Ana Sayfa » Siyaset
BÜLENT BEKTAŞOĞLU
01 Nisan 2016 Cuma 14:39


       CHP GİRESUN MİLLETVEKİLİ BÜLENT BEKTAŞOĞLU’NDAN BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU’NA ÇARPICI LİMAN  SORULARI…

BEKTAŞOĞLU: ”BU UCUBE NE İÇİN YAPILIYOR”…

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Giresun Liman sahası Gümrük Müdürlüğü Hizmet Binası ve fuar- kongre merkezi olarak temeli atılan binayı TBMM gündemine taşıdı.  Binayla ilgili kamuoyunda yaşanan tartışmalar ve bilgi kirliliği sonucu oluşan tepkilerin giderilmesi gerektiğini söyleyen Milletvekili Bektaşoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na  çarpıcı  sorular  yöneltti. 
“ÖZEL İDARE ARSASINA NEDEN YAPILMADI, KAMUNUN ZARARI NE?”

Bakanlığa aynı amaçla söz konusu binayı yapmak için daha önce Bulancak Yalıköy’deki Giresun İl Özel İdaresi’ne ait arazinin meclis kararıyla tahsis edildiğini, ancak bundan vazgeçilmesinin nedenini de  soran Bektaşoğlu, “o arazi şu anda kime aittir ve bu vaz geçmenin kamuya doğurduğu zararın miktarı nedir?”dedi 

“İNŞAAT RUHSATI HANGİ KURUM ADINA ALINDI. LİMANI İMARA AÇMANIN HUKUKİ ZEMİNİ Mİ OLUŞTURULUYOR”

Halen inşaatı süren binanın, hangi bakanlığın sorumluluğunda yapıldığını, projenin tam olarak isminin ne olduğunu soran Bülent Bektaşoğlu “Söz konusu bina Gümrük Müdürlüğü Binası ise işlem hacmi 20 bin ton yükleme ve boşaltma kapasiteli olan atıl durumdaki ve Giresun Limanı’na bu binayı yapma ihtiyacı nereden doğmuştur” ifadesini kullandı.
Bektaşoğlu, binanın  inşaat ruhsatının hangi kurum tarafından alındığını da sorarak, ruhsatla birlikte liman sahasının imara açılabileceği kaygılarını da önergesinde  dile getirerek diğer sorularında şu görüşlerini sıraladı: “Söz konusu binanın kabul edilen, onaylanan projesi dışında yeni düzenleme ve tadilatla değiştirilmiş midir, örneğin otel olarak mı düşünülmektedir?

Binanın ihalesi hangi bakanlık tarafından yapılmıştır, proje ihale bedeli nedir, hangi kaynaktan yapılmaktadır, liman içine yapılıyor olsa bile, imar ruhsatı alınmış mıdır, alınmışsa hangi tarihte, hangi kurum tarafından alınmıştır? Bu yolla Giresun Limanı’na yeni binalar yapmanın ve giderek imara açmanın hukuki zemini mi hazırlanmaktadır?

Giresun’da kentin denizle arasındaki bir alana, Karadeniz Sahil Yolu kenarına, iki turistik otelin önüne yapılan ve Mimarlar Odası da dahil kentteki herkesin karşı çıktığı tarihsel ve çevre dokusuna zarar verdiği için‘ucube’olarak nitelendirilen bu binanın inşaatını durdurmayı veya başka bir alana kaydırmayı düşünmekte misiniz?

“BU BİNAYLA GİRESUN LİMANI ÖZELLİĞİNİ YİTİRECEKTİR”

CHP milletvekili Bektaşoğlu, limanın önemini de dikkat çekti. Ve bu konuda  şunları sordu: “Giresun Limanı, İran, Doğu ve Güneydoğu’yu Eğribel üzerinden Karadeniz’e en kısa sürede bağlayan yolun sonundadır.  850 km’lik en yakın karayoluyla Mersin limanından Giresun Limanı’na ulaşılmaktadır. Bu haliyle liman, hem doğu hem de Akdeniz’in  Karadeniz’den  deniz  yoluyla Avrupa ‘ya açılan kapısında, stratejik ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak  bir konumdayken neden halı saha, taş deposu, otopark, kömür deposu gibi amaç dışı kullanılmaktadır, yapılan bu binayla birlikte liman işlevini tamamen yitirmeyecek midir?

Bir zamanlar en önemli ticaret limanı olan, ithalat ve ihracat rekoru kıran  ancak  13 yıldır atıl durumda tutulan Giresun Limanı’nı, kent ve bölge ekonomisine katkı sağlayacak duruma getirmek için gerekli düzenlemeleri yapacak mısınız? Örneğin özelleştirme yükümlülüğünü yerine getirmeyen, limanı işletemeyen firma ile bir müzakere başlatacak mısınız?”

CHP Giresun Millevekili Bülent Bektaşoğlu, Giresun’a her kim olursa olsun zarar verecek her şeyin karşsında olacağını belirterek siyasi parti ve STK’lar dan da aynı duyarlılığı beklediğini söyledi.

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 6319 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: