Ana Sayfa » Duyurular
Baykal, Giresun'da Nikah Şahidi
21 Kasım 2010 Pazar 10:09
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Giresun'a gelerek eski Gençlik Kolları Genel Başkan yardımcısı Zeki Çakrak'ın Nikahına katıldı.

CHP eski Gençlik Koları Genel Başkan Yardımcısı Zeki Çakrak'ın düğün törenine katılmak üzere eski parti yöneticileri Mehmet Sevigen, Yılmaz Ateş ve Suat Binici ile birlikte Giresun'a gelen Baykal, CHP il binasında Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, Belediye Başkanı Kerim Aksu'nun da katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi.

 
"CHP Muhalefette Önemliİ"

Partililer tarafından coşkuyla karşılanan Deniz Baykal, birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, "CHP sıradan bir parti değildir. Biz muhalefette de önemli bir partiyiz. CHP önemini yalnızca iktidara gelmekten alan, iktidarda anlam ve önem taşıyan, iş yapan bir siyasi parti değildir. Biz muhalefette de belirleyici olan, önem taşıyan, muhalefette de yönlendirici olan büyük olan bir partiyiz. Bu da bizim tarihimizden kaynaklanıyor. CHP'yi sadece oyu ile ölçmek doğru değildir. CHP başkasına benzeyerek değil, büyük ölçüde kendisi olarak, kendi kimliğinin gereğini yaparak, başkalaştırılarak, dönüştürülerek değil, kendi kimliğinin gereğini yaparak çağdaş bir değişim süreci içerisinde yenilenerek, ileriye giderek, yöneticilerini, insanlarını koruyarak, özlerini sahiplenerek daha ileriye gidebilir" diye konuştu.

Kurultay Kararını bekliyor
Bir ekliyorgazetecinin, "Siz hep sade milletvekili olarak mı siyaset yapacaksınız, ileriye dönük hedefiniz var mı" sorusu üzerine Baykal, "Hedefim elbette var. Ben hedefleri olan bir insanım; hedefim CHP'nin başarısıdır, CHP'nin güçlenmesidir. CHP'nin iktidara gelmesi, güçlenmesi, ilerlemesidir. Bu doğrultuda çalışnaya devam edeceğim. Bir milletvekili, partili olarak bunu yapmamın önünde hiçbir engel yok. Bunu akıl vererek değil, bizzat uygulayarak yapıyorum, yapmaya da devam edeceğim. CHP'nin ilerlemesini sağlamak için her hangi bir grupla da çalışmıyorum. Kendi grubum yok, bütün CHP'liler de benim grubumdur. Hiç bir CHP'liyi bir diğerinden ayırma hakkına sahip değilim. Bütün CHP'liler birbirine sahip çıkmalıdır, bütün CHP'liler bir ve beraberdirler. Hiç kimseye birilerini kurban etme hakkını vermeyiz”dedi.


Baykal,” Eğer söylediklerimiz dikkate alınsaydı, kurultay toplansaydı son zamanlarda yaşanan tatsız olaylar yaşanmayacaktı" diyen Deniz Baykal, "Bundan sonrası için temennilerimiz ortada. Bu konuda yetkili organlar durumu değerlendiriyorlar. Önümüzdeki kısa süre içerisinde bir sonuca varılacaktır. Kurultay olacak mı olmayacak mı, seçimli kurultay olacak mı olmayacak mı, çarşaf mı, blok listeyle mi yapılacak; bunlar aydınlanacak. Kararı verecek olan yetkili arkadaşlarımızın kararını bekliyorum" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu’na  Mezar Ziyaretleri Eleştirisi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun önceki gün Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney'in mezarlarını ziyaretine siyasi içerik kazandırmanın doğru olmadığını söyleyen Baykal,şunları söyledi: "Olayın kendisinden daha önemli olanı, bunun bir yeni politika olarak takdim edilmemesiydi. İddialı yeni bir yaklaşım olarak ortaya koymanın, buna siyasal bir anlam kazandırmanın, siyasal bir değer vermenin yol açacağı sonuçlar ayrıdır, bunun normal insani bir anlayışın gereği olarak şu yada bu şekilde ortaya koymanın anlamı farklıdır. Olay birdenbire yeni siyasi bir yaklaşım olarak sunulmak istendi. Olay bir anda politize edildi. Biz mi ettik başkaları mı etti bilemiyorum ama iş başka tarafa çekildi. Buna siyasi anlam vermek doğru değildir".

"Başbakan Apo İle Müzakere  Yürütüyor, Bunu  Söyleyemiyoruz”  

Başbakan Erdoğan'ı Abdullah Öcalan'la müzakere yürütmekle suçlayan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, BDP ile C HP'nin seçim ittifakı tartışmalarına yönelik şunları söyledi: "CHP'nin böyle bir teklife muhatap olmasından Başbakan yararlanmaya çalışıyor.Hepimiz çok iyi biliyoruz ki Başbakan, APO ile bu devletin temsilcilerinin bir araya gelip müzakere etmesinin önünü açan adamdır. Bu temasların içerisindeki adamdır. Bu müzakereleri yürüten insandır. Anayasa değişikliğini BDP ile konuştuktan sonra gündeme aldıklarını, bunu seçimden sonraya bırakan insandır.Yani Anayasa değişikliği ile Öcalan'ın isteklerine cevap vermek isteği içerisinde olan insandır.Ne yazık ki bu ilişki içinde boğazına kadar batmış durumdayken, birisi seçime CHP ile birlikte girelim çağrısı yapınca "Vay bunlar ne halde" diye suçlamaya çalışıyor. Bu yakışık almaz. Buna fırsat veren Başbakan'ın bu ilişkiler içinde olduğunu söylemememizdir. Başbakanın bu ilişkiler içerisinde olduğunu ortaya koymaktan uzak durmamız, görmemezlikten geldiğini yeğlememizdir. Başbakan APO ile kurduğu ilişkinin kendi hesabını vermeden, şimdi CHP'yi suçlama noktasına geliyor"

  

   Deniz Baykal, daha sonra CHP eski Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Zeki Çakrak ile Gülhan Kahraman'ın düğün törenine katıldı ve nikah şahiti oldu. Baykal geceyi Giresun'da geçirdikten sonra yarın Ordu ve Samsun'a giderek parti örgütlerinde toplantılara katılacak.



Kaynak: giresunsonhaber Etiketler : Baykal,, Giresun'da, Nikah, Şahidi,


Bu Haber Toplam 8411 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: