Ana Sayfa » GİRESUN
BASIN AÇIKLAMASI
13 Nisan 2021 Salı 21:45


  

Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim Ve Araştırma Hastanesine İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Covid-19 salgını ile etkin mücadele ve sağlık tesislerinin personel eksikliğini kapatmak amacı ile her ay diğer sağlık kurum ve kuruluşlarından geçici görev ile içerisinde Sendikamız üyesi de bulunan sürekli işçi kadrosunda çalıştırılan personeller görevlendirilmektedir. Sendikamız olarak yapmış olduğumuz araştırmalar sonucunda Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde bazı eksiklikler tespit edilmiş olup bu konularda hastane yönetiminin Kamuoyunu aydınlatmasını bekliyoruz.

 

1-     İdari birimlerde çalışan kaç tane sürekli işçi personel vardır? İdari birimlerde çalıştırılan sürekli işçi personeller,  personel eksikliği bahane ettiğiniz Hasta kabul birimlerinde görevlendirdiği takdirde personel eksikliğiniz giderilmiş olu mu?

2-     Hastane yöneticilerinin yanında çalışan sekreter sayısı kaçtır?

3-     Birim sorumlularının kaç tane yardımcısı vardır?

4-     Geçici görevlendirme ile çalıştırılan personeller hastalandığı takdirde muayene olma ve bunun sonucunda rapor alma hakkı yok mudur? Bu personeller Hastalık sonucu rapor aldığı zaman hekim tarafından verilen rapora inanılmayıp idareniz tarafından doğruluğu incelenmesi için hakem hastanesine gönderildiği doğru mudur?

5-     Kendi personellerinizden rapor alan olduğunda inanmayıp incelenmesi için hakem heyetine gönderiyor musunuz? Bu zamana kadar kaç personelinizin hastalık raporunu incelenmesi için hakem hastanesine gönderdiniz?

6-     Geçici görev ile Teyyaredüzü yerleşkesindeki ana binaya görevlendirmek için talep ettiğiniz işçileri seka yerleşkesindeki yeni hizmet binasına görevlendirmeniz sonucunda 4 vasıtaya çıkan yol gidiş geliş ücret mağduriyeti tarafınızca karşılanıyor mu?

7-     Geçici görev ile görevlendirilen sürekli işçi personellerin işe ve kuruma uyumlarının sağlanması amacı ile verilmesi gereken oryantasyon eğitimi verilmeden göreve başlatıldığı doğru mudur?

8-     Geçici görevlendirilen personellerin çalıştıkları ortamın fiziki koşulları Covid-19 Pandemisi ile mücadeleye uygun mudur?

9-     Çalışanların Covid-19 pandemisinden etkilenmemesi adına Hasta kabul bankolarında hasta ve çalışan arasında bariyer görevi görecek camekan gibi önleyici tedbirler alınmış mıdır?

10- Mevcut çalışma koşulları nedeni ile geçici görev ile görevlendirilen personellerden Covid-19 hastalığına yakalanan oldu mu?

11- İdareniz tarafından kurumunuzda görev yapan hekimlere “geçici görevlendirme ile gelen personellere rapor vermeyin” şeklinde telkinde bulunulduğu doğrumudur?

 

Bundan sonra yapılacak olan görevlendirmelerde bu hususlar dikkate alınarak ileride yaşanabilecek olumsuz durumların önüne geçilmelidir. Sendikamız olarak bu konunun takipçisi olacağız.

Ülkem-İş Konfederasyonu Öz Sağlık Sen Sendikası   Genel Başkanı Fatih ÖKSÜZ.

 

 

 

 

  



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 3068 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: