Ana Sayfa » Duyurular
Beykozlu Giresunlular Tarih Yazdı
18 Haziran 2012 Pazartesi 21:16
Beykozlu Giresunlular Derneği'nin Kaymakdonduran Yayla Şenlikleri bu yıl yine yıldızlar geçidine döndü.

Bu yıl 24.'sü düzenlenen Geleneksel Yayla şenlikleri yine renkli görüntülere sahne oldu.Beykozlu Giresunlular Derneği'nin aralıksız sürdürdüğü Kaymakdonduran Yayla Şenlikleri bu yıl yine deyim yerindeyse yıldızlar geçidine döndü.

 

17 Haziran Pazar günü Ortalama 12 saat süren ve İstanbul'un bir çok ilçesinde yaşayan Giresunlu'ların buluştuğu Yayla Şenlikleri'ne;



CHP Gurup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer, MHP Beykoz İlçe Başkanı Ali Emanet, Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanı Burhan Öz, Has Parti Beykoz İlçe Başkanı Tahsin Torun, CHP Beykoz yönetim kurulu üyeleri Ayşe Çalık, Yasemin Özdemir, Tülay Soyer, Yusuf Sarıkaya, AK Parti Beykoz Kadın Kolları Başkanı Sevim Gülşen, CHP Beykoz Kadın Kolları Başkanı Esengül Yılmaz, CHP Ümraniye Kadın Kolları Başkanı Handen Yüce, Belediye Başkan Yardımcıları Yüksel Baki, Nevin Çalışkan, CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Gülizar Emecan, Giresun Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı  Adil Emecan, Türk Deniz Araştırmaları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk, Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi Salim Öztürk, Beykoz Eski Belediye Başkanı Şevket Arıkan, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Cavit Gül ve bir çok mahalle ve köy muhtarı, Beykoz Belediye Meclis Başkan Vekili Birzat Mermer, Meclis Üyeleri,  Beykoz İl Dernekler Birliği Başkanı Ali Kemal Kılıç, Arnavutköy Giresunlular Derneği Başkanı Ahmet Karaaslan, Beymez Başkan Vekili Zekai Emeç, Sarıgazi Giresunlular Derneği Başkanı Muzaffer Eyibil, AK Parti Beykoz Gençlik Kolları Başkanı Fatih Yılmaz, Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Salih Keleş, İstanbul Serbest Muhasebeciler Beykoz Şb. Bşk. Selahattin Güngör, Giresun Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Temel Bilecan, Kaçkar TV Genel Koordinatörü Metin Ruşen, Berlin Yeşilgiresun Derneği Başkanı Durdu Ünal, İstanbul İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Yüksek, Giresun Federasyonu Kurucu Başkanı Halil Kütük, Giresun Medya Platformu Başkanı İbrahim Balcıoğlu, Demokrat Parti İlçe Başkanı Adem Ak, Görele Kırıklı Belde Belediye Başkanı Şükrü Türkoğlu, protokolde yer alan isimler oldu.



Açılış konuşmasını Beykozlu Giresunlular Dernek Başkanı Hasan KARAKAYA yaparken Beykoz'da yaşayan Giresunlulara ve dernek üyelerine önemli mesajlar verdi;

"24 yıldır aralıksız düzenlediğimiz, Giresunlu ve Beykozlu Hemşehrilerimizi bir araya getirdiğimiz, Kaymakdonduran Yayla Şenliklerine katılımınızdan ve bizleri yalnız bırakmadığınız için, hepinize teşekkür ediyor ve Hoşgeldiniz diyorum.

1.şenlikten bu şenliğe kadar emeği geçenlere teşekkür ederim. Başta Kurucu başkanımız Salih kırtorun’a Allahtan acil şifalar dilıyor, ve bir an önce aramıza dönmesini temenni ediyoruz. Yine hakkın rahmetine kavuşan Ahmet kuruderi başkanımıza Allahtan rahmet diliyoruz. Ayrıca eski başkanlarımız Osman Şişman, Halil İbrahim Dalka, Ali Osman Sağır, Remzi Coşkun, Salim Öztürk, Rahman Emanet, Fuat Kuş’a ve yönetim kurulu üyelerine, derneğimizi bu günlere taşıdıkları için, teşekkür ediyorum.

Babalar günü hasebiyle tüm babaların babalar gününü kutluyorum.

Biz standart dernekçiliğin dışına çıkarak, gerçek bir STK olarak, çalışma yönünde adımlar atmış bulunmaktayız.



Biz, artık biliyoruz ki, bütün dünyada STK lar ön plana çıkmakta ve insanlık adına; toplum yönetiminde, ülke ve dünya yönetiminde ciddi ağırlıkları olan, kuruluşlar haline gelmişlerdir.  

Bütün dünyaya baktığımızda, sosyal sorumluluk projelerinde, ülkelerarası yardımlaşma ve barışın da ön saflarında, artık STK’lar sorumluluk üstlenmektedirler.

Ülkemizde de, bu böyledir. 

En açık örneği, yeni hazırlanacak olan, Anayasa için de, STK ların görüşleri alınmış ve alınmaya devam edilmektedir. 

Bu nedenledir ki, Beykozlu Giresunlular Derneği de bir hemşehri derneği olmanın gereklerini yerine getirirken, yerelden genele doğru, görüşlerini açıklayacak ve çözüm noktasında da önerilerde bulunacaktır.

Güçlü bir STK olmanın gereği budur ve biz de elhamdülillah bu güce sahibiz.

İnanıyoruz ki: ortaya koyduğumuz görüş ve önerilerimiz, ilgili idareler tarafından dikkate alınacaktır.

Şunu da söylemeliyiz ki, Beykoz’da yaşayan nüfusun, büyük bir çoğunluğu Giresunludur. Bunu, resmi istatistikler ortaya koymaktadır. Benden önce bu kurumun başkanı “inanmayan saysın” demişti. Ben de aynı şeyi söylüyorum. İnanmayan saysın.

Ama biz yaşadığımız Beykoz’da “Giresunculuk “  yapma çalışması içinde de değiliz. Biz her şeyden önce Beykozluyuz.
O nedenledir ki, ilk defa adının önüne Beykozlu ibaresini koyan dernek biziz. Birçok derneğe de ilham kaynağı olmuşuzdur. Evet biz “Beykozlu Giresunlular Derneğiyiz.”

Çalışmalarımızı, daha da etkin kılmak adına, İstişare Konseyimizi kurduk, 

Kadın Kollarımızı kurduk, Gençlik Kollarımızı kurduk. Hedefimiz Beykoz’da, hangi mahallede, hangi köyde olursa olsun tüm hemşehrilerimize ulaşmaktır. Evine girmediğimiz bir hemşerimizi bırakmamaktır. Bir kartopu gibi başladığımız bu çalışmalarımızı, bir çığ şekline dönüştüreceğiz. Gücümüze güç katacağız. Bizim gücümüz sizlersiniz, bizim gücümüz birliğimiz, Bizim gücümüz beraberliğimiz olacaktır.

Beykoz da Giresunlular gabuunu gırdı. 



Beykozun meselelerine ne diyeceğini, ne öneri getireceği merakla beklenen stk sıyız.

Birlik ve beraberlik yolunda, yönetim kurulu, üye ve hemşerilerimizle tam bir uyum içindeyiz.

Birlikteliğimiz den rahatsız olanlar var. Bizi takibe alanlar var. Nasılsa dağılırlar diyenler var. nasılsa oyunlarla dağıtırız diyenler var. Onlara sesleniyorum;

Beykozda Giresunluları kimse bölemeyecek bu alandaki halkım buna müsaade etmeyecektir. Biz beykozda 31 tane ilçe belde ve köy derneğimizle bir bütünüz.

Beykoz da Giresunlular birlik beraberlik yolundan artık dönmez, dönmeyecektir Giresunlular artık beykozda hak ettikleri yerlere gelecektirler.

Biz bu görüşleri ortaya koyarken, diğer taraftan da yöre kültürümüzü unutmuyoruz. 

İşte, biz bu gün burada hem Beykozlu, hem de Giresunlu hemşehrilerimizi bir araya getirerek, bu birlikteliğin içinde kültürümüzü de yaşatıyoruz. 



Bugün burada bol bol Giresun müziği dinleyeceğiz.

Bugün burada açılan stantlarda, ve kurulan sofralarda yöresel ürünlerimizi ve yiyeceklerimizi sergileyeceğiz.
Herşeyden önemlisi birçok hemşehrimiz bir araya gelerek geçmişi, ili’ni, ilçesini ve köyünü yad edecek, anılarını tazeleyecek. Buna da ihtiyaç var.

Bu günün hazırlanmasında gizli kahramanlarımız var.

İşte bu gördünüz yönetim kurulu arkadaşlarım, istişare konseyi başkanım, gençlik kolları başkanım,bayanlar kolu başkanım, ve diğer gönüllü arkadaşlarımın hepsine huzurlarınızda yoğun gayret ve emeklerinden dolayı çok çok teşekkür ediyorum.

Hepsi tam bir Giresun sevdalısı ve Giresun neferi.

Allah emeği geçenlerin hepsinden razı olsun"

Başkan KARAKAYA'nın uzun ve etkili konuşmasından sonra şenlik kaldığı yerden kemençeler eşliğinde devam etti. Bir çok yerel ve ulusal televizyonun canlı ya da akşam haberleri için çekim yaptığı Yayla Şenlikleri'ne Katılan üst düzey siyasilere mikrofon uzatıldı.

İlk olarak Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer'e mikrofon uzatılırken, daha sonra CHP Gurup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi sahneye davet edildi. Selman Esmerer konuşmasında "Karadeniz denince akla kemençe ve horon gelir, işte bu bizim Anadolumuz'un güzellikleridir. Bu güzelliklerimizi büyük şehirlerde kaybolmadan devam ettirdiğiniz için sizi candan kutluyorum" şeklinde konuşurken; 

CHP Gurup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi ise "Giresunun geleneksel yayla şenliğini burda yaşatan Beykozlu Giresunlular Dernek Başkanı Hasan Bey ve yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Bu gün burada Karadeniz'den bir kesit sunulmaktadır. Yörelerimizin güzelliklerini, kültürünü yaşatan siz değerli hemşerileri kutluyorum. Şenliğinizin güzel geçmesini diliyorum" dedi.



Zaman zaman tatsızlıklar yaşansa da alınan üst düzey önlemlerle kısa süreli yaşanan tatsızlıklar giderildi. Kavga ile sonuçlanan bir tartışmada kesici aletlerin kullanılması tedirginliğe yol açarken, oluşturulan özel kolluklu güvenlik görevlileri olayın büyümesini engelledi.



Kaynak: beykoztr.com Etiketler : Beykozlu, Giresunlular, Tarih, Yazdı,


Bu Haber Toplam 10985 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: