Ana Sayfa » Güncel
Bakan Günay'a Osmanağa Ziyareti
25 Şubat 2012 Cumartesi 21:12
Giresun Federasyonu, Osman Ağa filmini Kültür Bakanı'nın gündemine sundu.

Giresun Federasyonu öncülüğünde Kültür Bakanlığı’ndan alınan randevu sonucunda sivil toplum kuruluşları Osman Ağa filmi için Bakan Ertuğrul Günay’la İstanbul’da bir araya geldi.

ertuğrul günay ve topal osman ağa filmi

Filmin yönetmeni, yapımcısı, kostümleri içindeki oyuncular, teknik ekip ve işadamlarının da bulunduğu bir toplulukla birlikte Bakan’la görüşen Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan ve beraberindeki 30’un üzerinde sivil toplum kuruluşu yönetici ve temsilcileri,  Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a filmin proje dosyasını sunarak, filmle ilgili destek istediler. Görüşmeye İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da katıldı.

ertuğrul günay ve topal osman ağa  filmi

Kostümleri içindeki oyuncuları gören Bakan Ertuğrul Günay, manzara karşısında şaşkınlık ve hayranlığını gizleyemedi. “Hazırlıklı gelmişsiniz.” sözleriyle durum hakkındaki izlenimini ortaya koyan Bakan Günay, kostümleri içindeki oyuncularla tek tek ilgilenerek film hakkında bilgi aldı. Filmin kahramanı Osman Ağa’nın Türkiye Cumhuriyeti açısından önemini de vurgulayan Bakan Günay, “Atatürk’ün Muhafız Alayı Komutanlığı dönemin kritik olayları düşünüldüğünde gerçekten çok kıymetli bir hizmetti.” dedi.

ertuğrul günay ve topal osman ağa  filmi

Bu sözlerden sonra ekibe isteklerini soran Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, filmin önemini anlatan açıklamalarda bulundu. Topal Osman Ağa’nın tarihimizdeki önemini birçok insanın kabul ettiğini ve Atatürk’ün muhafızlığının Kurtuluş Harbi dönemindeki kritik öneminin üzerinde duran Turan, hemşerilerimizin bu projenin hayata geçmesini ve bu filmi bir an önce beyaz perdede görmeyi sabırsızlıkla beklediğini de sözlerine ekledi.

ertuğrul günay ve topal osman ağa  filmi

Bu prodüksiyonun sadece Giresun için değil, bütün Türkiye için çok önemli bir yapım olduğunu hatırlatan Hasan Turan, Türkiye’nin sivil ve demokratik açılım döneminde tarihin önemli olaylarına yaptığı vurgu ile sivil ve demokratik arayışlara katkı yapacağına inandığını ifade etti. Turan, “Burada bulunan ve çeşitli sebeplerle bulunamayan birçok sivil toplum kuruluşu, bu filmin gerçekleşmesini dört gözle bekliyor. Kültürel bir etkinliğin tarihi birtakım olaylara ışık tutması bütün Türk vatandaşlarını ilgilendiriyor.” diye konuştu.

ertuğrul günay ve topal osman ağa  filmi

Konuşmasının ardından yıllardır verilen mücadeleleri anlatan filmin proje dosyasını Bakan Günay’a sundu. Bakan Ertuğrul Günay, çekimlerine yeni başlanmasına rağmen ulusal ve yerel basının birçok kurumunda çıkan haber kupürleri, filmin tretmanı, sahneleri ve görsellerini barındıran, ayrıca oyuncularının kısa tanıtımını da içeren ve Giresun Federasyonu öncülüğünde film ekibi ile birlikte hazırlanan dosyayla ilgilenerek, Hasan Turan ve ekibine filmle alakalı çeşitli sorular yöneltti.

Karşılıklı görüş alışverişinin ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bu tür işlerle ilgili kurullar bulunduğunu, bu filmle ilgili olarak da bir kurulun devreye gireceğini hatırlattı. Yönetmen Atilla Akarsu’nun Bakan’dan inisiyatif kullanmasını isteyen sözlerine karşılık olarak, Bakan Günay filmle ilgileneceğini belirtti.

ertuğrul günay ve topal osman ağa  filmi

Bunun üzerine Hasan Turan, “Sümela’nın şifresi Temel’se, Türkiye tarihinin şifresi de Topal Osman’dır.” diyerek filme verdikleri önemi vurguladı.

ertuğrul günay ve topal osman ağa  filmi

Sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a taleplerini açık bir şekilde bildirmesinin ardından, Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan’ın hazırlattığı ve 3’üncü Giresun Günleri’nde yaptığı konuşmada söylediği “Siz sıradan bir vilayetin çocukları değilsiniz. Bu ülkenin tarihine iki tane gönüllü alay veren bir ilin çocuklarısınız.” cümlelerinin de bulunduğu bir video ve görsel dosyası özel bir dijital sunum makinesinden Bakan Günay’a izlettirildi. Hasan Turan, sunumdan sonra, “Sayın Bakanım, işte yaptığınız konuşma, işte o günkü Giresun uşakları, işte bizim talebimiz…” diyerek meseleye açıklık getirdi.

Son olarak, Bakan Ertuğrul Günay’a bir Giresun Serentisi maketi ile fındık hediye edildi.


TOPLANTIYA KATILANLARIN LİSTESİ ŞÖYLE:

Şenel Akarçeşme-AGİDER
Muhterem Memiş-Ataşehir Giresunlular Derneği
Kemal Mürtezaoğlu- Ataşehir Giresunlular Derneği
İhsan Top - Ataşehir Giresunlular Derneği
İlhami Yavuz - Ataşehir Giresunlular Derneği
Mustafa Coşkun - Giresun Federasyonu
Köksal Besli - AGİDER
Ahmet Keçeci - AGİDER
Gürbüz Ekinci - AGİDER
Nazmi Yayla - Ümraniye Giresunlular Derneği
İsmail Serkan Gezmiş - AGİDER Başk. Yard.
Murat Tatar - AGİDER
Mustafa Özdemir - Ümraniye Giresunlular Derneği Sekreteri
Muzaffer Eyibil - Sancaktepe Giresunlular Dernek Başkanı
Ali Bilir - Giresun Federasyonu (Görele)
Mustafa Eren - Giresun Federasyonu (Eynesil)
Temel Bilecen - Giresun Federasyonu (Doğankent)
Recep Dönmez - Giresun Federasyonu (Dereli)
Abdullah Akgün - Giresun Federasyonu (Teşkilat Başkanı)
Bayram Gülsu - Giresun Federasyonu (Sosyal İşler)
Aydın Kömürcü - Giresun Federasyonu (İdari Amir)
Coşkun Toraman - Zeytinburnu Pirbul Başkanı


Haber: Zeynep Yıldız.



Kaynak: giresunhaberi.com Etiketler : Bakan, Günay'a, Osmanağa, Ziyareti,


Bu Haber Toplam 8512 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: