Ana Sayfa » Siyaset
Bektaşoğlundan Örnek Bir Önerge
10 Mart 2016 Perşembe 16:03


 BEKTAŞOĞLU İMZALI ÖNERGEYLE ŞEHİT AİLELERİNE MEMUR-İŞÇİ OLMA KOLAYLIĞI

                       ŞEHİT YAKINLARININ İSTİHDAMINA ENGEL KALKI

2016 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun tasarısında yapılan değişiklikle şehit yakınlarının kamuda memur kadrolarına yapılacak atamaları, bütçe ile getirilen sınırlamalara tabi olmayacak.

             BEKTAŞOĞLU İMZALI ÖNERGE NE GETİRDİ?
Genel Kurulda 2016 yılı Merkezi Bütçe Kanun Tasarısının maddeleri üzerinde görüşmeler devam ediyor .  Genel Kurulda tasarının dördüncü maddesinin görüşmeleri sırasında  AKP, CHP ve
MHP'nin verdiği ortak önerge ile şehit yakınlarının kamuda memur kadrolarına atamalarıyla ilgili düzenleme yapıldı. Önergeye, CHP TBMM gurup başkan vekili Özgür Özel’le birlikte  Giresun miletvekili Bülent Bektaşoğlu’nun da imzası var.
Kabu eldilen önergeyle birlikte tasarının Kamu Görevlilerine İlişkin Toplam Atama Sayısı Sınırları başlıklı bu bölümün sonuna:

“ 3712 sayılı Terörle Mücadele Kanununun ek 1 inci maddesi uyarınca memur kadrolarına yapılacak atamalar, bu atama sınırlamalarına tabi değildir ve bu kapsamda atananların mali ve sosyal haklarına ilişkin her türlü giderleri Personel Giderlerini Karşılama Ödeneğinden karşılanır” cümlesi eklendi.
Buna göre şehit yakınları kamuya
memur olarak atanma durumunda veya İş-Kur üzerinden işe girmek için başvurduklarında, bütçede yer alan atamalara ilişkin kotaya tabi olmayacak. 2016 yılı içinde şehit yakınları kontenjanından kamuya ilk defa açıktan atanacaklar, bütçeyle getirilen atama sayısındaki sınıra tabi olmaksızın kurumların özel olarak bir kontenjanları olmasa dahi atanabilecek.
CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu kabul edilen bu düzenleme olmasaydı, belli kotalar olduğu için şehit ailelerinin ve yakınlarının istihdamları  zorlaşacaktı. Bu ortadan kalktı.  Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını ortaya koyan  şehitlerimize ve onların bizlere emanetleri yakınlarına  ne yapsak azdır.Böyle bir önergede imzamın olması benim için gurur kaynağıdır” dedi.

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Adil, EmecanAydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 16193 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: