Ana Sayfa » Güncel
BAŞKAN FATİH ÖKSÜZ BAŞBAKANLA GÖRÜŞTÜ
26 Ekim 2017 Perşembe 19:34


Giresun Kamu Emekçileri Derneği olarak  Kamu Taşeron Çalışanları Platformunun düzenlemiş olduğu 3 günlük Ankara Programına katılım sağladık. Programın düzenlenmesindeki amaç taşeron işçiler için düşünülen kadro çalışmasının içeriğini öğrenmek ve de bazı taleplerimizi yetkililere iletmekti. Bu kapsamda T.B.M.M de Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım ile kısa bir görüşme gerçekleştirerek taşeron işçisi arkadaşlarımızın selamını kendisine iletip, kısaca taleplerimizden bahsettim. Taleplerimizi içeren dosyayı kendisine taktim ettim. Kendisi de taleplerimizi değerlendirmeye alacağını ve taşeron işçisi kardeşlerimiz merak etmesin yıl sonuna kadar bu sorunun çözüme kavuşturulacağının müjdesini verdi.

Kendisine iletmiş olduğumuz talepler,

- Kamuda çalışan Taşeron işçilerine verilen KADRO sözünün karşılığı olarak ‘’ Memur işini yapanların Memur kadrolarına, İşçilik işi yapanların İşçi kadrolarına ‘’ geçişi yapılmalıdır.

-İmtiyazlı şirket ( Devletin kendi kuracak olduğu şirket )modeline ve Özel Sözleşmeli Personel statüsüne kesinlikle karşıyız. Bu zamana kadar Şirketlerin taşeronu olduk bundan sonra da Devletin taşeronu olmak istemiyoruz.

-Ortalama bir taşeron işçisinin devlete maliyeti 2850,00 TL. olup birde taşeron şirketlere verilen kar payını bu ücrete eklediğimizde bu tutar en düşük memur maaşının üzerine çıkmaktadır. Yapılması gerek taşeron işçilerin mevcut maaşlarına taşeron şirketlere verilen kar payını ekleyip daimi kadroya geçirilmesidir. Bu sayede hem Devlete ekstradan bir yük gelmemiş olacak hem de kamuda iş barışı sağlanmış olacaktır.

-Taşeron işçileri kadroya alınırken Belediyeler, İl Özel İdareleri ve Personel çalıştırılmasına dayalı olmayan ihaleler kapsamında çalışan işçilerde bu kapsama dahil edilmelidir.

.Muvazaa davalarını kazanmalarına rağmen kurumlar bu mahkeme kararlarını uygulanmamaktadır. Bu  mağduriyetin sonlandırılarak mahkeme kararlarının uygulanmasını gerekmektedir.

-Türkiye genelinde SGK da çalışmakta olan taşeron işçilerinden 760 kişi yıl sonu itibariyle ihalelerin yenilenecek olmasından ötürü işten çıkarılacağı duyumu gelmektedir. Bir yandan yıl sonuna kadar taşeron işçilerini kadroya alacağız diyen Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanının kurumunda bu işçilerin işten çıkarılacak olması kabul edilebilir değildir. Bu konuda gerekli adımların atılarak ileride yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçilmelidir.

Giresun Kamu Emekçileri Derneği Başkanı

Fatih Öksüz



Etiketler : vatangiresun.giresunmedyaplatformu.sadi, toygar.ismail, akdoğan,, erdal, avcı.ömer, mutlu, karaman.abdurrahman, ada,,


Bu Haber Toplam 5767 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: