Ana Sayfa » GİRESUN
Bu Yolların Sahibi Yokmu
12 Temmuz 2016 Salı 23:06


 Bektaş Yayla Yolunun Sahipsizliği Tepki Çekiyor

 

Giresun’un Dereli İlçe sınırları içinde kalan ancak Bulancak İlçesi’ne yakınlığı sebebiyle çoğunlukla Bulancaklıların kullandığı Bektaş Yaylası’nın yolu bakımsızlık ve sahipsizlik sebebiyle Bulancaklıların tepkisini çekiyor.

 

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin bol yağışlı ikliminin de etkisiyle yoldaki asfalt kaplamanın birçok noktasında hasarlar ve çukurlar meydana geldi. Bundan dolayı Giresun’da ya da Giresun dışında yaşayanlar genelde kendi araçlarıyla yaylaya çıkmayı tercih etmiyorlar. Yaylaya çıkanların da birçoğunun araçlarında yollardaki çukurlar sebebiyle çeşitli hasarlar oluşuyor.

 

Giresun’un en kalabalık nüfusuna sahip ilçesi olması sebebiyle bir bakıma oy deposu olarak görülen Bulancak İlçesi’ne seçim kazanan siyasilerin ve Bulancak Belediye Meclisi Üyeleri’nin sırtını dönmesi Bulancaklıların tepkisini çekiyor. İlçe sakinlerinin en sık kullandıkları yayla olan Bektaş Yaylası’nın yollarının bakımsızlığının seçimleri kazanan siyasilerinin ayıbı olarak nitelendiren Bulancaklılar; “En çok kullandığımız yayla olan Bektaş Yaylası’nın yollarının bakımsızlığı bizleri çileden çıkarıyor. Yayla yolumuz tam bir çile yolu olmuş. Patates tarlasını andıran çukurlar oluşmuş. Özel İdare veya Bulancak belediye meclisi bu sıkıntıyı biran önce gidermelidir. En azından patates tarlasını andıran çukurlar doldurulsa bile buna razıyız. Yaylaları geçim kapısı olarak kullanan Bulancaklı yaylacılarımızla birlikte yayla turizmi için ilçemize gelen yerli ve yabancı turistler yolların durumunu görünce büyük hayal kırıklığına uğruyorlar.

 

Giresunlu siyasiler; insanları hem yayla turizmine çağırıyorlar, hem de yayla yollarına bakım yaptırmıyorlar. Bu anlaşılabilir bir durum değildir. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin bol yağışlı ikliminin de etkisiyle yoldaki asfalt kaplamanın birçok noktasında hasarlar ve çukurlar meydana geldi. Bundan dolayı Giresun’da ya da Giresun dışında yaşayanlar genelde kendi araçlarıyla yaylaya çıkmayı tercih etmiyorlar. Yaylaya çıkanların yolların bakımsızlığı arabalarda da çeşitli hasarlar oluşturuyor. Bu da kısıtlı imkânlarla geçinmeye çalışan yaylacıların ve tatil için Bulancak’a gelen turistlerin bütçelerine fazladan yük oluyor. Oy verip temsil yetkisi verdiğimiz Giresunlu siyasetçiler; 2016 yılında yaylacıların ve Giresun’a gelen turistlerin Bektaş Yaylası’na çıkmayacağını mı düşünüyor? Eğer böyle düşünüyorlarsa; biz de onların Bektaş Yaylası’nın, Bulancak’ın turizmine ve ekonomisine katkısının farkında olmadığını düşünüyoruz.



Ordu-Giresun Havalimanı 22 Mayıs 2015 tarihinde açıldı ve son dönemde açılan havalimanları arasında yolcu ve uçuş sayısı bakımından en hızlı yükseliş gösteren havalimanı olma özelliğindeki Ordu-Giresun Havalimanı sayesinde yayla turizminin de canlanmasını bekliyoruz” diyen Vatandaşlar şunları kaydetti: “Bu bakımsız yayla yollarıyla, yayla turizminin gelişmesini beklemek hayalcilik olur. Yayla yollarının bakımı gibi yatırımların Giresun’a gelmesinden sorumlu kişilerin, sorumluluklarını bir an önce yerine getirmesini bekliyoruz. Bu konuda en büyük sorumluluk ise Başbakan Yardımcısı görevine atanan Giresun Milletvekili Nurettin Canikli başta olmak üzere Giresun’dan TBMM’ye gönderdiğimiz Milletvekillerinindir.

 

Ayrıca Bektaş Yayla Şenliği’nin yapılmayacağı yönünde duyumlar aldık. Son dönemde Giresun’da ve ülkemizin birçok bölgesinde çok sayıda şehit haberleri geliyor. Bundan dolayı Bulancaklılar olarak bizlerin de yüreği kan ağlıyor. Zaten yayla yollarında askeri güvenlik en üst seviyelere yükseltildi. Ordu-Giresun Havalimanı’ndaki askeri helikopterler de periyodik olarak uçuşlar yaparak yayla yollarındaki güvenlik tedbirlerine katkı sağlıyorlar. Bahsettiğimiz bu sebeplerden dolayı Bektaş Yayla Şenliği bu sene yapılmayacaksa bunu saygıyla karşılarız. Bizim beklentimiz bu konuda kesin bir açıklamanın kamuoyuyla paylaşılması.” şeklinde konuştular.

 

Haber: Fatma BULDUK UĞURLU – www.kerasushaber.net

 Güncelleyen/Aydın Kömürcü



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 6372 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: