Ana Sayfa » Belediyeler
"Bosna-Türkiye Okul Kardeşliği projesi imzalandı"
14 Aralık 2015 Pazartesi 18:44


  “Bosna-Türkiye Okul Kardeşliği Projesi Protokolü imzalandı”

Bağcılar ve Bosna Hersek’ten kardeşlik örneği

Türkiye ile Bosna Hersek’teki ilköğretim, ortaöğretim, lise ve dengi okullarda Türkçe dersinin yabancı dil olarak okutulması, iki ülke arasındaki sosyal, kültürel ve eğitime yönelik çalışmalar yapılmasını amaçlayan İşbirliği Protokolü kapsamında, Bağcılar ve Bosna-Hersek’teki 8 okul arasında “Bosna-Türkiye Okul Kardeşliği Projesi” protokolü imzalandı.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ile Bosna Hersek Federasyonu Eğitim ve Bilim Bakanı Doç. Dr. Elvira Dilberoviç arasında imzalanan “İşbirliği Protokolü” Bağcılar’da da hayata geçirildi. Bağcılar Birikim Koleji’nde düzenlenen törenle Bağcılar ve Bosna Herkes’te eğitim veren 8 okul arasında “Bosna-Türkiye Okul Kardeşliği Projesi protokolü imzalandı.

Birikim Hayat Koleji’ndeki törende bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, iki kardeş ülke arasındaki dostluk ve dayanışma duygularının geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bağcılar Belediyesi ile Bosna Hersek’in kardeş belediyesinin okulları arasında kardeşlik protokolü imzalanmasının da bu anlamda önemli olduğunu belirten Çağırıcı, Saraybosna’yı İstanbul ve Ankara kadar değerli ve önemli bir şehir olarak gördüklerini belirtti.

“BOSNA HERSEK’İ BİZE EMANET ETTİ”

Çağırıcı, “Bosna Hersek, denildiğinde aklımıza Evlad-ı Fatihan diyarı geliyor. Bosna Hersek bizim için merhum Cumhurbaşkanı Aliya Izzetbegoviç’in emanetidir.” dedi. Rahmetli Aliya İzzetbegoviç’in, başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede Bosna’yı ve Bosnalıları Türklere emanet ettiğini söylediğini de kaydeden Çağırıcı, “Bağcılar Belediyesi olarak her zaman Bosnalı kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz.” dedi.  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise yıllardır Bosna Hersek’teki kardeşleriyle eğitim, sosyal ve kültürel alanlarda işbirliği yaptıklarını hatırlatarak, “Başkanımız Sayın Lokman Çağrıcı’nın bu anlamda önemli katkıları oldu. Hayata geçirdiğimiz Kardeş Okul Projesi’nin her iki ülke için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Bosna Hersek’ten gelen ve Bağcılar Belediyesi ile kardeş olan şehirlerdeki sekiz okulun müdürleri ile belediye yetkilileri de Bağcılar’da gördükleri misafirperverlikten büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

“PROKOTOLÜ OKUL MÜDÜRLERİ İMZALADI”

Bosnalı belediye yetkililerinin de katıldığı programda konuşmaların ardından Bağcılar ile Bosna’nın değişik illerinde faaliyet gösteren okullar arasında Kardeş Okul Projesi Protokolü, ilgili okul müdürleri tarafından imzalandı.

İKİ ÜLKE ARASINDA SOSYAL, KÜLTÜREL VE EĞİTİM ALANINDA ÇALIŞMALAR YAPILACAK

Protokol kapsamında Bosna Hersek’teki okullarda Türkçe dersinin seçmeli yabancı dil olarak okutulması desteklenecek. Ayrıca Türkçe öğrenen öğrencilere destek olunacak, her iki ülkede eğitim, ekonomi ve kültürel ilişkiler geliştirilecek, ortak eğitim projeleri hayata geçirilecek.

 

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 6309 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: