Ana Sayfa » Siyaset
Bektaşoğlu Yurt İstedi
07 Mart 2016 Pazartesi 15:48


               BEKTAŞOĞLU GİRESUN’A YURT İSTEDİ

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, TBMM’de 2016 yılı bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmalarla, Giresun’un sorunlarını gündeme getirmeye devam ediyor.  Bektaşoğlu son olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesi için söz alarak, ilimizde üniversite öğrencilerinin barınma sorunu olduğuna dikkat çekti ve  Kredi Yurtlar Kurumu’nun Giresun’a yurt yapmasını istedi. Milletvekili aynı konuşmasında, öğrencilerin öğrenim kredilerini ödeyemediklerini bu nedenle af çıkarılması gerektiğini sözlerine ekledi.
CHP Milletvekili Bektaşoğlu’nun tutanaklara yansıyan konuşması şu şekilde: Efendim, ilim Giresun'da üniversitede 30 bin civarında öğrenci öğrenim görmektedir. Bu öğrencilerin sadece 5 bin kadarı Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda barınmaktadır. Türkiye'nin diğer illerinde de sanırım durum aynıdır. Yeterli yurt olmaması nedeniyle öğrenciler kayıt dondurmakta veya illerine dönmektedir. Bu olumsuz tablonun ortadan kaldırılması gerekir. Çünkü, devlet eğitimin, öğretimin sağlıklı koşullarda gerçekleşmesini sağlamalıdır. Yurt yapmak KYK'nın temel görevidir. Eğitim nasıl anayasal bir haksa,eğitim gören öğrenciye de barınacağı yurt yapmak bir temel haktır.

Giresun'a ve Türkiye'ye yurt istiyoruz.

CHP iktidar olsaydı bir yıl içinde bu sorunu çözecektik. Ama şimdi bu öğrencilerin vebali sizin omuzlarınızda..

Bir de burs alan öğrencilerin geri ödeyemediği kredi borçları var, bununla ilgili bir af gündeminizde var mı?”

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Hakan, ÖzbayAydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 5867 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: