Ana Sayfa » Belediyeler
Başkan Tekim'den İstiklal Marşı Mesajı
13 Mart 2015 Cuma 00:33


 

Doğankent Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin, İstiklal Marşının kabulünün 94.Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

 

Başkan Tekin yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi.

 

“Destansı bir mücadelenin umudunu, azmini, kararlılığını, inancını yüreklerden mısralara taşıyan İstiklal Marşımızı, her Türk Vatandaşı aynı aşkla söylemeye, yüreğinde taşımaya devam edecek, bu coşku semalarımızda ilelebet yankılanacaktır.

 

İstiklal Marşı bizim tarifimizdir. Bizler kuruluş ve kurtuluşa beşiklik eden ve her karışı şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu topraklarda, tarifi zor bu duyguyu tüm hemşerilerimizle paylaşıyoruz. Türk milleti benliğini ancak ve ancak, kendi bayrağının gölgesinde bulabilir.

 

İstiklal ’e odaklanmak bu cennet vatana odaklanmayı gerektiriyor. Hangi millet tarihe damga vurduysa, bu damgayı vurmasıyla bir dönüm noktası idrak etmiştir. Türk milleti tarihe damgasını İstiklal Harbi ile vurmuştur. İstiklal Harbi İstiklal Marşı’nın temin ettiği mantık ve iradeyle kazanılmıştır.

 

İstiklal Marşımızın kabulü dolayısıyla, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Marşımızın yazarı vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyoruz.”

 



Etiketler : Başkan, Tekim'den, İstiklal, Marşı, Mesajı,


Bu Haber Toplam 7037 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: