Ana Sayfa » Belediyeler
Beykozlular Sarıkamış Şehitleri'nin İzinde
14 Ocak 2016 Perşembe 16:58


 Beykozlular Sarıkamış Şehitleri’nin İzinde

Sarıkamış Harekâtı’nın 101. yılı dolayısıyla düzenlenen ‘Şehitlerin İzinde Sarıkamış’a’ yürüyüşüne katılan Beykozlular, harekâtta donarak şehit düşen 90 bin askerimize vefa ve minnetlerini sergiledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen yürüyüşe bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanından binlerce vatandaş katıldı. Allahuekber Dağları’nda donarak şehit olan 90 bin askerimiz dualar ve tekbirlerle yâd edildi. 

Atalarımızın vatan uğruna fedakârlıklarını yerinde idrak etmek ve genç kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlenen yürüyüş ve anma programına Beykoz’dan 4 otobüslük kafileyle 200 ilçe sakini iştirak etti.

Belediye Meydanı’ndan ilçe sakinlerini uğurlayan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, her yıl olduğu gibi bu yıl da yüzlerce kişiyi Sarıkamış’a gönderdiklerini,  vatandaşların bu tarihi anı yaşamaları, gelecek kuşaklara aktarmalarını arzu ettiklerini vurguladı. Başkan Çelikbilek  kafileye hayırlı yolculuklar diledi.

Tekbir  ve Dualarla Anıldılar

Sarıkamış Meydanı’na zorlu yol şartları altında ulaşan, dondurucu soğuğa aldırmayan Beykozlular  asker ve sivillerin oluşturduğu konvoyla  ‘Şehitlerin İzinde Sarıkamış’a’ sloganı,  ilahiler, marşlar ve tekbir sesleriyle yürüdü.

Kafile, Kazım Karabekir Kışlası’nın önünden Sarıkamış Merkez’e uzanan 5 km’lik yolu 1 saatte kat etti. Yürüyüşe, Sarıkamış Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğü de pankart ve personeliyle katılarak destek verdi.

Sarıkamış etkinliklerinden Beykoz’a dönen kafileyi ise Belediye önünde Başkan Yardımcıları M. Hanefi Dilmaç, Muharrem Kaşıtoğlu ve Mahmut Gülbasar ile başkan danışmanları karşıladı ve yolculuk hakkında vatandaşlardan bilgi aldı.  

Kendilerine böyle bir imkânı verdiği için Başkan Çelikbilek’e teşekkürlerini ileten vatandaşlar ise atalarımızı anmanın bir vefa borcu olduğunu, her yıl tekrarlanan bu organizasyona gelecek yıl da katılmak istediklerini belirtti.

Sarıkamış’ta Bir Ağıt Sergisi Açılıyor

Beykoz Belediyesi’nin Sarıkamış Harekâtı’nda şehit olan askerlerimizin anısına açacağı  ‘Sarıkamış’ta Bir Ağıt’ adlı fotoğraf sergisi de 07- 21 Ocak tarihleri  arasında Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Günceleyen/ Aydın Kömürcü





Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Hakan, ÖzbayAydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 6266 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: