Ana Sayfa » Duyurular
Bahar ve Türkmen Bunu Haketmedi
03 Temmuz 2010 Cumartesi 18:33
YÖK'ün Giresun Üniversitesi Rektörlüğü için yaptığı listenin yankıları devam ediyor.

Afet uzmanı hemşehrimiz Ali Zafer Topşir ,Rektörlük seçiminde en fazla oyu alan 2 Giresunlu'nun YÖK tarafından elenmesinin demokratik geleneklere aykırı olduğunu kaydederek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den bu konuda yardım istedi.Topşir,Gül'e hitaben kaleme aldığı mektubunda ilginç saptamalar yaptı.

  İŞTE TOPŞİR'İN mektubu

"Giresun Üniversitesi Rektörü Osman Metin ÖZTÜRK 01 Haziran 2010 tarihi itibari ile Üniversiteden ayrılma kararı almış ve 04 Mayıs 2010 tarihinde izne ayrılmıştır. Bu tarihten itibaren 01 Haziran 2010 tarihine kadar Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aygün ATTAR’ı vekil bırakmıştır. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı 01 Haziran 2010 tarih ve B.30.0.GNS-636-18361 sayılı yazı ile Prof. H. İbrahim BAHAR’I Vekil Rektör olarak görevlendirilmiştir. Akabinde hızlı bir şekilde YÖK 18 Haziran 2010 tarihinde Rektörlük seçimi kararı almıştır. Yapılan seçim sonucunda aşağıdaki sonuçlar alınmıştır:

Kullanılan oy sayısı…………..….. 89

Prof. Dr. Halil İbrahim BAHAR........ 31

Prof. Dr. Mustafa TÜRKMEN ……..29

Prof. Dr. Aygün ATTAR………......... 21

Prof. Dr. Ayhan BÖLÜK …………....4

Prof. Dr. Yılmaz CAN………………. 2

Prof. Dr. Murat TEKER………….… 1

Boş Oy sayısı………………..……..… 1

  Buna göre H. İbrahim BAHAR ilk sırayı almış ve sonuçlar YÖK’e gönderilmiştir.

 24 Haziran 2010 tarihinde yapılması gereken YÖK Genel Kurulu bilinçli şekilde 2 üyenin eksikliği bahane edilerek 01 Temmuz 2010 tarihine ertelenmiştir. Bu tarihte yapılan YÖK Genel Kurulunda hiçbir gerekçe gösterilmeden seçimde ilk 2 sırayı alan adaylar (Prof. Dr. Halil İbrahim BAHAR 31 oy, Prof. Dr. Mustafa TÜRKMEN 29 oy) demokratik tercihler hiçe sayılarak liste dışı bırakılmış olup 4 oy alan aday ikinci sıraya, 2 oy alan aday ise üçüncü sıraya konularak liste Cumhurbaşkanlığına sunulmuştur.

 Aynı işlemler 2000 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız A. Necdet SEZER döneminde 9 Eylül Üniversitesi Rektörlük seçim sürecinde yaşanmış üniversitede yapılan seçimde  1. olan Prof. Emin ALICI YÖK tarafından liste dışı bırakılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız A. Necdet SEZER, YÖK’e listeyi geri göndermiş ve Prof. Emin ALICI’nın listeye dahil edilmesini istemiştir ve süreç kamuoyuna da yansımıştır. Sürecin sonunda Sayın Rektör Prof. ALICI rektör olarak Cumhurbaşkanlığınca rektör olarak atanmış ve demokratik irade yerini bulmuştur.  

 Mevcut durumda ise YÖK, vekaleten görevlendirip gönderdiği Prof. Dr.  Halil İbrahim BAHAR’ı 15 gün gibi kısa bir sürede seçimlerde birinci olmasına rağmen demokratik teamüllere aykırı olarak liste dışı bırakıp daha önce O.Metin ÖZTÜRK’ün vekaleti bıraktığı Azeri kökenli Prof. Dr. Aygün ATTAR’ı birinci sırada  Cumhurbaşkanlığına göndermiştir

     Öğretim üyelerinin yaklaşık %70’inin oyunu alan ve ilk iki sırada yer alan Prof. Dr. Halil İbrahim BAHAR ve  Prof. Dr. Mustafa TÜRKMEN’in YÖK tarafından liste dışı bırakılmış olması kamuoyunda büyük bir şaşkınlığa sebep olmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL’den , önceki Cumhurbaşkanımız Sayın Ahmet Necdet SEZER’in gösterdiği demokratik anlayışı göstermesini başta Giresun halkı olmak üzere tüm kamuoyu beklemektedir.



Kaynak: giresunaktuel Etiketler : Bahar, ve, Türkmen, Bunu, Haketmedi,


Bu Haber Toplam 8254 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: