Ana Sayfa » GİRESUN
Basın Mensuplarına Kahvaltı verildi
20 Şubat 2016 Cumartesi 14:15


  

 

 

 

BASIN BİLDİRİSİ

 

Saygıdeğer basın mensupları, Giresun Federasyonu’nun 3. Olağan Kongresi ile devralmış olduğumuz bayrağı daha ileriye götürebilmek adına çalışmalarımızı büyük bir özveri ile sürdürüyoruz. Kurucu Başkanımız Sn. Halil Kütük döneminin yola çıkma ruhuna ve Onursal Başkanımız Sn. Hasan Turan'ın misyon ve vizyonuna saygı ile, Giresunumuzun her ilçesini, her kesimini, her bireyini temsil edecek yetenekteki ekibimizle yol yürümekten büyük mutluluk duyuyoruz.

Aşağıda yer alan konulardaki çalışmalarımızı sizlerle paylaşmak istiyoruz.

 

            Feshane Giresun Günleri

·         Giresun Federasyonu olarak ülkemizdeki diğer illere örnek olan Geleneksel Feshane Günleri etkinliklerimizi yeni dönemde de sürdüreceğiz. Feshane Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi yönetiminin almış olduğu karar gereği Feshane binası ve bahçesinin büyük oranda kullanıma kapatılması nedeniyle farklı bir mekanda etkinliklerimize devam etme kararı almış bulunmaktayız. Her yıl mayıs ayında yaptığımız etkinliğimizin yeni yerini çok kısa bir süre içerisinde siz değerli basın mensuplarımız ile paylaşacağız.

 

Giresun Kültür Evi

·         İstanbul Bağcılar'da bir Giresun Kültür Evi projesi ile ilgili çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Bağcılar Belediyesi ile görüşmelerimiz sonuçlanma aşamasına gelmiş bulunuyor.

 

Beykoz Giresun Park

·         Beykoz Giresun Park projemizle ilgili son aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Orman Bakanlığı’nca Beykoz Belediyesi’ne devredilen ve tarafımıza tahsis edilen orman arazisinde yapılacak olan park ile ilgili yasal düzenleme çalışmaları devam ediyor.

 

Futbol Turnuvası

·         Giresun Federasyonu Topal Osman Ağa 7. Dernekler Arası Şehit Birkan Gündüz Futbol Turnuvası'nda grup maçlarımız devam ediyor. Saygı, hoşgörü ve centilmenlik örnekleriyle dolu etkinliğimizde heyecan her geçen gün artarak devam ediyor.

 

Uluslararası Yardım

·         Giresun Federasyonumuz kurulduğu günden bugüne dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların yanında olmuştur. Bu hassasiyetle yol yürüyen federasyonumuzun hemen yanı başımızda, Suriye'de cereyan eden insanlık ayıbına sessiz kalması da beklenemezdi. Suriyeli mülteciler ve Bayırbucak Türkmenleri için Giresun Federasyonumuzca organize edilen 3 tır dolusu yardım malzemesini 17 Şubat 2016 Çarşamba günü yola çıkarıyoruz. Yardımlarını Giresun Federasyonu vasıtasıyla mazlumlara ulaştıran tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Bu gurur tüm Giresunlularındır.

 

Afyon Giresun Şehitliği

·         Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde bulunan Giresun Şehitliğimizin yenilenmesi, mescit, lavabo ve benzeri çalışmalar Onursal Başkanımız ve AK Parti İstanbul Milletvekilimiz Sn. Hasan Turan'ın himayelerinde gerçekleşti.  Çevre düzenlemesi ve asfaltlama çalışmaları devam etmektedir. Giresun Federasyonumuz bu çalışmaların başarıyla yürütülmesi aşamasında yoğun gayret sarf ediyor. 

 

Gençlik ve Kadın Kolları

·         Federasyonumuzun kuruluşundan günümüze kadar resmi olarak oluşturulmamış olan Gençlik ve Kadın Kollarımızı 3. Olağan Kongremizin ardından yaptığımız istişareler sonucunda oluşturmuş bulunuyoruz. Gençlere ve kadınlara yönelik faaliyetlerimizde yalnız değiliz. 

 

Yıllık Mali Kongre

·         Giresun Federasyonu olarak her yıl mali kongre yapma kararı almış bulunmaktayız. Mali disiplinin sağlanması ve şeffaflık adına gereken tüm adımlar kararlılıkla atılmaya devam edecektir.

 

Çocuk Giydirme

·         Her yıl olduğu gibi bayramda yetim veya öksüz Giresunlu çocuklarımızı giydirme programımız yine her yıl yapılmaya devam edecektir. 

 

Ramazan Etkinlikleri

·         Federasyon yönetimi olarak Ramazan Etkinliklerine de büyük önem veriyoruz. Her yıl Ramazan ayında birçok etkinlikle hemşehrilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

 

STK Dayanışması

·         3. Olağan Kongremiz sonrasında başladığımız tüm Giresunlu Sivil Toplum Kuruluşlarına ziyaret programlarımıza devam ediyoruz. Tüm STK'larımızla birlik ve dayanışma içerisinde, ülkemizin bütünlüğü için ve bayrağımız için özverili çalışmalar gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

 

Eğitim Yardımları

·         Her yıl olduğu gibi bu eğitim ve öğretim yılında da ihtiyaç sahibi Giresunlu üniversite öğrencilerine burs ve çeşitli eğitim yardımları veriyoruz. İçinde bulunduğumuz 2015-16 döneminde 122 öğrencimiz federasyonumuzun eğitim bursundan halen faydalanıyor.

 

 

Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu

Yönetim Kurulu adına

Mehmet KUĞU

Genel Başkan

 

 

 

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Adil, EmecanAydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 5772 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: