Kaya, Vakıflar Ekspertiz Bölge Müdürü Abdurrahman Tığ, Bursa İl Genel Meclis üyesi Hüseyin Güvendi, Bursa Giresunlular Derneği eksi başkanı Naci Özbay, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Aslan, Gürsu Halk Eğitim Müdürü Ali Bayrak, Gürsu Ptt Müdürü İbrahim Mınak, Yrd.Doç.Dr.Yakup Canıtez, Dr.Nihal Emiroğlu, Av.Şansal Hereklioğlu, Emek Samsunlular Derneği başkanı Kenan Balcı, Korteks Dokuma Müdürü Mutlu Zıvalı, Osmangazi Belediyesi Meclis üyesi Orhan Aydın,Rizeliler Derneği başkanı Sebahattin Varlı, Trabzonlular Derneği başkanı Orhan Aygün, Gümüşhane’ liler Derneği Başkanı Enver Üçüncü, Kastamonu Çevre illeri derneği başkanı İsmail Tiftik  Trabzon ve ilçeleri dernek başkanı Yusuf Birinci’ nin yanı sıra vefakar  Giresunlular katıldılar.

BİRLİK MESAJI VERİLDİ

Gecenin anlamına istinaden söz alan Bursa Giresunlular Derneği Başkanı Orm.Müh.Üzeyir Aktaş Bu programın hazırlanmasında emeği geçen tüm ilçe ve köy dernek yöneticilerinin  yanı sıra 2,5 aydır çalışma içersin de olan  tertip komitesi arkadaşlarıma ve gecenin yapılmasına maddi katkıları olan sponsor firma ve yetkililerine huzurlarınızda teşekkürler ediyorum dedi. Aktaş kürsüden Birlik mesajları verirken, 1,5 yıl önce devir aldıkları Bursa Giresunlular Derneğinin çıtasını daha da yükseklere taşıyacaklarının sinyalini verdi.

ONUR PLAKETİ MEHMET KABADAYI’ YA

20 yıl önce yapmış oldukları özverili çalışmalar ile Bursa’ da bulunan Giresunlular üzerinde büyük emekleri olan İpsan, İtalteks’ de Genel Müdürlük ve DOSAB’ da yönetim kurulu üyeliğinde bulunmuş, Bursa Giresunlular Derneği Kurucu Başkanı Mehmet Kabadayı’ ya Onur Ödülü verildi. Verilen ödül karşısında çok duygulanan Kabadayı;  yeri geldi çok yorulduk, yeri geldi ailemizden, işimizde yoksun kalarak bu camianın yükselmesi için çabaladık. Şimdi görüyorum ki bu çabalarımız boşa gitmemiş, sizleri böyle hep bir arada görmek, birlik ve beraberlik anlamında böylesine güzel bir tablo oluşturmanız  bizlere bu dönemlerde en iyi ilaç oluyor dedi.

SANATÇILAR İZLEYİCİLERİ BÜYÜLEDİ

Karadenizli sanatçılar arasında kendini ispatlamış durumda olan Sinan Yılmaz söylediği şarkılar ile izleyicilere doyumsuz anlar yaşatırken, Kuzeyin Kızı Süreyya’ da sahnede göstermiş olduğu performansı ile göz doldurdu. Yöremizin güçlü sesi Yılmaz Turan’ da Feshane’ den Bursa’ ya gelerek hemşerilerine akıllarda kalacak bir gece yaşattı. Söylediği Yayla türküleri dinleyicileri derinlere daldıran Sait Uçar’ a büyük alkış aldı. Kemençe’ de Şerif Pir’ de Bursa Büyükşehir Belediye Konservatuarı üyeleri ile almış olduğu sahnede  izleyicileri Sis dağına çıkarıp, oradan Giresun Limanına indirdi.

OTÇU GÖÇÜ 25-26 HAZİRAN’ DA

Öte yandan gecenin sonunda Bursa’ da her yıl geleneksel olarak yapılan Otçu Göçü Şenliğinin bu yılda 25-26 Haziran’ da Bursa Keles  Kocayayla da yapılacağı duyuruldu.

Haber: (Erdal Avcı-Bursa)



Etiketler : Bursa'da, 20.Yıl, Giresun, Gecesi, ,


Bu Haber Toplam 9266 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: