Ana Sayfa » Dernekler
Beykoz’da GİRESUNLULAR Var…
10 Kasım 2016 Perşembe 18:58


 

Beykozlu Giresunlular Derneği 30. yıl kutlamaları kapsamında yapacağı faaliyetler ile ilgili yönetim kurulu toplantısını Beykoz’daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte 9 Kasım 2016 Çarşamba akşamı dernek merkezinde gerçekleştirdi.

 

İLKLERİN DERNEĞİYİZ    

Beykozlu Giresunlular Derneği Başkanı Ali Bilir yaptığı açış konuşmasında, “Sevgili arkadaşlar, burada başkanlık yapan arkadaşlarımız ve büyüklerimizin yaptıkları faaliyetler hep bir ilk olma özelliği taşımaktadır. Kaymakdonduran Yayla Şenliğimizi, İftar çadırımızı ve Afyonkarahisar Şehitliği’ne yapılan ziyaretler bunun en güzel örnekleridir. Biz de bu yıl yönetim kurulu arkadaşlarımızla bir ilki gerçekleştirdik. Giresun valiliği, belediye başkanlığı, ilçe kaymakamlıkları ve belediye başkanlarını makamlarında ziyaret ederek derneğimiz ile ilgili bilgi verip, Giresun’un meseleleri konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Bu ziyaretimiz yerel yöneticilerimiz tarafından çok olumlu ve sıcak karşılandı. Birçok belediye başkanımız 3 gün boyunca bizleri arayarak bir ihtiyacımız olup olmadığını sordu. Bu ziyaretimiz bir derneğin Giresun’un tüm ilçelerindeki yerel yöneticileri, işadamları ve sivil toplum kuruluşlarına yaptığı ilk ziyaret olarak tarihteki yerini aldı. 30. yıl programımız içinde 2017 yılında bu ziyaretimizi tekrarlayacağız.” dedi.

 

Ziyaret programına katılan Hayrullah Usta, Gökhan Taneri Vural, Hakkı Emanet ve Hüseyin Kuruderi de ziyaretleri sırasında yaptıkları tespitler ve Giresun’un meseleleri konusunda yönetim kurulu ve dernek başkanlarını bilgilendirdi.

 

30. YILA BELGESEL GÖSTERİMİ İLE GİRECEĞİZ.

 

Ali Bilir, dernek başkanlarına yaptığı bilgilendirmede “Sevgili başkanlarım derneğimizin ilk kuruluş belgesi elimizde ve derneğimiz 3 Aralık 1987 yılında kurulmuş. Bizde 3 Aralık 2016 tarihinde derneğimizin 30. yılına girişini bu 30 yılda yapılan etkinliklerden ve derneğimizin faaliyetlerinden hazırladığımız bir belgesel gösterimi ile yapacağız. Yaptığımız Giresun ziyaretimizde yerel yöneticilerimizi de bu belgesel gösterimine davet ettik. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla bu belgesel için yoğun bir çaba içindeyiz. Bu konuda sizlerin de görüşleri bizim için değerlidir. Beykoz’da yapacağımız çalışmaları hep birlikte el ele yapmak için sizlerinde dernek yönetimine aktif olarak katılmanızı arzu ediyoruz.” dedi.

 

30. YILDAKİ ETKİNLİKLER NELER OLACAK

 

30. yıl etkinlikleri konusunda dernek yönetim kurulunda görüşülen ve karara bağlanan etkinlikler ile ilgili dernek başkanlarını bilgilendiren Bilir, “Derneğimizin yaptığı etkinlikler devam edecek. Bizler bu etkinliklere yenilerini ekliyoruz. Dernek merkezimizde farklı konularda uzmanlarımızı ağırlayacağımız ‘Giresun Konuşmaları’ adlı bir etkinliğimiz olacak. Bu etkinliğimiz Aralık, Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında ve o ayın ilk çarşamba akşamı gerçekleştirilecek. Bunun yanında yeterli sayıyı yakaladığımız anda kurslar (Kemençe, Folklor gibi) açacağız. Kaymakdonduran Yayla Şenliğimiz devam edecek. 30. Yıl Dernekler Arası Futbol Turnuvası düzenleyeceğiz. Yine 30. Yıl içinde Giresun ziyaretimiz olacak. Ramazan Çatırı İftar Soframız yine 30 gün boyunca devam edecek. Ayfonkarahisar Şetiliğine yapacağımız ziyaret devam edecek. Yine yaşadığımız Beykoz için “Kültürler Bileşeni Beykoz” adlı bir sempozyum düzenleyeceğiz.” dedi.

 

BEYKOZ’DA GİRESUNLULAR VAR

 

30. yıla yeni bir logo ve sloganla gireceklerini belirten Bilir “Değerli başkanlarım, yine 30. yılımız nedeniyle dernek logomuzu ve sloganımızı değiştiriyoruz. Yönetim kurulu üyelerimizle birlikte hazırlattığımız 10 farklı çalışmanın içinden birini seçerek dernek logomuzu belirledik. Beykoz’da ilklerin derneği olmamız nedeniyle de 30. yılda derneğimizin sloganını “Beykoz’da GİRESUNLULAR Var” olarak belirledik.

 

Beykozlu Giresunlular Derneği Başkanı Ali Bilir’in bilgilendirme konuşmasının ardından dernek başkanları da 30. yılda yapılacak etkinlikler konusundaki görüşlerini belirtti.

 

Haber: Abdullah Öner MERAL/www.sadıhaber.com

Güncelleyen /Aydın Kömürcü



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Adil, EmecanAydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 9260 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: