Ana Sayfa » Güncel
Beyoğlu’nda Ekmek Ambalaja Girdi
04 Ağustos 2013 Pazar 17:25
Beyoğlu’nda bütün fırınlarda ekmek özel ambalajıyla satılmaya başlandı. Beyoğlu Belediyesi öncülüğünde başlayan uygulama ile vatandaş hem israftan kurtuluyor hem de daha hijyenik ekmek tüketiyor.

  

Beyoğlu’nda ekmek ambalaja girdi
Beyoğlu’nda bütün fırınlarda ekmek özel ambalajıyla satılmaya başlandı. Beyoğlu Belediyesi öncülüğünde başlayan uygulama ile vatandaş hem israftan kurtuluyor hem de daha hijyenik ekmek tüketiyor. 
Beyoğlu Belediyesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren fırınlar vatandaşlara ekmeği ambalajında satmaya başladı. Beyoğlu Belediyesi’nin öncülüğünde başlayan kampanya ile ekmeğin hem daha hijyenik olması hem de israfın azaltılması hedefleniyor.
Hükümet tarafından başlatılan “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” ile toplum bilincinin artmasına destek verdiklerini söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ekmeğin önemine vurgu yaparak artık bilinçsiz olarak kullanılmasının önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti.
Demircan, “Ekmek kutsaldır”
Bu çerçevede birçok kurum ve kuruluşa görev düştüğünü belirten Başkan Demircan, bakanlıklar, valilikler, belediyeler ve üniversiteler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının alacakları tedbirlerle kampanyayı destekleyerek katkıda bulunmaları gerektiğinin altını çizdi.
Kampanyanın önemine vurgu yapan Başkan Demircan “Ekmek bizim medeniyetimizde kutsal sayılır, bir yerde ekmek görsek öpüp başımıza koyarız, halimizi ahvalimizi ekmek üstünden ürettiğimiz deyimlerle anlatırız. Hepimiz ekmek parası için koşar ekmek parası için çalışırız” diye konuştu.
Fırıncılar uygulamadan memnun
Kasımpaşa semtinde 115 yıldır faaliyette olan fırında 30 yıldır fırıncılık yapan Bahattin Yavuz, fırıncılar olarak bu uygulamadan gayet memnun olduklarını dile getirdi. Ambalajlı ekmek uygulamasının hijyen ve sağlık açısından son derece doğru olduğunu söyleyen Yavuz vatandaşın maddi ve manevi anlamda kazançlı olacağını ifade etti.
Yapılan araştırmalara göre ülkemizde yılda 2.1 milyar adet ekmek israf ediliyor. Bunun maddi karşılığı ise 1 milyar 546 milyon TL’ye denk geliyor. Oluşan bu maddi kayıpla her yıl 80 hastane, 500 okul yapılabiliyor.
 


Kaynak: Abdurrahman ADA Etiketler : Beyoğlu, belediyesi,, ahmet, misbah, demircan,, abdurrahman, ada,, vatan, giresun,, görele,, birol, kardaş,,


Bu Haber Toplam 16602 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: