Ana Sayfa » Belediyeler
Bağcılar’daki her evde saat 20.00’den itibaren
22 Ocak 2017 Pazar 19:22


 

Bağcılar Belediyesi’nin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında ortaklaşa düzenlediği 20’de 20 Okuma Etkinliği yoğun katılımla başladı.

 

20’de 20 Kitap Okuma Etkinliği, Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda düzenlenen programla başladı.

İlçe Kaymakamı Orhan Çiftçi etkinlik sırasında yaptığı konuşmada çocuklar ile velilerin birlikte kampanyaya katılmasının önemine dikkat çekti. Allah’ın ilk emrinin ‘oku’ olduğunu belirten Çiftçi, “Çok anlamlı bir kampanya başlatıldı. Maalesef internet ve televizyon aile içi iletişimi olumsuz yönde etkiliyor. Kitap okuma etkinliği aile içi iletişimin gelişmesine katkı sağlayacaktır” dedi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ‘20’de 20’ Kitap Okuma Etkinliği’nin farklı bir yönü olduğuna dikkat çekti. Bağcılar’daki her evde her gün saat 20.00’yi gösterdiğinde anne, baba ve çocukların 20 dakika boyunca birlikte kitap okuyacaklarını ifade eden Çağırıcı, şöyle konuştu: “Kitap okuma etkinliği sırasında acil ihtiyaçlar dışında evde televizyon, radyo, internet ve cep telefonundan uzak durulacak. Bir yıl boyunca devam edecek olan etkinlik kapsamında hemşehrilerim ailece kitap okuma keyfi yaşayacak” dedi.

 

“160 BİNİN ÜZERİNDE ÖĞRENCİMİZ PROJEYE KATILIYOR”

 

AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, “Her gün 6 saat televizyon izliyor, 3 saat internet kullanıyoruz. Yılda ancak 6 saati de kitap okumaya ayırıyoruz. Bu proje inşallah gelenek haline gelir ve yaygınlaşır” dedi. Okuma alışkanlığında istenilen düzeyde olunmadığını da vurgulayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise, “Bu inşallah başlangıç olur. Çok okuyan ve çok düşünen toplum haline geliriz. Bilgili toplum ve anne baba geleceğimizin teminatı öğrencilerimize rehberlik edecekler. 160 bin’in üzerinde ilk-orta ve lisede eğitim gören öğrencilerimiz aileleriyle bu projeye katılacak.

 

EKMEN’DEN ÇARPICI RAKAMLAR

 

Oku-Düşün Derneği Başkanı Serkan Ekmen de gerçekleştirdiği sunumda önemli istatistiksel bilgiler paylaştı. Sıklıkla TV izlenmesi, cep telefonu kullanılması ve internetin yaygınlaşmasıyla aile içi ilişkinin zayıfladığına dikkat çeken Ekmen, “Ülkemizde 10 hanenin 8’inde internet var ve yüzde 96.9’unda cep telefonu var” dedi. Ülkemiz, kitap okuma oranında 86. sırada yer alıyor. Her gün 6 saat TV izliyoruz. İletişime 2556, kitaba ise 6,5 lira ayırıyoruz” şeklinde konuştu. 

 

AİLECE KİTAP OKUDULAR

 

Daha sonra salonu dolduran aileler birlikte kitap okuyarak hoşça vakit geçirdi. Ailesiyle birlikte kitap okuyanlar arasında yer alan Meryem Sude Öztürk ile Serdar Akgöz adlı minikler anaokulunda kendilerinin yazdıkları kitapları okudular. Minikler, “Çok keyif verici bir etkinlik. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diyerek duygularını dile getirdi. Nazmiye Kaygusuz adlı anne de kızı Nehir ile katıldığı etkinliği övdü. Kaygusuz, “Çok güzel ve anlamlı bir etkinlik. Bundan böyle ailece her gün saat 20.00’de oturup kitap okuyacağız” dedi.

 

“AİLECE KİTAP OKUMA KEYFİ”

 

Bağcılar’daki her evde saat 20.00’yi gösterdiğinde anne, baba ve çocuklar 20 dakika kitap okuma etkinliğinde bulunacak. Kitap okuma etkinliği sırasında acil ihtiyaçlar dışında evde televizyon, radyo, internet ve cep telefonundan uzak durulacak. Bir yıl boyunca devam edecek olan etkinlik kapsamında ilçe sakinlerinin ailece kitap okuma alışkanlığı kazanması ve aile bağlarının daha da güçlenmesi hedefleniyor.  

 

 

 




Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 9407 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: