Ana Sayfa » GİRESUN
Başhekimin Başına Gelenler
24 Ocak 2011 Pazartesi 00:11
İstanbul Samatya hastanesinde başhekim olarak görev yapan Giresun Keşaplı Doçent Doktor Özgür Yiğit bu kezde Morg görevlisinin iş güzarlığı yüzünden ulusal basına malzeme oldu.

   İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Samatya) Başhekimi Giresun Keşaplı hemşerimiz Doç. Dr. Özgür Yiğit çok başarılı bir yönetim göstermesine ve hastanede yaptığı çalışmalar ile devrimler gerçekleştirmesine rağmen ulusal basının dikkatini çekmezken her olumsuzlukta manşetleri süslemeye devam ediyor.
 
 
 Peki bu yaşanan olay nedir? Doç. Dr. Özgür Yiğit'in resmi açıklaması şöyle;
 
   İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Özgür Yiğit, ölen bir hastanın kefeninde bebek cesedi ve hastaya ait olmayan bir bacak bulunması üzerine morg görevlisinin açığa alındığını bildirdi.

   Özgür Yiğit, yaptığı yazılı açıklamada, bugün başhekimliğini yürüttüğü hastanede kendilerini de şaşkınlığa uğratan bir olay yaşadıklarını belirtti.
   Şeker hastalığı nedeniyle hastanede tedavisi süren ve bacağı kesilen İsmet Aydemir'in dün hayatını kaybettiğini ve bugün saat 10.10 sıralarında cenaze yakınları ile morg görevlisi arasında bir problem olduğunun öğrenilmesi üzerine morga gidildiğini anlatan Yiğit, şöyle devam etti:
“ Yapılan inceleme ve görüşmelerde, dün vefat eden hastanın yıkanıp kefenlendiği, fakat kefenin içerisinde ayrıca kefenlenmiş olarak bir bebek cesedi ve kefenlenmemiş olarak hastaya ait olmayan bir bacak olduğunu tespit ettik. Bu anormal durum, tarafımızdan derhal adli mercilere intikal ettirilmiş ve gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Ayrıca idari inceleme de hemen başlatılmış olup, sürdürülmektedir. Olayda morg görevlisinin tamamen bireysel inisiyatifiyle hareket ettiği çok açıktır. Olay, hastane dışına çıkmadan hastanemiz tarafından tespit edilmiş, derhal olaya yasal müdahale yapılmış ve morg görevlisi açığa alınmıştır. Bizler de morg görevlisinin bu davranışına hiçbir anlam veremiyor ve olayın nedenini ve araştırmasını yetkili hukuki makamlara bırakıyoruz. ”
 
   Başhekim Yiğit, bugüne kadar hastalara verdikleri başarılı, profesyonel, kaliteli ve dünya standartlarında hekimlik ve hastane hizmetleriyle gurur duyduklarını belirterek, 50 yıldır hizmet sunan hastanede geçen yıl 1 milyon 299 bin 263 hastaya hizmet verildiğini ve birçok ameliyata imza atıldığını kaydetti.
   Hastanenin kalitesiyle unvan yapmış bir kurum olduğunu vurgulayan Yiğit, “Morg görevlisinin hangi amaçla yaptığını bilmediğimiz bireysel bir olayla anılmaktan üzgün ve şaşkınız” ifadesini kullandı.
 


Kaynak: gurbetcigiresun Etiketler : Başhekimin, Başına, Gelenler,


Bu Haber Toplam 18677 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: