Ana Sayfa » Duyurular
Belediye Turizm'de Rol Üstleniyor
19 Ocak 2012 Perşembe 21:14
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, 'Karadeniz Turizm Ağı'nın Geliştirilmesi Projesi' ile birlikte Karadeniz'de Turizm alanında bölgesel birliktelik için önemli bir mesafe alacaklarını belirtti.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu “Karadeniz Turizm Ağı’nın Geliştirilmesi Projesi” ile birlikte Karadeniz’de Turizm alanında bölgesel birliktelik için önemli bir mesafe alacaklarını ve bölgenin turizm alanında hak ettiği yere gelmesine katkı sağlayacaklarını belirtti.

Karadeniz Turizm Ağı’nın Geliştirilmesi Projesi kapsamında 17-18 Ocak 2012 tarihleri arasında Giresun’da gerçekleştirilen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşaviri hemşerimiz Dr. Şeyda Odabaşı, TURSAV (Turizm Seyahat Acenteleri Vakfı) kurucu üyesi, Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda MEDİTUR şirketi Kurucusu ve Yöneticisi Yusuf Yazıcı, Türkiye Belediyeler Birliği temsilcisi Cemal Baş, Genç Turizmciler Derneği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emre Lafiş ve Amasya, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Artvin, Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bölgedeki Üniversitelerin Turizm Bölümü Temsilcileri ve Belediye temsilcilerinin yer aldığı, Karadeniz Turizm Ağı’na dahil olacak işletmelerin sahip olması gereken “Etik Değerler” ve sağlamaları gereken “Yeterliliklerin” belirleneceği “Etik ve Yeterlilik Prensipleri Çalıştayı” açılışında konuşan Aksu; Proje ile birlikte Karadeniz Bölgesinin tarihi ve turistik değerlerini tüm Dünya’ya tanıtacaklarını belirterek “Bizler iller bazında rekabete dayalı değil, birlikte hareket etmenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Rekabet işletmeler arasında olmalı şehirler arasında değil, Giresun Belediyesi olarak böyle bir proje kapsamında iller arası işbirliğini öne çıkaran bir turizm modeline öncülük etmekten büyük mutluluk duymaktayız" dedi.

Gün boyu süren çalıştayın ikinci günü ise katılımcılara hediyelerini Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Cinel takdim etti. Yöresel lezzetlerin sunumu ve Giresun tarihi mekanlarının tanıtılması ile çalıştay sona erdi.

 

Başkan Aksu sözlerini şöyle sürdürdü; “Karadeniz gibi Türkiye’nin en güzel doğasına sahip bir coğrafyada yaşamaktayız. Bir çok kültürü ve yaşam biçimini bir arada barındıran bu eşsiz bölge; denizi, yaylası ve kültürü ile de sonsuz bir turizm çeşitliliği sunmaktadır. Ancak bu imkânların bir çoğu keşfedilememiş durumdadır. Bazı turizm değerleri de turizm için hazır hale getirilememiştir. Giderek gelişen turizm hareketliliği içerisinde turizm planlama çalışmaları da bölgede giderek hızlanmaktadır.

Ancak, turizm için bir olmazsa olmazımız daha vardır. O da “işbirliği”dir. Dünyanın en uzun caddesi olarak anılan, çizgisel, uzun, tek bir kent denilen Karadeniz Bölgesinde bu kadar yakın turizm alanlarını ülke sınırı varmış gibi birbirinden kopuk tanıtmak ve paylaşmanın bölgemiz için bir kazanımı yoktur. Karadeniz Bölgesindeki tüm turizm değerlerimiz ile bir toplam Karadeniz değeri yaratmak ve bu değer ile birlikte işbirliği içinde bölgemizi tanıtmak için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız. Kurumlar arası işbirliğini esas alarak, rekabeti özel sektöre bırakmalıyız. Bu birlik ve beraberlik ruhunu turizmi canlandırmak ve sürekli kılmak için Samsun Büyükşehir, Ordu ve Amasya Belediyeleri ile kurduğumuz Karadeniz Turizm Ağı’nı diğer kurumların katılımıyla geliştirmek ve büyütmek istiyoruz. Bu gün burada büyümenin sağlıklı altyapılarından birisi olan Turizmde Etik ve Yeterliliklerle ilgili bir çalıştay gerçekleştiriyoruz. DOKA’nın desteklediği bu projemize katıldığınız için hepinize teşekkür ederim.”diyerek sözlerini sona erdirdi.

 



Etiketler : Belediye, Turizm'de, Rol, Üstleniyor,


Bu Haber Toplam 10144 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: