Ana Sayfa » Siyaset
BARAJLAR KORUNAKSIZ
07 Mayıs 2016 Cumartesi 02:00


 

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu,  geçen hafta bir işçinin şehit olmasıyla sonuçlanan  Yaşmaklı HES Barajı’na yönelik  terör saldırısını TBMM gündemine taşıdı. Genel kurulda konuya ilişkin bir konuşma yapan  Bektaşoğlu, barajların güvenlik sorunu bulunduğuna dikkat çekerek, yörede yaşayan halkın endişe ve tedirginlik içinde olduğunu söyledi. Terör örgütü mensuplarının uzun namlulu silah kullanarak yaptıkları eylemde, elektrik teknisyeni Adil Bülbül’ün şehit olduğunu, önceki günde Akköy HES’e su taşıyan borulara saldırı olduğunu  hatırlatan Bülent Bektaşoğlu,  “halen süren operasyonlara katılan güvenlik güçlerimize başarılar diliyorum. Adil Bülbül kardeşimizin katillerin bir an önce yakalanmalarını ve hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını bekliyoruz” dedi.

BAKAN EFKAN ALA’YA SORDU, HÜKÜMETİ UYARDI
CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu konuşmasında,şunları söyledi: “Ancak bu saldırıyla en stratejik alanlardan olan barajlarımızın ne kadar korunaksız olduğunu anladık. Tıpkı diğer saldırılarda olduğu gibi bunda da bir istihbarat ve güvenlik zafiyeti olduğu görülüyor. Bu saldırı adeta geliyorum demiştir.  

Buradan hükümete ve içişleri bakanı Efkan Ala’ya soruyor ve uyarıyorum.  Bu eylemle terör örgütü Karadeniz’e ve kırsalına sızarak etkili ve etkin, sansasyonel eylemler yapabileceğine dair bir mesaj vermek istemiştir. Hükümet olarak buna karşı bir önleme ve güvenlik çalışması yürütmeyi düşünmekte misiniz?

Barajların olduğu Doğankent yöresinde vatandaşlarımın tedirginliğini gidermelisiniz.

Bu vesileyle; vatanı, milleti, bayrağı için canını, kanını veren ülkenin çimentosu olan halkımızın; Karadeniz’deki huzur, barış ve kardeşlik ortamının bozulmasına müsaade etmeyeceğinin de bilinmesini isteriz”. 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Adil, EmecanAydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 6768 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: