Ana Sayfa » Duyurular
BTP,Fındık Bizimle Değer Bulacak
23 Şubat 2011 Çarşamba 11:39
Prof. Dr. Baş, Bağımsız Türkiye Partisi iktidarı döneminde fındık fiyatını Türkiye'nin belirleyeceğini söyledi.

 FINDIK DEĞERİNİ BİZİMLE BULACAK

Fındık fiyatlarını belirleme konusunda Türkiye’nin değil de Almanya’nın daha fazla söz sahibi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Baş, Bağımsız Türkiye Partisi iktidarı döneminde fındık fiyatlarını Türkiye’nin belirleyeceğini söyledi

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş Sakarya’da vatandaşlarla buluştu. Sakarya’da ekonomi ağırlıklı bir konuşma yapan Prof. Dr. Baş Sakarya halkının büyük bir kısmı geçimini fındıktan kazandığı için fındık konusuna özel bir yer ayırdı. Fındık fiyatlarını belirleme konusunda Türkiye’nin değil de Almanya’nın daha fazla söz sahibi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Haydar Baş, Bağımsız Türkiye Partisi iktidarı döneminde fındık borsasının Türkiye’de olacağını söyledi.

Bizim fındığımıza Hamburg fiyat biçiyor

Konuşmasında ‘Fındık borsası neden Türkiye’de değil de Hamburg’ta? diye soran BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, “Fındık öyle bir mamul ki dünyada üretimi yapıldığı nadir ülkelerden biri de Türkiye. Şimdi bunu siz ne yapıyorsunuz? Hamburg borsasına gönderiyorsunuz. Hamburg’da adam senin malının değerini biçiyor” dedi.

Fındık değerini bizimle bulacak

Fındık üreticisi bin bir emekle ürettiği fındığını 2 liraya zor satıyor. BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş kendi dönemlerinde bu rakamın 10 lira olacağını söyledi. Fındıktan, ezme başta olmak üzere onlarca farklı ürün elde edilebildiğini söyleyen Prof. Dr. Baş bu noktadan hareketle fındığın aslında ne kadar değerli olduğunu şöyle ortaya koydu: “Haydar hoca ne yapacak? Fındık borsasının piyasası Türkiye olacak. Adapazarı olacak, Karadeniz olacak. Nasıl olacak? Bunların yaptığı gibi yaparsak bizde hiçbir şey yapamayız. Arkadaşlar fındık ezmesi var bilir misiniz? Fındık yetiştiriyorsunuz ama yemesi size nasip olmuyor, öyle değil mi? Bakın pudra şekeri, fındığın ezilmiş hali bir de badem yağı üçünü karıştırıyorlar belli bir oranda. Bu fındık ezmesi dediğimiz güzel yiyecek maddesini halkımıza arz ediyorlar. Fındığı siz 10 Türk lirasına alırsanız bunun 1 kilogramı badem yağı ve pudra şekeri münasebetiyle 7 Türk lirasına düşer, dediğimi anlatabildim mi? Şu an 1 kilogram fındık ezmesi toptan 23 Türk lirasına satılıyor. Peki, kaç para kazanıyoruz biz 1 kilogram fındıktan? Bu hesapla gidersek 13 lira 700 gramından. 16 Türk lirası kazanıyoruz, öyle mi? Sevgili arkadaşlar ben 1 kilo fındıktan 16 Türk lirası kazanırsam sizin fındığınıza 10 Türk lirası verir miyim, vermez miyim? Ben size dedim ki 10 Türk lirasına alacağım devleti de zengin edeceğim, sizi de zengin edeceğim, gittiniz onlara oy verdiniz bana vermediniz.”

Haziran’da bu işi bitirelim

Sakaryalılara son olarak Haziran’da yapılacak genel seçimleri hatırlatan Prof. Dr. Haydar Baş, tüm sorunlar için tek kurtuluş yolunun Bağımsız Türkiye Partisi olduğunu vurguladı. BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş şöyle konuştu: “Sakaryalı kardeşimin yüzünü güldürecek olan Haydar hocadır. Bunda hiç tereddüdünüz olmasın. Hayvancılıkta öyle, tarımda öyle, madencilikte ve sanayide öyle. Huzur içinde yaşamak istiyoruz, geçimimizden emin olmak istiyoruz, can emniyetimizin, mal emniyetimizin, namus emniyetimizin, din ve vicdan emniyetimizin, geçimimizin yüzde yüz garantide olmasını istiyoruz diyorsak, bunun tek yolu var Haydar Hocayla el ele vereceğiz Haziranda yapılan seçimle bu işi bitireceğiz. Var mısınız buna?”

Fındık çikolata sanayiinin vazgeçilmezidir

Fındığın aynı zamanda çikolata sanayinin de temel hammaddesi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Haydar Baş şunları söyledi: “Sadece ezme değil, fındık çikolata sanayisinin de vazgeçilmezi. Üstelik buradaki kar çok daha yüksek. Fındık ezmesinde 16 Türk lirası kazanıyor. Çikolata sanayiinde ise 1 kilo fındık tam 40 Türk lirası para kazanıyor. Ben 1 kilo fındıktan 40 Türk lirası kazanırsam bunu senden 10 Türk lirasına alır mıyım, almaz mıyım?”


Etiketler : BTP,Fındık, Bizimle, Değer, Bulacak,


Bu Haber Toplam 6172 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: