Ana Sayfa » GİRESUN
Bu millete diz çöktüremezsiniz Çöktüremeyeceksiniz
04 Eylül 2018 Salı 23:41


 

 

İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Bu millete diz çöktüremezsiniz Çöktüremeyeceksiniz

Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu tarafından, Afyonkarahisar Giresun Şehitliğinde düzenlenen Şehitleri anma törenine katılan Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, "Mektebinde Şahadet olan bir milletin, kaderinde esaret yoktur dedi.                                                                                    İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Bu millete diz çöktüremezsiniz Çöktüremeyeceksiniz

 

Giresun’dan 96 Yıl önce Afyonkarahisar'da Doğanlar Köyü Dedesivri tepesinde Milli mücadelede Şehit düşenlerin anısına yapılan Giresun şehitliğinde düzenlenen anma törenine İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Giresun ve Türkiye’nin çeşitli illerinden Doğanlar Köyüne gelerek binlerce hemşehrisiyle birlikte katılan Ak Parti İstanbul Milletvekili HasanTuran, burada Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu tarafından düzenlenen programda bir konuşma yaptı.

Konuşmasına, "Tüllenen mağribi, akşamları sarsam yarana... Yine bir şey yapabildim diyemem aziz hatırana" diyerek Mehmet Akif'in şiirinden bir alıntı yaparak başlayan Milletvekili Hasan Turan, "Afyon Giresun Şehitliğinde kimin emeği var diye sayarsak sayalım burada harcanan emeklerin hiçbirisi şehitlerimizin yaptığı fedekarlığı, onların şanını, ününü, namını ve yaptıkları fedakarlıklarının zerresi miktarında bir yer tutmaz" dedi.

Tabiki şehitlerimizi anmak bizim için çok önemli. Onları anmaktan daha önemlisi ise onları anlamaktır. İnsan ölünce şehit olmaz. İnsan şehit olarak yaşar, ancak rabbim şehit ruhuyla yaşayanlara şehadeti nasip eder. Rabbimiz hepimize şehadet ruhunu anlayan, bunu kavrayan ve şehitler gibi yaşayanlardan olmayı nasip etsin. Bunu anladığımız gün bütün cihana akifin dediği gibi "Bir zamanlar biz ne millet, hem nasıl milletmişiz. Gelmişiz dünyaya milliyet nedir öğretmişiz." diyeceğimiz günlerdir. Diyerek konuşmasına devam eden Turan sözlerine şöyle devam etti.

Şehitlerimize minnet borcumuz var onları minnet ve rahmetle anıyoruz.

"Doğanlar Köyündeki ve diğer şehitliklerimizle yıllardır ilgilenmemizin amacı, şahadet duygusunu ve ruhunu gençlerimiz başta olmak üzere evlatlarımıza sadece ansiklopedi sayfalarından tarih kitaplarından anlatarak öğretemeyiz. Mekanın gücünden ve duygusundan istifade ederek, şehitlerimizin adanmışlığını ancak onların kabri başında onlara dokunup tefekkür ederek yapabiliriz diye, Afyonkarahisar'da ki şehitliğimizi inşa etmenin gayreti içinde olduk. Rabbim niyetlerimizi halis eylesin. Şehitlerimize minnet borcumuz var onları minnet ve rahmetle anıyoruz. 42. ve 47. Giresun gönüllü alaylarımızın şehitlerinin şahsında, bu cennet vatanı 1071 den bu güne bizlere emanet eden bütün şühedayı ve bütün gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Şehitlerimiz, bizlerin ve milletimizin boynuna asılmış şeref madalyalarıdır.

Bu milletin tarihinde çok şanlı destanlar var. Bunun için bin yıldır bu topraklardayız. Bu topraklar bedeli kanla ödenmiş topraklardır. Akifin deyimiyle "Bastığın yerleri torak diyerek geçme tanı, düşün altında yatan binlerce kefensiz yatanı" diyerek bugün kefensiz yatan şehitlerimizin huzurunda bu anma programını düzenliyorsak, onların sayesinde yapabiliyoruz. Şehitlerimiz, bizlerin ve milletimizin boynuna asılmış şeref madalyalarıdır. Onların haklarını ne yapsak ödememiz mümkün değil. Çocuklarımızı, gençlerimizi, milletimizin bütün fertlerini Çanakkale başta olmak üzere, İstiklal harbinin verildiği bütün cepheleri gezdirerek bak evladım deden burada serden ve yardan vazgeçerek her türlü dünyevi nimeti elinin tersiyle iterek Allah için, vatan için şahadete koştu diye bilinçlendirmek durumundayız. Bunu yaptığımız gün düşmanın üzerimize gözünü ters bir şekilde dikemediği gün olacaktır.

Bu millete diz çöktüremezsiniz. Çöktüremeyeceksiniz.

Mektebinde şahadet olan bir milletin, kaderinde esaret yoktur. Rabbimize hamdolsun ki bizim milletimizin mektebinde şahadet vardır. Çünkü alemlerin rabbi olan Allah'ımız insanoğluna peygamberlikten sonra en kutsal makamı şehitlik olarak vermiştir.  Bakara suresinde "Allah yolunda ölenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler. Ancak siz farkında değilsiniz." ayeti kerimesiyle Allah yolunda inançları ve kutsalları için mücadele ederken canından olanları şehitlik mertebesiyle taltif etmiştir. Bu iltifata hepimiz mazhar olmak istiyoruz. Bizim burada bulunuşumuzun gayelerinden bir tanesi de Şehitlerimizin yolunda olduğumuzu hem milletimize hem de bütün cihana göstermektir. Amacımız sadece kuru bir anma töreni değildir. Özellikle bu günlerde bütün dünyaya, küresel ekonomik güçlere ve emperyalist ülkelere buradan verdiğimiz mesaj bu milletteki şahadet aşkıdır. Bu millet kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle birlikte olduğu sürece bu millete diz çöktüremezsiniz. Çöktüremeyeceksiniz. Bu millet, ne kadar imkanınız olursa olsun göğsünde taşımış olduğu imanıyla hepinizle yedi düvelle mücadele etmeye muktedirdir. Tarihte bu böyle olmuştur, İstiklal harbinde, büyük taarruzda, Gazi Mustafa Kemal paşa başta olmak üzere, onunla birlikte burada Giresun'dan kopup gelen alaylarımız yurdun her bir yanında düşmanın üzerine paslı kamalarıyla olsa da giderek destanlar yazmıştır. Bizim şehitlerimize minnet borcumuz var. Her yıl o yüzden Zafer haftasında gelip burada onları anmaya çalışıyoruz. Rabbim şefaatlerine bizleri nasip eylesin.

Hemşehrilerimizden ricamız, burayı yalnız bırakmayalım.

Yıllarca Giresun Federasyonu başkanlığı yaptım, bu süre içerisinde milletimize, ülkemize başta hemşehrilerimze hizmet etmeye çalıştık. Gurbetteki hemşehrilerimizi bir araya toplayıp, milli manevi değerler etrafında toplanmasına katkı sunmaya çalıştık. Yıllardır buralara gelir gideriz. Allah bu şehitliğin banisi olan başta Ahmet Asal amcamız olmak üzere, çocuklarından ve bütün geçmişlerimizden razı olsun. İscehisar halkımızdan, Doğanlar köyümüzden ve bu şehitliğin etrafındaki sakinlerimizden Allah razı olsun. Onlar burada metfun bulunan kardeşlerini unutmadılar. Birbirlerine verdikleri sözleri yerine getirdiler. Başta gurbetteki Giresunlular olmak üzere Giresun'dan gelenleri, İscehisarlı, Doğanlar Köyü halkı ve Afyonkarahisarlı kardeşlerimiz en asil misafirleri bildiler. Evlerinin en müstesna köşesinde ağırladılar. Biz bunlara şahidiz. Elhamdülillah beş yıl önce başlamış olduğumuz projeyle şehitliğimizi Giresun temalarıyla donanmış, şehitliğimize layık bir şekle getirdik. Burada devlet millet birlikte çalıştık. Eski Orman ve Su İşleri bakanımız Veysel Eroğlu'nun büyük katkıları var. Zeytinburnu, Eyüpsultan, Bağcılar Belediye başkanlarımızın şehitliğimize büyük katkıları oldu. Burayı gelip güzelleştiren, bu eserlerin yapılmasına vesile olan birlik ve beraberliğimizdir. Milletimizin tarihine, kültürüne, inancına ve şehitlerine bağlı olmasıdır. Bu sayede bu eserler buraya gelmiştir. Bu eserlerin buraya yapılamasının tek sebebi milletimizdir. Milletimizin emrinde olan başta bakanımız olmak üzere bütün yetkililerden Allah razı olsun. Hemşehrilerimizden ricamız, burayı yalnız bırakmayalım. Bu gün veya yarın hiç fark etmez. Buradaki ecdadımız sadece beş bin tane şehidimizin sembolü gibi. Mangal dağından bu tarafa bu tepelerin her birinde şehitlerimiz yatıyor. Onların zatında burada anma törenleri yapıyoruz. Bu gün olduğu gibi hemşehrilerimizden her yıl çocuklarımızın kolundan tutarak buraları şenlendireceklerini şehitlerimizin şefaatine nail olacak bu gezileri ibadet aşkıyla düzenleyeceklerini biliyor ve hemşehrilerime güveniyorum. Sizleri saygıyla selamlıyor Allaha emanet ediyorum. Allah Milletimizin yar ve yardımcısı olsun." diyerek konuşmasını tamamladı.

Hüseyin Şenel Odacı

www.sebingundem.com

 

 

 



Etiketler : vatangiresun.giresunmedyaplatformu.sadi, toygar.ismail, akdoğan,, erdal, avcı.ömer, mutlu, karaman.abdurrahman, ada,,


Bu Haber Toplam 15484 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: