Ana Sayfa » Güncel
Burası Van Değil, Öz Kürtün
13 Kasım 2011 Pazar 15:35
Van depreminin ardından tüm yurtta başlatılan gönül seferberliği ile yaralar bir nebze olsun sarıldı. Ancak yurdumuzun her köşesinde yokluğu ve açlığı yaşayan insanlarımız var.

                Burası Van Değil; Kürtün…

Van depreminin ardından tüm yurtta başlatılan gönül seferberliği ile yaralar bir nebze olsun sarılmaya başlanırken, son zamanlarda yaşanılan insanlık dramlarına Gümüşhane’nin Özkürtün Beldesinde bir yenisi eklendi.

Devletin bir türlü yardım elini uzatmadığı, ahırdan bozma bir barakada sekiz yıldır felçli olarak yaşam mücadelesi veren 69 yaşında ki Mehmet Şahine devlet değil torunu sahip çıktı.

2007 yılında bir trafik kazasında sekiz yaşında babası Yunus Şahin’i kaybeden Metin Şahin, annesi Ayşe Şahin’inde köyü terk ederek gitmesinden sonra ortada kaldı. Bakıma muhtaç felçli olarak yatalak durumda olan dedesi Mehmet Şahin’in yanına sığınan Torun, burada köylülerinde vermiş olduğu destekle hem dedesine bakıyor, hem yemek yapıyor, hem çamaşır yıkıyor, hem de okula gidiyor.

 

Gümüşhane’ye bağlı Özkürtün Beldesi Kale Mahallesinde zor şartlar altında ki bu yaşama destek veren köylüler ise, bir an önce devletin bu iki insana sahip çıkmalarını istiyorlar. 69 yaşında ki Mehmet Şahin, üç aydan üç aya almış olduğu iki yüz seksen liradan başka bir geliri olmadığını ifade ederken, geçen kış Sosyal Yardımlaşma Vakfından müracaat etmesine rağmen kömür dahi alamadığını belirtti.

 

Felçli dedesi ile aynı yatağı paylaşan torun Metin Şahin, dedesini çok sevdiğini söylerken, dede Mehmet Şahin ise yattığı yerden gözyaşlarıyla torununa sarılarak o benin her şeyim diyor.



Kaynak: Şaban Kutlu Etiketler : Burası, Van, Değil,, Öz, Kürtün,


Bu Haber Toplam 10326 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: