Ana Sayfa » GİRESUN
Bektaşoğlu Yavuzkemali Kurtarmalıyız
19 Mart 2016 Cumartesi 10:39


             BEKTAŞOĞLU:   YAVUZKEMAL’İ  KURTARMALIYIZ

TBMM’nin 9 gün tatile girmesi nedeniyle Giresun’a gelen CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, ilk ziyaretini Yavuzkemal beldesine yaptı. Hafta sonu beldeye giden Bektaşoğlu, burada yaptığı ziyaretlerde, yörede Altın madeni aramak için yapılacak çalışmalar konusunda halka ve esnaflara bilgiler verdi.
Bu konuda, iki ayrı ilgili bakanın ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdiğini, 2 kez de konuşma yaptığını söyleyen CHP milletvekili Bektaşoğlu  düzensiz, plansız yapılan HES’lerle zaten yörede bir talan yaşandığını ve derelere ve su kaynaklarına zarar verildiğini savunarak “asıl tehlike Yavuzkemal sınırları içindeki orman ve meralara, milli park alanlarında açılacak altın ocaklarıdır” dedi.

Bektaşoğlu şunları söyledi: “Bu çevre felaketine karşı şimdiden duyarlı olmalıyız. Ben bu konuda TBMM’de bir dizi çalışma içindeyim . Konuşmalar ve önergelerle gündeme getiriyorum. Ancak yerelde de bazı çalışmalar yapılmalı.  Özellikle AKP milletvekilleri, belediye başkanları, STK’lar da bu işe sahip çıkmalı. Yoksa iş işten geçer, tıpkı Artvin Cerattepe’de olduğu gibi huzurumuz bozulur. Sondajdan sonra ocaklar açılacak. Maden ayrıştırmada kullanılacak siyanürle  hayatımıza kastedilecek, canlı, cansız bütün varlıkların hayatı tehlikede. En önemlisi de bu yer yüzü cenneti yaylalarımızın imajı bozulacak. Turizme darbe vurulacak”.

BEKTAŞOĞLU:BAKAN GERÇEĞİ SÖYLEMİYOR

Geçen hafta Giresun’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun konuya ilişkin açıklamasını da değerlendiren Bektaşoğlu “çevreye zarar vermeden maden aramasına karşı değiliz demiş. Çevreye zarar vermeden altın aramak mümkün mü? Sayın Bakan bir bilim insanı olarak bunu biliyor. Ama malum Cengiz inşaatı kızdırmaktan korkuyor. Buranın ruhsatının iptal edilmesi için her şeyi yapacağız” diye konuştu.

“KUZALAN ŞELALESİ TESCİL EDİLMELİ”

Bülent Bektaşoğlu,yaptığı açıklamada Kuzalan Şelalesi’nin bir kültür ve turizm değeri olarak tescili ve bakanlık envanterinde, yazılı-görsel belgelerde yer alması için çalışma yapacağını sözlerine ekledi. 

Güncelleye/ Aydın KÖMÜRCÜ



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 5730 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: