Ana Sayfa » Belediyeler
BEYOĞLU BELEDİYESİ YAKSULUNA SAHİP ÇIKIYOR
07 Haziran 2014 Cumartesi 22:35
Beyoğlu belediyesi tarafından kurulan Sosyal ihtiyaç sahiplerine sahip çıkıp tüm temel ihtiyaçlarını gideriyor.

 

Beyoğlu belediyesi tarafından kurulan Sosyal ihtiyaç sahiplerine sahip çıkıp tüm temel ihtiyaçlarını gideriyor.
Bu bağlamda sosyal market idarecileri zaman zaman İlçedeki stklar ve Muhtarlarla bir araya en son tüm Muhtarlarla yapılan toplantıya katıldığımızda gerçekten yapılan işin tamamen kamu yararına ve kamu adına olduğunu gördük.
idarecilerin bizi sosyal marketi gezdirirken aldığımız bilğiler bizleri şaşırtmadı değil gazete olarak bilğilerine baş vurduğumuz
Beyoğlu belediyesi sosyal yardımlaşma işleri müdürü    Ali Koca, öncelikle bu projenin fikir babası,nın Beyoğlu belediye başkanı Ahmet Misvak Demircan,nın olduğunu 2010.yılında hayata geçirdiklerini diyerek devam etti 4.yılda 5.bin aileye hizmet vertiklerini günlük 250 kişiye hizmet veriyoruz .
Biz bu aileleri tespit ederken Beyoğlunda bulunan 45 mahalle muhtarlarımız ,siviltoplum kuruluşlarımızın tesbit edip. sosyal hizmet uzmanlarımızın gerçekten içtiyaç sahipi olarak belirledikleri aileler sosyal marketten hizmet alabiliyorlar.
aynı zamanda bu arada  uzmanlarımız ailelerin durumlarını takip ediyorlar 1-2 aylık 3 aylık 6 aylık olarak temel ihtiyaç sahipidir diye rapur sunuyorlar bizlerde ona göre yardımlarımızı ya devam ediyoruz yada kesiyoruz. 
Aileler incelenirken çok titiz bir şekilde yapılıyor kimseye haksızlık yapmamaya çalışyorruz sonra kul hakkına maruz kalırız Allah korusun.
Sosyal market sistemi kartlı bir sistem, her ailenin kartına aylık 450 kredi yüklüyoruz her kredi 2 lira. değerinde bu da eşittir 900 tl. oluyor.
İhtiyaç sahibi aileler bir seferde aynı üründen bir tane alabiyorlar.buda insanların ihtiyacından fazla ürün almasını önleniyor.
Sosyal marketin Ülkemizde bazı belediyelere rol model olduğunda altını çiziyor. Ali bey,örneğin Sakarya merkez Adapazarı belediyesi,Adana merkez Çukurova belediyesi gibi bu belediyelerin sisteminide kurduklarını şimdi,de Bazı belediyeler Sosyal market sistemini kurmak için çalışmalar yaptığını söyledi.
Sayın Ali Koca, ve Sosyal market sorumlusu Giresunlu hemşerimiz Sayın Adnan Gök, bizleri Sosyal market mağazasının her tarafını gezdirdi ve gördüklerimiz bizleri çok etkiledi! Temel ihtiyaç maddelerinin her türünün olduğu bir mağaza Giyimden-Gıdaya her şey mevcut büyük bir alışveriş merkezinden farksız,
Beyoğlu sosyal markete belediye başkanı sayın Ahmet Misvak Demircan,başta olmak üzere bağışcı işadamlarımıza ve emeği geçen herkese insanlık adına  teşekkür ederiz iyiki varlar mevla sayılarını artırsın inşllah.
 
 
 
 
 
 

 
 
  Haber :Aydın Kömürcü
 


Etiketler : BEYOĞLU, BELEDİYESİ, YAKSULUNA, SAHİP, ÇIKIYOR,


Bu Haber Toplam 9842 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: