Ana Sayfa
Bahar Dilekçeyi Savcılığa Verdi
08 Ekim 2010 Cuma 09:10
Giresun Üniversitesi eski Rektör Vekili Profesör Halil İbrahim Bahar,YÖK'ün yaptığı işlemin iptali için mahkemeye başvurdu.

Giresun Üniversitesi eski Rektör Vekili Profesör Halil İbrahim Bahar,YÖK'ün yaptığı işlemin iptali için mahkemeye başvurdu

21 EKİM'DE YAPILACAK SEÇİM TEHLİKEYE Mİ GİRDİ?

21 Ekim'de yenilenecek olan Rektörlük seçimleri öncesi ilginç gelişmeler yaşanıyor.

18 Haziran'da yapılan ilk seçimde 31 oy alan ancak YÖK tarafından tasfiye edilen Profesör Doktor Halil İbrahim Bahar,Rektörlük seçimlerinin iptali istemiyle Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

Dava dilekçesini Savcılığa ulaştıran Bahar'ın yürütmeyi durdurma talebinin kabul edilmesi halinde 21 Ekim'de yapılacak ikinci seçimin hükümsüz kalacağı öne sürülüyor.

Bu arada YÖK'ün demokrasiye itibar etmeyip kafasına göre insanların onurlarını rencide etmesine bir anlam verilemezken,böyle antidemokratik bir ortamda ikinci bir seçim yapmanın asıl amacının ne olduğu ise merak ediliyor.

Öte yandan YÖK'ün Giresun Üniversitesi'ne atamak istediği kişiyi aslında belirlediği ancak formalite gereği seçim yaptırdığı yorumları da giderek ağırlık kazanıyor.Seçimde oy kullanmak istemediğini anlatan ve isminin verilmesini istemeyen bir bilim adamı"YÖK zaten kimi atayacağını saptamış gibi görünüyor.Aslında aday olmayı bile düşünüyordum.Ama artık anlamı kalmadı.Üniversitelerin özerk olduğunu iddia edenlere sadece gülerim.CHP ve MHP gibi partiler muhalefet yapmayı bilse sadece Giresun Üniversitesi'ndeki kadrolaşma çabaları bir partiyi siler götürür.Ama halka anlatmak için köy köy dolaşmak lazım.Bu seçime girecek bilim adamlarına acıyorum.Bilim adamı kolay yetişmiyor.Ama onlara saygı duyacak olgunlukta kim var?Olan Giresun Üniversitesi'ne oluyor"diye konuştu

SÜREÇ NASIL BAŞLADI?

Giresun Üniversitesi’nde Prof. Dr. Osman Metin Öztürk’ün emekli olmasıyla boşalan rektörlük seçimi için 18 Haziran’da 89 akademisyen oy kullandı.

Prof. Dr. Mustafa Türkmen 29, Prof. Dr. Aygün Attar 21, Prof. Dr. Ayhan Bölük 4, Prof. Dr. Yılmaz Can 2 ve Prof. Dr. Murat Teker 1 oy aldı.

YÖK ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunduğu listede bu sıralamayı dikkate almadı. Seçimlerde en fazla oyu alan iki aday Prof. Dr. Bahar ve Prof. Dr. Türkmen’i listeden çıkardı. YÖK’ün 3 kişilik listesine ise 21 oy alan Azerbaycan asıllı Prof. Dr. Aygün Attar, 4 oy alan Prof. Dr. Ayhan Bölük ve 2 oy alan Prof. Dr. Yılmaz Can’ın ismi yer aldı. Rektörlük seçimi için YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığına gönderilen listeye 3. sıradan giren Prof. Dr. Yılmaz Can, Şubat 2008’deki “Türbana Özgürlük Bildirisi”ni imzalayan akademisyenler arasında bulunuyordu.



Kaynak: giresunsonhaber Etiketler : Bahar, Dilekçeyi, Savcılığa, Verdi,


Bu Haber Toplam 7438 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: